Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Észak - Lengyelországban! (7 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Lengyelország a magyaroknak Zakopanéban kezdődik és Krakkóban végződik” tartja a lengyel mondás. Jogosan, hiszen napjainkban is az országba látogató magyar utazók kevesebb, mint 1/10-e jut el Varsóig, illetve attól északra…

A Visztula partján elterülő lengyel főváros 1990 óta óriási átalakuláson esett át. Belvárosának acél-üveg felhőkarcolói az amerikai metropoliszok hangulatát idézik, míg a II. világháború után újjáépített városrészeket ismételten restaurálták. A hatalmas ország északi területein megannyi egyedi, UNESCO világörökségi védelem alatt álló természeti- és kulturális kincs várja a látogatót: Malbork, a német (lovagrendi) téglaépítészet óriáserődje; Torun (Kopernikusz szülőhelye) középkori városa; Gdansk Hanza kikötője, vagy a Slowinski Nemzeti Park tengerparti, mozgó dűnéi.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.08.17 – 2024.08.24
8 nap / 7 éj
520 000 Ft / fő

helyett

495 000 Ft / főJelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke:kb. 115.000 Ft)
 • 7 éjszaka szállást, kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
 • Belépőjegyek  Kb. 80 €

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 140 000 Ft
 • Félpanziós felár (italok nélkül) 95 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Varsó

Elrepülés Lengyelország fővárosába. Varsóba érkezés után buszos panorámás városnézés a modern városrészben – az utóbbi 20 évben számos acél-üveg palota épült a belvárosban, „amerikai felhőkarcoló élményt” nyújtva a látogatók számára. Látogatás az 50-es években világhírűvé vált Kultúra és Tudomány Palotájánál. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Gromada *** ( vagy hasonló)

2. nap: Varsói mesék

Reggeli után séta az UNESCO világörökségi védelmet élvező, romjaiból újjáépített Óvárosban: Királyi Palota, Óvárosi Piactér, Kastélytér, Barbakán, Szent János Katedrális. Látogatás a Lazienki Parkban, a Chopin Emlékműnél. Ezt követően Wilanówba indulunk. Wilanów Varsó városának kerülete Lengyelországban. Itt található a történelmi Wilanów-kastély, a “lengyel Versailles”. Wilanów számos villának ad otthont, és annak ellenére, hogy viszonylag távol van a városközponttól, a kerület a legdrágábbak közé tartozik. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Gromada *** ( vagy hasonló)

3. nap: Balti-tenger

Reggelit követően utazás északra, a Balti-tenger partvidékére, látogatás Frombork középkori püspöki székhelyén, a Katedrális-hegyen (domb). Ismerkedés a hosszú éveken át itt élt Nicolaus Copernicus életével az 1300-as években épült Püspöki palotaerődben. A program végeztével utazás Gdanskba, az ősi Hanza városba, Lengyelország legfontosabb történelmi kikötővárosába. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto**** ( vagy hasonló)

4. nap: A lengyel korona német ékköve és a Trojmiasto

Délelőtt városnézés „A lengyel korona német ékkövében”: Nagy Malom (a Világ legnagyobb középkori gazdasági építménye), Szent Katalin templom, Vásárcsarnokok, Nagy Arzenál, Szénpiac és kapui. Látogatás a Városháza világhírű „Vörös szobájában”. Séta a „Hosszú utcán” a Neptun-Kút érintésével a Kikötőnegyedbe: Zöldkapu, Daru kapu, Tengerészeti Múzeum, Szent Mária Templom. Látogatás Gdyniában, a Trojmiasto (3 város) legfiatalabb tagjában.A Kamienna Góra kilátópontjáról nézünk re a városra, a kikötőkre és a tengerre. Leereszkedünk a kikötőbe és megnézzük a Błyskawica (“Villámlás”) nevű híres lengyel hadihajót. Tovább utazunk a harmadik városba Sopotba. Közös séta XIX. századi a városmag szállodáinál, majd szabad program a strandon és a bevásárló utcában. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto**** ( vagy hasonló)

5. nap: A Borostyán Part és a Fáraó dűnék

Reggeli után utazás a Balti-tenger dűne övezetébe, a Borostyán Part védelem alatt álló zónájába, a Slowinski Nemzeti Parkba. A park sajátossága a vándorló homokdűnék hatalmas területe. Nagyon érdekesek és sokfélék a homokos partot és a dűnéket benövő növénytársulások. Lehet itt találkozni a tengermelléki vidékekre jellemző erdeifenyő erdőkkel és mocsári növényvilággal a számos tőzeglápon, valamint a tavakra jellemző flórával. A park területén számos vízi- és gázlómadár, rétisas, fülesbagoly, óriás kormorán és fekete gólya él. A parkot felvették az UNESCO bioszféra rezervátumainak listájára Délutáni visszautazás Gdanskba. Szabadidő és vásárlási lehetőség. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto**** ( vagy hasonló)

6. nap: A Német Lovagrend emlékezete

Reggeli után utazás Malborkba, a Német Lovagrend nagymestereinek erődítményébe. A gigászi erőd ma UNESCO védelem alatt áll, és helyi vezetéssel látogatható. A mai napon még Kwidzyn német lovagrendi erődjét is megnézzük, végül utazunk Torunba (németül Thorn). A középkori Toruń Európa e részének vezető gazdasági és kulturális központja volt. Toruń egyben egy jelenleg is fejlődő város, nagy egyetemi központ, és rangos művészeti események otthona. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Gotyk *** ( vagy hasonló)

7. nap: Torun gótikus csodái

Reggeli órákban gyalogos városnézés a „lengyel-német történelem kincsesházában”, Torun UNESCO világörökségi belvárosában. A város a palesztinai Toron keresztes településről kapta nevét.  Sétánk során megtekintjük a  Vásárteret a Kopernikusz utcát, a Kopernikusz Emlékművet valamint a Főteret a  Csillag Házat, és a Városházát is. Nem marad ki a  Szent János templom, Teuton Kastély, Visztula-part sem. Délutáni órákban utazás Varsóba esti érkezéssel. Éjszaka a hotelban.

Tervezett szállás: Hotel Gromada *** ( vagy hasonló)

8. nap: Varsó – Budapest

Kijelentkezés a szállodából. Szabadprogram és vásárlási lehetőség, majd hazautazás menetrend szerinti járattal.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Varsó óvárosa
 • Malborki vár
 • Torun belvárosa

Fontos információk:

Várható menetrend LOT járattal (változhat)

Budapest – Varsó  09:45- 11:05   LOT 534 / Kb. 1ó 20p

Varsó – Budapest  15:30 – 16:50   LOT 537 / Kb. 1ó 20p

Utazás LOT  járattal

A LOT járatokon maximum 23 kg-os lehet a poggyász súlya (csoportos foglalás esetén). A fedélzetre egy, maximum 8 kg-os kézipoggyász vihető fel (55 cm x 40 cm x 23 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.

Az ültetés általában díjmentes (kivétel ülőhelyek nagyobb lábterekkel vagy vészkijárat közelében). Amennyiben különleges kérése van, kérjük jelezze részünkre a foglalása során.

Forrás/ további információ:  https://www.lot.com/hu/hu

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Ismerje meg Észak-Lengyelországot!


 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.