Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Kappadókiában!

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Kappadókia Törökország egyik legszebb és legkülönlegesebb tájegysége, földalatti városaival, „Tündérkéményeivel” nem csak az utazót ejti ámulatba, de számos filmest is megihletett már.

Hőlégballonozás közben válik teljessé az élmény!

Fakultatív program keretében lehetőségünk nyílik Pamukkale világhírű hófehér mészkő medencéit is megnézni, vagy Antalya tengerpartján pihenhetjük ki az utazás fáradalmait, majd búcsúzóul megnézhetjük a Fire of Anatolia fergeteges műsorát, mely már az egész világot bejárta.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.09.11 – 2024.09.18
8 nap / 7 éj
555 000 Ft / fő


2024.10.23 – 2024.10.30
8 nap / 7 éj
555 000 Ft / fő


Az út tervezett tavaszi időpontja 2025-ben:
2025. Május 07-14.

Kérjük, előjelentkezését küldje el a info@stopoverholiday.com email címre és amint a dátum elérhető lesz, ezt jelezzük Önnek.

Jelentkezését email
címünkre várjuk: info@stopoverholiday.com

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (mely értéke: kb. 140.000-145.000 Ft, időponttól függően)
 • 7 éjszakai szállást, helyi besorolás szerinti 5*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • Kappadókiában félpanzió (italok nélkül) Antalya környéki szállásunk esetén, pedig all inclusive ellátást
 • a helyi közlekedést autóbusszal
 • a belépőt a megadott programokra
 • a helyi, magyarul beszélő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalót (helyszínen fizetendő) kb. 70 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár szeptemberben és októberben 125 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air Nívó: 730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Kayseri

Utazás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással Kayseribe, Kappadókiába. Érkezéskor találkozó az idegenvezetővel a  kappadókiai repülőtéren, transzfer a szállodába, Vacsora ás szállás Kappadókiában (3 éj).

Tervezett szálloda: Cappadocia Mustafa vagy hasonló

2. nap: Göreme

Reggeli után megkezdjük az ismerkedésünket Kappadókiával. Elsőként a Göreme Nemzeti Parkban található freskókkal díszített, híres és egyedülálló barlangtemplomokat látogatjuk meg, amelyek az UNESCO világörökségi listán is szerepelnek. A természet csodái vesznek körül minket, a természet igazán megmutatta micsoda fantáziával bír. A táj, sziklafalakból, tufapiramisokból, kúpokból áll melyek a sok lyukkal egy hangyabolyra emlékeztetnek minket. Következő megállónk a Simeon völgyben, más nevén a Szerzetesek völgyében, vagy népszerűbb, ismertebb nevén a „tündérkényények völgyében” lesz. Ez a vidék mindenkit ámulatba ejt a csoportokban álló tíz méter magas tufakúpjaival. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál tárul elénk a legszebb panoráma. A nap végén meglátogatunk egy szőnyegszövő műhelyt, ahol helyben előállított anyagokból (selyem, gyapjú és pamut) készülnek a szőnyegek. Avanosban, a fazekasoknál is megállunk és teszünk egy sétát. Vacsora a szállodában.

3. nap: Ihlara-völgy

Reggeli után szabad program, vagy az érdeklődőkkel fakultatív program keretében az Ihlara-völgybe kirándulunk. A tájat egy vulkáni tevékenység alakította ilyenné, amely a kitörések alkalmával vulkáni hamuval borította be a környezetét. Az első emberek először a VII. században telepedtek meg a környéken. Kappadókia területe ezernyi látnivalót kínál, holdbéli tája különleges formáival, alakzataival, ember alkotta barlangjaival, templomaival, vonzza a látogatókat. Felkeressük az Ihlaravölgyet és a földalatti várost. Vacsora a szállodában.

4. nap: Sultanhan – Mevlana kolostor – Antalya

Reggeli után magunk mögött hagyjuk Kappadókia varázslatos világát, tündérhegyeit, barlangjait, földalatti városait, és Antalyaba indulunk. Útközben megállunk és megnézzük a szeldzsuk időkből származó Sultanhan-i karavánszerájt, majd Kónyába utazunk a Szeldzsuk Birodalom, az Ikoniumi Szultánság egykori fővárosába, amely ma is híres zarándokhely. Meglátogatjuk a Mevlana kolostort, ahol a névadó perzsa költő és filozófus, Dzsalál ad-Dín Rúmí sírja található, valamint itt alapították a kerengő dervisek rendjét is. A kolostor az Iszlám Művészet Múzeumának is helyet ad, amely a török iparművészet remekeit mutatja be. Ezt követően a festői Taurus (Toros)-hegységen keresztül visszatérünk a Földközi-tenger partján lévő híres török üdülővárosba, Antalyaba. Vacsora és szállás Antalya környékén (4 éj).

Tervezett szálloda: Hane Family Resort vagy hasonló

5. nap: Antalya – Kalpuzkaldiran vízesés

Reggelink után egész napos városnéző túrára megyünk. A Taurus (Toros)-hegység ölelésében fekvő Antalaya-t, a Török Riviéra legszebb városát ismerjük meg. Megnézzük többek között a város szimbólumait, az Óratornyot, a Yivli Minaretet. A Kaleici városrészben fekvő védett görög és török házak között tett gyalogos sétánk közben több manufaktúrába, műhelybe is ellátogatunk, megismerkedünk a helyi mesteremberek munkáival, termékeivel a török kézművesipar remekeivel. A programunk végén, felkeressük antalaya legszebb vízesését, a Karpuzkaldiran, más nevén Alsó-Düden vízesést is. Vacsora a szállodában.

6. nap: Pamukkale

Reggeli után szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás az UNESCO Világörökség részét képező különleges természeti képződményhez, Pamukkaléba, ebéddel. A festői szépségű, képeslapra illő hófehér mészkőmedencéket a felszín alól feltörő, domboldalról lezúduló 35°C körüli forrásvíz hozta létre.  A kalcium-hidrogén-karbonátban és szén-dioxidban gazdag gyógyvíznek köszönhetően már az ókorban is kedvelt fürdőhely volt. Többek között az egyiptomi királynő, Kleopátra fürdőjét is meglátogatjuk, és megismerkedünk a „Szent Város”, Hierapolisz legendájával. Vacsora a szállodában.

7. nap: Manavgat

A mai napon szabad program. Mindenki pihenhet kedvére, vagy fakultatív hajókiránduláson vehet részt a Manavgat-folyón. A program mecsetlátogatással kezdődik, Antalya tartományának legnagyobb mecsetét, az isztanbuli Kék Mecset kicsinyített mását tekintjük meg. Ezután ellátogatunk a manavgati vízeséshez, majd hajóra szállunk, és lemegyünk a folyón
addig a deltáig, ahol az édesvizű folyó és a sósvizű tenger találkozik. Kikötünk, és másfél óra szabadidő áll rendelkezésünkre úszási lehetőséggel. Ebéd a hajón, majd visszahajózunk a kikötőbe, és visszautazunk Antalyaba. Vacsora a szállodában. Esti fakultatív programlehetőség: a világhírű „Anatólia Tüze” (Fire of Anatolia) látványos előadását nézhetjük meg, ahol különböző táncstílusok (tradicionális török néptánc, kortás táncművészet, hastánc és a balett) keveredését láthatjuk egy fergetes show műsorban. Mustafa Erdoğan 120 táncosból álló társulata már bejárta az egész világot, most pedig Antalyaban utasaink is részesei lehetnek a varázslatnak, körutazásunk méltó bejezéseként.

8. nap: Antalya – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre a menetrend szerint.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Göreme Nemzeti Park

Pamukkale

Fakultatív programok:

Fakultatív programok (minimum 10 főtől):

Ihlara-völgy kirándulás ebéddel: 38.000 Ft

Manavgat hajókirándulás ebéddel: 30.000 Ft

Pamukkale kirándulás: 48.000 Ft

Fire of Anatolia show: 45.000 Ft

Hőlégballonozás (fizetés a helyszínen): kb.: 250 EUR

(A hőlégballonozás a 3. vagy 4. nap reggeli előtt lehetséges, az időjárás és a szabad helyek függvényében.)

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

turkish_airlines.png

május 15. Budapest – Isztambul       09:00  12:15  TK1036 / kb. 2 óra 10 perc

május 15. Isztambul – Kayseri          16:05  17:30  TK2014 / kb. 1 óra 25 perc

május 22. Antalya – Isztambul          13:25  15:00  TK2415 / kb. 1 óra 30 perc

május 22. Isztambul – Budapest       18:35   19:35   TK1037 / kb. 1 óra 55 perc

__

szeptember 11. Budapest – Isztambul       09:00 12:15  TK1036 / kb. 2 óra 10 perc

szeptember 11. Isztambul – Kayseri          16:05   17:30  TK2014 / kb. 1 óra 25 perc

szeptember 18. Antalya – Isztambul          14:25   16:00  TK2441 / kb. 1 óra 30 perc

szeptember 18. Isztambul – Budapest      18:35   19:35   TK1037 / kb. 1 óra 55 perc

__

október 23. Budapest – Isztambul       09:00  12:15  TK1036 / kb. 2 óra 10 perc

október 23. Isztambul – Kayseri          16:05  17:30  TK2014 / kb. 1 óra 25 perc

október 30. Antalya – Isztambul          14:10   15:45  TK2413 / kb. 1 óra 30 perc

október 30. Isztambul – Budapest       19:25   19:30   TK1037 / kb. 1 óra 55 perc

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.