Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Szilveszter Üzbegisztánban (7 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Ha a világ egy olyan pontját keresik, amelyet még nem lepett el a tömegturizmus, akkor Üzbegisztán kitűnő választás!

Egy olyan ország, ahol tökéletes a közbiztonság, és igazi, szívből jövő vendéglátásban lehet részünk. A főváros, Taskent kivételével a mai napig népviseletben járnak az emberek.

A nagy középkori lovas-birodalmak pusztáin, sivatagjain és városain áthaladó karavánutak mélyen bevésték titkaikat Üzbegisztán misztikus világába. Timur Lenk és Dzsingisz Kán az Ezeregyéjszaka meséit hagyta hátra a gyönyörű épületek és a máig élő hagyományok megtapintható valóságában. A képzeletet felülmúló kék szín a kupolákon, a terítők, ruhák, díszítőelemek és szőnyegek színorgiája tükrözi e nép belső világát.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás


Turnusok


Részvételi díj*2024.12.27 – 2025.01.04
9 nap / 7 éj
785 000 Ft / fő


Későbbi időpontok   érdekelnék?
Vegye fel velünk a  kapcsolatot ITT!

 


Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel és személyenként
  1 db max. 20 kg-os poggyásszal (melynek értéke: 210.000 Ft)
 • a belföldi repülőjáratot Taskent-Urgencs útvonalon
 • a megadott szállásokat
 • a félpanziós ellátást
 • a felsorolt programokat
 • az autóbuszos utazást
  Khíva-Bukhara útvonalom
 • a vonatos utazást
  Bukhara – Szamarkand és
  Szamarkand – Taskent útvonalon
 • a szükséges transzfereket légkondicionált autóbusszal
 • a belépőjegyeket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 65 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 80 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air Nívó: 730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

 

Programleírás:

1. nap: Budapest – Varsó – Taskent

Utazás Budapestről Üzbegisztánba repülővel, menetrend szerinti járattal, varsói átszállással. Éjszaka a repülő fedélzetén.

2. nap: Taskent

Érkezés után transzfer Taskentbe, a csomagok lepakolása a szálláson. Reggeli után buszos városnézés Taskent belvárosában. Az első írásos emlék a városról a 3. században jelent meg, a kínai, török eredetű elnevezés már széles kapcsolataira és a Selyemúton betöltött, évszázadokra visszanyúló szerepére utal. Korabeli források a 11. századtól már Taskentként említik a nagyjelentőségű várost, melyet előbb Dzsingisz kán hódított meg, majd a 14. században Timur Lenk foglalta vissza és emelte birodalma központjává.

A belváros látnivalói: Barak kán medresze (16. sz.), Kaffal Shashi mauzóleum (15. sz.), Kukeldash medresze (16. sz.) és a fenséges Djuma mecset (9. sz.).

Később a modern Tashkent látnivalóit csodáljuk meg: Függetlenség tere, Navoi Színház tér, Tashkent Nemzeti Művészeti Múzeum, Amir Timur tér, és a helyi „Broadway” sétáló utcákkal, szökőkutakkal.

Vacsora egy helyi étteremben, éj Taskentben (1 éj)

Tervezett szálloda: Qushbegi Plaza

3. nap: Taskent – Urgencs – Khiva (30 km)

Korai kijelentkezés a szállásról (hideg reggeli csomagot biztosítunk), transzfer a reptérre és utazás Urgencsbe. Érkezés után ismerkedés Khivával. Az Ichan-Kala műemlék-városrész építészeti együttesében, a 12-19. századi gyönyörű alkotások között (UNESCO védelem alatt) kezdjük a városnézést. Az óvárosban paloták, mecsetek, mauzóleumok kápráztatják el a látogatót: az utolsó kán rezidenciája, Ismail Khodja mauzóleum, Mohammed Amin Khan medresze, Kalta Minor torony, Tas-Hovli palotája, Pahlavan Mahmud mauzóleuma, Juma mecset.

Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Khivában (1 éj).

Tervezett szálloda: Asia Khiva

4. nap: Khiva – Bukhara (450 km)

Reggeli után egész napos buszozás Bukharába a Kyzyl Kum sivatagon át. A változatos sivatagi táj ma is őrzi a nomád állattartó népek nyomát és ennek a távolságnak a leküzdése a karavánok idején akár 1 hónapba is telhetett. Útközben több alkalommal megállunk egy kis pihenőre. Ebédcsomagot biztosítunk.
Érkezés után elkezdünk városnézésünket Bukharában, ahol 200 éve Kőrösi Csoma Sándor, 100 éve pedig Vámbéry Ármin járt őseink kutatásának útján. Bukhara a Selyemút legnagyobb kereskedelmi- és tranzitközpontja, máig is működő fedett bazárcsarnokkal. Az iszlám művelődés pillére, a néhai több száz iskolájával, könyvtárával. Vacsora és szállás Bukharában (2 éj).

Tervezett szálloda: Shahristan Hotel, autentikus belvárosi hotel

5. nap: Bukhara (dec. 31.)

Bukhara, a 2500 éves város, belső negyedei a Világörökség védelme alatt állnak. Hallják már a selyem suhogását a színes kaftános kereskedők visszafojtott alkudozásának zsongása közben? A Selyemút legtipikusabb városában vagyunk. Valami különös atmoszféra lengi körül a helyet: tudósok, filozófusok, költők és vallásalapítók sorjáznak a történelmi időkből. Városnézés: Arc Citadel erőd, Samanides mauzóleum, Bolo-Hauz mecset, Coumpol bazár, Nodir-Divan-Beghí medresze, Lyabi-Khauz komplexum, Kalon minaret, Kalyan mecset, Miri Arab medresze. Vacsora, melynek során el is sajátíthatunk néhány fortélyt az üzbég konyhaművészetből, autentikus divatbemutató és folklór est Nadir Divan Begi medreszében. Szállás Bukharában.

6. nap: Bukhara – Szamarkand (350 km)

Reggeli után kirándulás Bukhara közelében található Bahouddin Nakshbandi mauzóleumba, majd látogatás a Sitorai Mokhi Khosa nyári rezidenciában. Itt láthatjuk, hogy a bukharai emírek hol pihentek a hosszú és forró nyarak során. Parkjában pávákban is gyönyörködhetünk. Délután transzfer a vasútállomásra, és utazás vonattal Szamarkandba. (15:50-17:30) Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Szamarkandban (2 éj).

Tervezett szálloda: Konstantin Plaza, mendencés szállás

7. nap: Szamarkand

Reggeli után városnézés Szamarkandban: Gür Emír mauzóleum, Bibi-Khonum mecset, látogatás a bazárban, majd a világ egyik legszebb terét, a Regisztan teret, és az ott lévő Ulugbek, Shir-Dor és Tilya-Kori medreszeket tekintjük meg. Ezt követően a Shaki Zindeh komplexumot (11-15. század) nézzük meg. Eddig még nem szóltunk a kék csempékről, az árnyalatokról, a színek tobzódásáról és a mesébe illő épületek büszke tartásáról – ez is Szamarkand! Este vacsora egy helyi étteremben. Éjszaka Szamarkandban.

8. nap: Szamarkand – Taskent

Reggeli után folytatjuk a városnézést Szamarkandban. Elsőként az ősi Afrosiyob városának ásatásait és múzeumát keressük fel, azután Ulugbek csillagvizsgálója következik. Látogatás egy helyi üzemben, ahol selyempapírt készítenek. Késő délután szuperexpressz vonattal Üzbegisztán fővárosába, Taskentbe utazunk, mely sebessége eléri az akár 230 km/h-t. Érkezés után vacsora folklór bemutatóval és két pohár borral. Éjszaka Taskentben (1 éj).

9. nap: Taskent – Budapest

A reggeli órákban transzfer a repülőtérre (reggeli csomagot biztosítunk), hazautazás Budapestre varsói átszállással.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Khiva – Ichan-Kala
Bukhara történelmi központja
Szamarkand

Fontos információk:

Várható menetrend LOT járattal (változhat)

Budapest – Varsó  17:50-19:10   LO538
Varsó – Taskent     23:00-09:05   LO189 (érkezés másnap)

Taskent – Varsó     10:15-13:00   LO190
Varsó – Budapest  15:50-17:10   LO537

Utazás LOT  járattal

A LOT járatokon maximum 23 kg-os lehet a poggyász súlya (csoportos foglalás esetén). A fedélzetre egy, maximum 8 kg-os kézipoggyász vihető fel (55 cm x 40 cm x 23 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.

Az ültetés általában díjmentes (kivétel ülőhelyek nagyobb lábterekkel vagy vészkijárat közelében). Amennyiben különleges kérése van, kérjük jelezze részünkre a foglalása során.

Forrás/ további információ:  https://www.lot.com/hu/hu

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.


Vízum

 1. február 1-től a magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak be az Üzbegisztáni Köztársaságba és tartózkodhatnak ott, amennyiben a tartózkodásuk nem haladja meg a 30 napot.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
– Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
– Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

 

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással történik.

Ismerje meg Üzbegisztánt!

 

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.