Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Téli kalandok Lappföldön (5 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Lappföld, az érintetlen sarkvidéki tájak és hófödte erdők varázslatos helye. Ebben a téli csodavilágban a csendet csak a rohanó folyók csobogása és a szánt húzó huskyk zihálása töri meg. Vegye fel a túrabakancsát, vágjon át velünk Finnország látványos tajgáin, barátkozzon össze a helyiekkel egy pohár finn salmari likőr mellett, és élvezze a kutyaszánokon való száguldást.

Ha megkérdeznénk három utazót, mi a legjobb ok arra, hogy télen Lappföldre látogasson, valószínűleg három különböző választ kapnánk. Valaki a határtalan havas tájat és az északi fény csodáját említené meg. Más valaki számára a síelés lenne kihagyhatatlan élmény. A harmadik pedig talán egyszerűen csak a hógolyózást, illetve a rénszarvasokkal és a valódi Mikulással való találkozást tartaná kihagyhatatlannak.

Programunk egyaránt kínál kalandokat felnőtteknek és gyerekeknek. A téli finnországi Lappföld sok család álmainak célpontja, mert a Mikulásnak otthont adó Rovaniemiben sok szülő szeretne egyedi élményt szerezni a gyerekeinek.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.03.02 – 2024.03.07
6 nap / 5 éj
660 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a repülőjegyet illetékkel 1 db kis kézipoggyásszal és feladott poggyásszal
  (melynek értéke kb. 190 000 Ft – változhat)
 • 1 éjszakát 4*-os szállodában, kétágyas szobában
 • 4 éjszakát 4*-os szállodában, választott szobatípusban
 • reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a program szerinti
  autóbusz közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Fakultatív programokat
 • Egyágyas felár
  190 000 Ft
 • Superior szoba felár (csak Leviben)
  116 000 Ft / felnőtt
 • gyerekkedvezmény 2 felnőttel egy szobában,
  pótágyon 
  – 82 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Helsinki

Elutazás Budapestről az esti órákban közvetlen menetrend szerinti járattal Finnország fővárosába, Helsinkibe. Érkezés késő éjjel, transzfer a reptér közeli szállodába. Szállás Helsinkiben (1 éj).

2. nap: Helsinki – Levi – Esti északi fény túra

A reggelit követően, délelőtt repülés Kittilaba. Transzfer Levibe, belvárosi szállodánkba, a szállás elfoglalása, majd rövid séta Leviben. Levi egy kisváros, amely Nyugat-Lappföldön egy síközpont köré épült. A havas folyóvölgyektől és a befagyott tavaktól kezdve, a hófedte hegyekig, Levi az északi természet szépségét mutatja be a maga teljességében. Ha a mennyországot úgy képzeli el, hogy egy hatalmas sarkvidéki erdőben túrázik az éjféli nap alatt, akár egy jeges tóban áztatja magát, Levi minden ilyen izgalmat egyben kínál Lappföld gyönyörű vadonja közepette. Legyen szó vásárlásról, étkezésről, bárokról, vagy akár élőzenéről, a város központjában minden megtalálható. Ráadásul a kis távolságok miatt szinte minden gyalogosan is könnyen elérhető.

Este mindenki vegye fel a legmelegebb ruháit, ugyanis északi fény túrára indulunk. Helyi kísérőink segítségével megkeressük a legtisztább égboltú helyet, hogy a legjobban élvezhessük az északi fény látványát. Sajnos a vastagabb felhők és a hóviharok néha megnehezítik, hogy az északi fényt teljes pompájában láthassuk. Azért még felhős időben is részben láthatók a fények, vagy akár csak egy pillantást vethetünk rájuk. Ehhez viszont türelemre és kitartásra lesz szükség. Levi 30-40 km-es körzetében keresünk olyan helyeket, ahol remélhetőleg akadálytalan láthatjuk az északi fényt. Mindeközben kísérőnk beavat minket az Északi Fény Vadászok világába, és hallhatunk tőle néhány történetet és legendát erről a csodálatos természeti jelenségről. A hideg éjjelen egy kis meleg itallal és gyömbéres süteménnyel melegedhetünk fel. A kaland izgalma még a kisebb gyerekeket is ébren fogja tartani. A szállásunkra késő éjjel érünk vissza. Szállás Leviben (4 éj).

Szállás: Break Sokos Hotel Levi 4*

Standard szoba: 2 felnőtt + 1 pótágy felnőtt vagy gyerek részére
Superior szoba: 2 felnőtt + kinyitható kanapé 2 gyerek részére

3. nap: Lainio hófalu – Husky farmlátogatás és kutyaszánozás

A reggelit követően Lainio hófalut keressük fel. Körülbelül 40 perc autóbuszozás után érkezünk a hó és a jég varázslatos világába, ugyanis a falut valóban hóból és jégből építik fel. A falu mintegy 4000 négyzetméteren terül el, az építéséhez évente mintegy 45 000 köbméter havat és 400 000 kilogramm kristálytiszta természetes jeget használnak fel. A hófaluban gyönyörűen díszített helyiségeket és szobrokat láthatunk. A látogatók felfedezhetik az aprólékosan kifaragott jégszobrokkal teli alagutakat. A faluban még egy jégkápolna is található. Helyi kísérőnk beavat minket a hóépítés rejtelmeibe. A jégbárban egy felmelegítő gyümölcslevet kapunk, majd mindenki a saját tempójában felfedezheti a hófalu csodáit. Sok, kifejezetten a gyerekek számára szánt szórakozási lehetőség, például hócsúszda és egy hólabirintus is található a faluban. Az építészeti kialakítás és a dekoráció témája minden évben változik, évről évre egyedülálló élményt nyújtva a vendégeknek. A korábbi években a Trónok harca, illetve a világ körüli utazás volt a fő téma. A hófaluban tett látogatás felnőtteknek és gyermekeknek is egy izgalmas kaland lesz.

Délután szabadidő Leviben vagy fakultatív husky farmlátogatás és kutyaszánozás. Ezen a kiránduláson Finnország egyik legrégebbi husky kennelét látogatjuk meg. A kenneltúra során találkozhatunk szibériai huskykkal, sarki rókával, barna rókával, tundrai farkasokkal, keverék kutyafarkasokkal és kölyökkutyákkal. Az állatok némelyike igazi filmsztár, mivel kifejezetten filmforgatáshoz képezték ki őket. A házigazda bemutat néhány trükköt, amit az állatokkal begyakoroltattak. Majd egy 2 órás kutyaszán túrán veszünk részt. Ezek a túrák családok számára is megfelelők, a gyerekek pedig el lesznek ragadtatva az élménytől, ahogy a kutyák által húzott szánokkal átsiklanak a havas tájon. Egy szánon maximum 2 felnőtt és 1 gyermek ülhet. A hajtó a szán mögött áll, ezáltal olyan érzésünk lesz, mintha a kutyák a saját akaratuk szerint húznák a szánt. Utunk gyönyörű, téli erdei utakon és tájakon vezet keresztül. A szántúra után a barátságos Taika rénszarvassal találkozunk, és készíthetünk néhány fotót a kutyákkal. Miután mindenki kellemesen elfáradt, felmelegszünk egy meleg lapp kunyhóban a kandalló mellett, ahol meleg italt és forró kolbászt kapunk. Megnézhetünk egy filmet a huskyk életéről és helyi ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

4. nap: Rénszarvas farm – Rovaniemi Mikulásfalu

Szabadidő Leviben, melynek során egyénileg akár síelni is lehet. Hiszen Levi az egyik legnagyobb lappföldi síközpont, egyben Finnország legnépszerűbb síparadicsoma, mivel többször is megválasztották az ország legjobb hazai síterepének. 43 sípálya és 28 sífelvonó mellett 230 km sífutópálya és 880 km motorosszán útvonal áll rendelkezésre. Síeléshez és snowboardozáshoz összesen 44,7 km sípályát lehet használni. Minden nehézségi fokozatú sípálya elérhető, de a lejtők többsége könnyű és középhaladó. A síelők a lejtőkről lepillantva gyönyörű panorámát élvezhetnek Lappföldre és a befagyott tavakra. Fekete pálya: 2,9 km, piros pálya: 18,1 km, kék pálya: 17,5 km.

A reggelit követően, délelőtt fakultatív rénszarvas farmlátogatás, amely szórakoztató program lesz az egész család számára. Pár óra alatt emlékezetes élményeket kapunk a lapp rénszarvaspásztorok kultúrájáról. Egy olyan farmot keresünk fel, amely több mint 150 éves múltra tekint vissza. A farm Lappföld leghosszabb folyójának partján fekszik, és egy varázslatos erdő veszi körül. Elsőként rénszarvas szánozáson veszünk részt, melynek során egy gyönyörű fenyvesen suhanunk át. Majd látogatás a rénszarvas karámban, ahol aranyos rénszarvas borjakat is láthatunk. Fényképeket készíthetünk róluk, és megetethetjük őket zuzmóval. A farm körül található régi épületekbe is bepillantunk, ahol a rénszarvaspásztorok tárgyi emlékeinek szép gyűjteményei találhatók. A kávézóban közösen megiszunk egy finom finn meleg bogyós gyümölcslevet, vagy igény szerint kávét vagy teát. Egyénileg vásárolható és megkóstolható friss, házi készítésű fánk (finnül: munkki) vagy más harapnivaló. Ajándékokat is lehet venni, például rénszarvasagancsból készült tárgyakat vagy helyi bogyókból készült konzerveket.

Alternatívaként egész napos fakultatív Mikulásfalu látogatás Rovaniemiben. A gyerekek talán ezt a programot várják a legjobban, hogy találkozhassanak az igazi Mikulással. A szülők számára pedig egy olyan álom, hogy egy napon valóra válthassák a gyermekeik vágyát. Körülbelül 2 órás utazás után érkezünk az Északi-sarkkörön fekvő faluba (170 km utazás). Viszont Mikulásfalu nem csak a Télapóval való találkozásról szól, hanem ennél sokkal többről is. A faluban karácsonyi hangulat várja a látogatókat. Először megismerjük a falu történetét, majd a Mikulás irodájához vezető úton átlépjük a hivatalos sarkkörvonalat, és megkapjuk a diplománkat a sarkkör átlépése alkalmából. Ahhoz, hogy találkozhassunk a Mikulással (finnül: Joulupukki), végig kell haladnunk a Varázsösvényen. A Mikulással való találkozást követően meglátogatjuk a postát, ahová a világ minden tájáról évente több ezer levél érkezik gyerekektől és felnőttektől egyaránt. Mi is küldhetünk képeslapot a Mikulás Postahivatal bélyegzőjével, vagy akár a szeretteinknek rendelhetünk is egy levelet a következő év karácsonyára. Egy kis szabadidő a faluban, ahol a számos finn dizájn- és ajándékboltban vásárolgathatunk, vagy akár ehetünk valamit. Télen a gyerekek imádnak a hóban játszani, és mi más lehetne jobb szórakozás, mint egy havas játszótéren gyúrni a havat? Egy kicsi, de jól felszerelt játszótér található közvetlenül a Mikulás irodája mellett. Ha szeretnének találkozni a falu többi sztárjával is, akkor keressék fel a Mikulás irodája mögötti erdő szélén a Mikulás rénszarvasait. Mikulásfalu látogatásunkat követően az utasok kívánsága szerint meglátogathatjuk Rovaniemi városát. Megállunk a városközpontban, ahol egy kis szabadidő keretén belül a sétálóutca környékének felfedezése, vagy meglátogatható az Arktikum múzeum.

 

5. nap: Jeges tóban lebegés – Iglu park

Szabadidő Leviben, síelési lehetőség egyénileg.

Kora délután fakultatív programként sarkvidéki jeges lebegés egy tóban. Körülbelül 40 perc utazást követően érkezünk a tóhoz. Nem fogunk fázni a jeges vízben, mivel a speciális, kiváló minőségű, sarkvidéki vizekre tervezett ruhákban teljesen védve leszünk a jeges víztől. Ahogy belépünk a tóba, csak engedjük, hogy a nyugodt víz lecsendesítsen minket. Ahogy beszívjuk a friss, tiszta levegőt, az elménk és a testünk ellazul. Egy befagyott tavon lebegni, hóval borított fákkal körülvéve, egyedülálló élmény lesz! A tóban való tartózkodási idő körülbelül 20 perc lesz. A programon gyerekek is részt vehetnek, de a speciális ruhák 120 cm-nél alacsonyabb gyermek részére nem megfelelők.

Este fakultatív Iglu park és északi fény túra. Levi mellett egy különleges parkot alakítottak ki. A Polarman táborba érkezés után egy mesemondó fogadja a vendégeket, aki a titokzatos Északi Fény Vadászok világáról oszt meg történeteket velünk. Egy nyitott tűzrakóhely körül ülve, lobogó lángok mellett hallgathatjuk a történeteket. Majd séta a folyó mentén, és eljutunk az egyedülálló Hó Iglu parkba. A gyerekek nagyon szeretik, hogy bemászhatnak egy kicsi, hóból épült igluba, miközben kísérőnk megtanítja őket a téli túlélési technikára. Miután egy kis időt a szabadban töltöttünk, jólesik felmelegedni az Aurora kupolában, ahol a hőmérséklet körülbelül +15 fokos. A pattogó tüzű kandalló mellett ülve, a kezünket felmelegítve egy filmet láthatunk az északi fényről, és néhány érdekes történetet és legendát hallhatunk erről a fantasztikus természeti jelenségről. Kísérőnk eközben végig az égbolton tartja a szemét, és amint észleli az északi fény jeleit, akkor kimegyünk a szabadba, hogy élvezhessük a sarkvidéki természet leglenyűgözőbb látványát. Ha a program során bármikor fázunk, akkor felmelegedhetünk az Aurora kupolában, és ihatunk egy forró italt gyömbéres sütivel. Ezt követően eljön az ideje a lapp barbecue partinak! Kényelmesen leülünk a kinti tábortűz köré, és kolbászt grillezünk, miközben további történeteket hallgatunk az itteni életmódról. A gyerekek leginkább a mályvacukor pirítást élvezik a tűz felett. Visszatérés a szállásra éjfél körül.

6. nap: Levi – Kittila – Budapest

Délelőtt szabadidő, utolsó lehetőség az ajándéktárgyak beszerzésére, majd transzfer Kittila repülőterére, és menetrend szerinti járattal, átszállással hazautazás Budapestre.

Fakultatív programok:

Mikulás falu és Rovaniemi:
felnőtt: 65.000 ft
gyerek (2-12 év): 59.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Rénszarvas szafari:
felnőtt: 50.000 ft
gyerek (2-11 év): 42.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Kutyaszánozás:
felnőtt: 50.000 ft
gyerek (2-11 év): 38.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Jeges lebegés
felnőtt: 50.000 ft
gyerek (4-14 év): 38.000 ft

Sarki falu és iglu park
felnőtt: 45.000 ft
gyerek (2-11 év): 41.000 ft

A magyar nyelvű idegenvezető csak azokon a fakultatív programokon vesz részt, ahol a csoport nagy része jelen van. Minden egyéb esetben angol nyelvű kísérővel zajlanak a fakultatív programok. A programokra helyszíni jelentkezési lehetőség nincs, így kérjük, hogy foglaláskor jelezzék részvételi szándékukat.

Várható menetrend (változhat):

Finnair

 1. március 02. Budapest – Helsinki   19:15-22:40
  2024. március 03. Helsinki – Kittila         11:20-12:55
 2. március 07. Kittila – Helsinki         13:40-15:10
  2024. március 07. Helsinki – Budapest   17:05-18:30

Utazás Finnair  járattal

A repülőjegy fejenként 1 db kézipoggyászt (55 x 40 x 23 cm) tartalmaz, továbbá egy max. 23 kg-s (90 x 75 x 45 cm) feladható poggyászt.

Forrás/ további információ: https://www.finnair.com/hu-en

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .

Standard szoba:

other_491_37184_1000ut-finnorszag-teli-kalandok-lappfoldon-standard.jpg

Superior szoba:

other_494_37184_1000ut-finnorszag-teli-kalandok-lappfoldon-superior.jpg

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.