Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Törökország
Kis-Ázsia és a Földközi-tenger (10 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Délnyugat-Anatólia partjain találkoznak a Toros-hegység néhol 3.000 m fölé kapaszkodó csúcsai a Földközi-tenger időtlen hullámaival. Ez a mesésen gazdag ókori Lükia földje, az ókori perzsa és bizánci Türkiz Partvidék, vagy, ahogyan ma ismerjük, a Török Riviéra.

Bodrum városából indulva Marmaris - Fethiye – és a Teke-félsziget UNESCO világörökségi védelem alatt álló tájain, romvárosain át kalauzol kirándulásunk, egészen az Antalyai-öbölig. Felfedezésünk az ókori Anatólia hettita, görög, perzsa, római és bizánci „időitől” – a szeldzsuk és oszmán városrészek bazárjaiba, tereire vezet. Programunk egzotikus kalandjaként vár ránk Macarköj, vagyis Magyarfalva meglátogatása…

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.10.17 – 2024.10.27
11 nap / 10 éj
725 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 150 000 Ft)
 • a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást
 • a megadott programokat
 • a múzeumi és a romvárosi belépőket
 • a hajókirándulásokat és a felvonót
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalókat 5 €/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 250 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Isztambul – Bodrum

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren,  elrepülés menetrend szerinti járattal, isztambuli átszállással. Megérkezés Bodrum nemzetközi repterére. Kései bejelentkezés és vacsora szállodánkban.

Éj Bodrumban

2. nap:  Halikarnassos és a bodrumi Szent Péter Erőd históriája

Közös reggeli, majd utazás Halikarnassos romjaihoz, az ókori világ egyik csodájához. Ezután séta Bodrum középkori magjához, az 1402-től épült Szent Péter Erődhöz, a Máltai lovagrend legnagyobb kis-ázsiai építményéhez. Látogatás a méltán híres „Víz alatti leletek Múzeumában”, majd séta és rövid szabadidő a belvárosban. Késő délutántól szabadprogram a közös vacsoráig.

Éj Bodrumban

3. nap:  Marmaris márványkikötője

Reggeli indulással utazás a 100 km hosszúságú Gökova Körfezi-öböl vidékén Marmaris, az ókori Physkos városába. Marmaris az emberi emlékezet kezdete óta a márvány kereskedelem egyik központja volt, maga Nagy Sándor is ostromolta. Nagy Szulejmán idején ez volt az Oszmán flotta központi bázisa, a Rodosz elleni háború (1522) alatt. Középkori eredetű városmagja rendkívül bájos, erődjének falai 5.000 év históriájának szemtanúi. A városba érkezés után látogatás az oszmán erődben, majd közös séta a kikötőben, a parkoló hajócsodák között. Koraesti bejelentkezés a szállodánkba.

Éj Marmarisban

4. nap: Hajókirándulás az ókorba

Reggeli után utazás Dalyan kikötővárosába. Felszállás távolsági gondoláinkra, behajózással az Iztuzu (Dalyan) partvidékre, a gigászi méretű tengeri teknősök legfontosabb földközi-tengeri keltőhelyére. A 4,5 km hosszú aranyhomok-nyelv egyik oldalán a nyílt tenger, míg a másikon tórendszer brakkvizei hullámoznak. Továbbhajózás az ókori Kaunos romvárosába. Rövid pihenő a hellenisztikus-római színház nézőterén, majd felfedező-séta az egyedi szépségű, helyenként még feltáratlan romvárosban. Visszahajózás közben a sziklaoldalakba vájt királysírok megtekintése a vízről. Kb. 2 órás pihenő a turisztika városrészben vagy fakultatív iszapfürdő a néhai perzsa- és római előkelők által is látogatott „ókori dagonyában.” Koraesti utazás Fethiyébe.

Éj Fethiyében

5. nap: A varázslatos Ölüdeniz-öböl

Reggeli utazás Kayaköy szellemvárosába, majd séta a csend és a végtelen panorámák élvezetével. Továbbutazás az Ölüdeniz-öbölhöz, a kis-ázsiai Türkiz Partvidék talán legszebb strandjához. Fethiyébe visszaérve látogatás az Amynthas sziklasírnál, illetve az óváros egyedi szarkofágjainál.

Éj Fethiyében

6. nap: Xanthosz UNESCO világörökségi kincsei; Patara dűnéinél

Reggeli után buszozás a Saklikent Nemzeti Parkba. A Torosz-hegységbe vágódott, 18 km hosszú, 300 m mély hasadék Ázsia egyik legmélyebb kanyonja.  Közös séta a Saklikent aljában, amíg a hóolvadás- és vízállás viszonyok engedik. Továbbutazás az UNESCO világörökségi Xanthosz romvárosába, az ókori Lükiai Szövetség néhai központjába. A különleges szépségű Nereid templom, a Hárpia sír megtekintése, majd látogatás a görög és római városrészben. Fakultatív sétalehetőség a halotti városba. Kiutazás Patara homokdűnéihez, sétával a Földközi-tenger máig szinte érintetlen, ember-előtti időket „idéző” partján. Koraesti visszaérkezés a szálláshelyre.

Éj Fethiyében

7. nap:  Myrától – az Olympos hómezőiig

(Figyelem! Télies öltözet hozatala javasolt!)

Reggeli indulás Myra romvárosába. Közös séta az óriási színház szobor- és oszlopgyűjteményében, majd utazás Demre belvárosába. A Szent Miklós templom az 500-as években épült, egyik utolsó „restaurálója” II. Sándor cár volt 1863-ban. A templom megtekintése után továbbutazás az Olympos-Beydaglari Nemzeti Park vadregényes tájain a Lükiai Olümposz lábaihoz. Feljutás a 2.366 m magas csúcs hómezőire a kabinos Olümposz Égi Felvonón. Séta az ókori istenek világában – jó látási viszonyok esetén lélegzetelállító anatóliai- és tengeri panorámákkal. Koraesti megérkezés Antalyába.

Éj Antalyában

8. nap: Köprülü Kanyon Nemzeti Park; Ókori óriások nyomán…

Reggeli után utazás a Pontó Bőrbemutató Központba. Divat- és bőrtermék bemutató, majd vásárlási lehetőség. Félnapos látogatás a sorsdöntő ókori csatáiról is híres Köprü folyó mentén. Közös séta a 400 m mély Köprülü-kanyon alsó peremén, majd feljutás a felső peremvidékre. Séták a Börtü böcek Kanyonu, majd rövid buszozás után a Tazi kanyonu kilátópontoknál. Továbbutazás Aspendos római hídjához, majd látogatás Kis-Ázsia legépebben megmaradt ókori színházában, ami egyben szeldzsuk palotaként is szolgált. Utazás Gebiz-Macar, másképpen Macarköy városkájába – vagyis Magyarfalvára. Közös séta a központban, török kávézási lehetőséggel. Esti visszaérkezés a szállodába.

Éj Antalyában

9. nap: Termessos meseszép romjai; Antalya oszmán kikötőjében

Reggeli után látogatás az Argos Ékszer Központban. Utazás a festői szépségű ókori Termessos magashegységi romvárosához. A Güllük Daglari-hegység oldalában, 1200-1600 m magasságban épített kulturális központ az ókori Hellenisztikus világ egyik legcsodálatosabb helyszíne. Közös séta a legszebben megmaradt középületekhez, majd visszautazás Antalya ókori-középkori városmagjába. Szabadidő és vásárlási lehetőség Kaleici-ben, a középkori ottomán negyedben. Esti visszaérkezés a hotelbe.

Éj Antalyában

10. nap: Alanya, a szeldzsukok kikötővárosa

Reggeli után utazás Alanya városába. Érkezés után látogatás a 6.000 m hosszú falrendszerrel védett bizánci-szeldzsuk felsővárban. Séta az Ehmedek negyedben, majd a Kizilkale toronynál és a Szeldzsuk hajóépítő mólóknál. Fotózás a Seyir Terasi kilátópontról, majd szabadidő az oszmán óvárosban. Délutáni látogatás a tengerparti Antalya-vízesésnél, majd szabadidő a vízesést körbeölelő parkban.

Éj Antalyában

11. nap: Antalya – Isztambul – Budapest

Kései kijelentkezés után csomagjaink elhelyezése a csomagszobában, majd délelőtti szabadprogram a tengerparton. Délutáni repülés Budapestre, isztambuli átszállással.

A programok napi sorrendje változhat.

Fontos információk:

Tervezett menetrend:

Budapest – Isztambul Indulás:09:05 Érkezés:12:15

Isztambul – Bodrum   Indulás:13:55 Érkezés:15:15

Antalya – Isztambul    Indulás:14:30 Érkezés:16:00

Isztambul – Budapest Indulás:18:35 Érkezés:19:30

A menetrendváltoztatás jogát a légitársaság fenntartja.

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Ismerje meg Törökországot!

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

 

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.