Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Észak-Ciprus körutazás (7 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Unikális kincseket vigyázó, szubtrópusi napfényben fürdőző földdarab, a vég nélküli tengerkék ölelésében. Sokak szerint az utolsó, még részben érintetlen táj – épp amilyen egykor (a beruházások és fejlesztések előtt) a Földközi-tengeri világ lehetett…

Három kontinens (Ázsia, Afrika, Európa) határán, török, egyiptomi, görög, libanoni, arab és angol örökségekkel. Legrégebbi történeteit Lineáris B írással vetették agyagtáblákra - úgy 4 évezreddel ezelőtt. Máig élő szólásai, dallamai és receptjei az ókori hettita,- föníciai,- vagy éppen görög és római időkre vezethetők vissza. Jártak itt Bizánc császárai, Velence dózséi - itt koronázták Jeruzsálem és Ciprus királyait – s itt remegtek bele a hegyek Oroszlánszívű Richárd kereszteseinek kardcsapásaiba. Legyen bármilyen hihetetlen, de ezen a különleges szigeten még a francia gótika uralkodói katedrális remekei is a legkifinomultabb perzsa- és oszmán stílusjegyekkel ötvöződtek, nemesedtek.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.05.15 – 2024.05.22
8 nap / 7 éj
395 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
  • a repülőjegyet illetékkel és
   személyenként 1 db max. 10 kg max. 40 x 30 x 20 cm kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 95 000 Ft)
  • a megadott szállást, kétágyas szobákban
  • a reggelis ellátást
  • a megadott programokat
  • a helyszíni közlekedést
  • a magyar nyelvű idegenvezetést
 

 • a belépőket
  (helyszínen fizetendők)
  kb. 36 EUR
 • borravalókat
  5 EUR/ fő/ nap 
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Egyágyas felár
  60 000 Ft
 • Félpanziós felár
  25 000 Ft
 • Feladott poggyász (20 kg)
  kb. 65 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Larnaka

Találkozás  a délutáni órákban a Liszt Ferenc repülőtéren. Elrepülés Lárnaka nemzetközi repülőterére, menetrend szerint.  Szállás  elfoglalása Girne-ben.

Tervezett szálloda: The Olive Tree Hotel

2. nap: Miért éppen Észak-Ciprus?

Ismertető Ciprus egyedien kedvező éghajlatáról, időjárásáról, illetve utolsó közel ezer évének igen összetett múltjáról. Néhány szó a Ciprusi korszakainak legfontosabb eseményeiről, illetve a mai megosztottságról, s Észak-Ciprus kialakulásáról.  Kb. 2 órás  látogatás a méltán világhírű nicosiai The Cyprus Múzeumban, majd átutazás Lefkoşaba (Észak-Nicosia). Szemelvények, sztorik a megosztott főváros múltjából: A többezer éves település Katedrálisa (a mai Szelimije Mecset) 1489-ig volt a ciprusi királyok koronázó temploma. Nagy-Britannia nyilvánította függetlenné a szigetországot, az ezt követő zavargások végén osztották ketté a fővárost. A Miért? és Hogyan? kérdések megválaszolása. Látogatás a török-görög határ néhány pontján, majd séta a Szelimije-negyed keleti utcáin, és középkori erődfalainál.  Szállás Girne-ben.

3. nap: Girne – Jeruzsálem királyai és a Serenimissa nyomán

Reggeli után séta a kikötőben. Girne az egész sziget legszebb és legszebb fekvésű városa. Állítólag Trója menekültjei alapították. Kis-Ázsia közelsége miatt azóta is „kikerülhetetlen” tengeri tranzit megálló. Az ókori kikötő sokáig az egyiptomi Ptolemaida-dinasztia fennhatósága alatt állt, mielőtt „rómaivá vált”volna. Közös látogatás az erődben, a Tengerészeti és Hajóroncs Múzeumban. Továbbutazás az 1187-ben a jeruzsálemi Szent Sír Templomból elmenekült szerzetesek által épített Bellapais Rendház romjaihoz..A látogatás egyben betekintés a Regnum Cypri, a latin keresztény Ciprusi-jeruzsálemi királyság korába. Továbbutazás a Kiréniai-hegységben tornyosuló Szent Hilárión fellegvárba,  „sasfészekbe”. Elképesztő kilátással  a Királynők ablakából. Szállás Girne-ben.

4. nap: Észak-Ciprus nyugalma és diszkrét bája

Reggeli után utazás Észak-Ciprus legnyugatibb – s egyben legnyugodtabb szegletébe, a Güzelyurt-öböl mediterrán mezőgazdaságáról ismert vidékére. Rövid látogatás Güzelyurt (Morphou), „a citrusok városa” központjában. Séta Soli bazilikájának és ókori színházának romjainál, majd utazás Lefke-be, rövid birtokbejárással egy narancs ültetvényen. Visszaúton kb. 1 órás séta és strandolás a Güzelyali Beach természetes strandján. Visszaérkezés a szállodába esti órákban. Szállás Girne-ben.

5. nap: „Szomszédolás” Larnaka vidékén

.Látogatás Lárnaka belvárosában, illetve tengerpartján. A város a főníciaiak egyik legjelentősebb kikötője volt, így külön figyelmet szentelünk ókori Főnícia örökségének. Megállunk a Szent Lázár templomnál, majd a középkori Tengeri erődnél. A Pierides Múzeum közös megtekintése.Utazás a  sóstó körül, ahol szerencsés esetben flamingókkal is találkozhatunk. Látogatás a Hala Sultan Tekke zarándokjáró helyen, majd továbbutazás a Troodos-hegység oldalában, Pano Lefkara városkájába. Lefkara Ciprus egyik legszebb, hagyományos görög települése. A „Lefkaritika”, vagyis lefkarai hímzés már korábban is világhírű kézműves termékként volt ismert. Séta a gyönyörű fekvésű városkában, ahol lépten-nyomon, a nagyvilágból visszatért ciprusi görögökkel találkozhatunk.  Szállás Girne-ben.

6. nap: A Karpass-félszigeten

Reggeli után indulás a sziget, kiépítetlen, keleti nyúlványára, a Karpass-félszigetre. A déli partján több tucat különböző, szinte érintetlen homokos stranddal büszkélkedő félsziget leglátványosabb területe az az Aranysivatag strand. Több km hosszú partszakaszán lágy homokdűnék láncai sorakoznak, máig őrizve a Földközi-tenger „ember előtti” hangulatát. Utazás közben szünet és séta a „Ciprusi Gibraltár”-nál. Városnézés Dipkarpaz városkájában, majd továbbutazás az Apostolos Andreas Manastiri kolostorba, ahol az apostol csodás gyógyításokat hajtott végre, illetve, A híres kolostorban tett látogatás után hosszabb séta és strandolás az Altinkum fövenyén. Délutáni órákban visszautazás hotelünkbe, érkezés este . Szállás Girne-ben.

7. nap: Időutazás Salamistól a Brit Birodalomig

Reggeli után utazás az ókori Szalamisz városába.A város sokáig a sziget legfontosabb kikötője volt. Kiadós séta a romvárosban, egészen a római színház tetejéig. Rövid utazás Gazimağusa (görögül Famagusta) városába. Akkon (Acre)  elfoglalása után a Szentföld megmaradt keresztesei ebbe a volt bizánci kikötőbe menekültek, s ezt a várost tették a Levantei kereskedelem legfontosabb tranzit állomásává.Az itt találgató koronázó katedrálist az idők során alakították nagymecsetté. Közös látogatást követően  séta az Othello erődben. Keleti szőnyegmustra a Pasha Port Carpets óriási lerakatában. Koraesti visszautazás Girnébe, megérkezés a hotelbe esti órákban. Szállás Girne-ben.

8. nap: Pihenés, szabadprogram

Egész napos szabadidő, pihenés. Néhány opciós lehetőség: 1. Pihenés a szállodai medencénél,kijelentkezésig – esetleg a tengerpart valamelyik beach club-jában (lejutás taxival) 2. Szabadidő Girne (Kyrenia) óvárosában, kikötőjében (eljutás kisbusszal) 3. Nicosia (Lefkosa) látogatás helyi busszal.

Ezt követően kiutazás a reptérre, majd közvetlen járattal elutazás Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

Fontos információk:

Beutazási feltételek

Cipruson a Covid-19 korlátozást az esetek többségében eltörölték.

Menetrend

Légitársaság: Wizz Air

Májusi időpont esetén:

Budapest – Lárnaka 18:30 – 22:25  W6 2451 / Kb. 2ó 55p

Lárnaka – Budapest 23:00 – 01:10  (másnap) W6 2452 / Kb. 3ó 10p

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Repülőjegy – utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

Úti okmány

Az utazáson a hazaút dátumáig érvényes útlevéllel vagy kártyás személyi igazolvánnyal is részt lehet venni. Az utazásra azt az okiratot kell vinni, amelynek az adatait korábban megadták.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .

 

 

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.