Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Srí Lankán! (9 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Sri Lanka, a Fényességes Sziget nyitva áll előtted. 2600 éves írott történelem, zöldellő teaültetvények, homokos óceánpart, buja őserdők, rizsföldek, mosolygós emberek, vendégszeretet, buddhizmus, multikultúra, vadregényes környezet és hihetetlenül magas rezgés. A sziget változatos programot és nyugalmas kikapcsolódást kínál egyben. Sokan nevezik India Light-nak, mivel biztonságos környezetben nyújtja az ázsiai életérzést.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.04.01 – 2024.04.10
11 nap/ 9 éj
1500 USD
 (kb. 525.000 Ft)Az ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • 9 éjszakai szállást, a feltüntetett
  helyi  szállodákban,
  kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást az első 5 éjszakán,
  (reggelit és  vacsorát, italok nélkül)
 • reggelis ellátást az utolsó 4 éjszakán
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel
 • a vízumot
  kb. 22 500 Ft
 • a borravalókat a sofőrnek
  kb. 3 USD/fő/nap
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
  kb. 150 USD/fő
 

 • Egyágyas felár
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)

Programleírás:

0. nap: Budapest – Colombo

Indulás Budapestről, átszállással Sri Lanka „fővárosába”, Colombo-ba. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén. A repülőjegy választás egyénileg történik, ki-ki igénye szerint. Legkényelmesebb a Qatar Airways járata vagy az Emirates járata, mely kb. kétszer 5 óra utazást jelent, további népszerű és kényelmes választás a a Turkish Airlines.

1. nap: Colombo

A reggeli órákban megérkezés Colombo-ba. Az utasokat az idegenvezetők mindig a Colombo mellett található Bandaranaike Nemzetközi reptéren várják, hogy technikai segítséget nyújtsunk a pénzváltásban, telefonkártya vásárlásban, egyéb kérdésekben. Két órás városnézés Colombo-ban, majd érkezés a szállásra, ami Colombo központjában helyezkedik el, mégis közel az óceánparthoz. Pihenés, egyéni barangolás a város rejtelmes zugaiban. Vacsora és szállás Colomboban.

Tervezett szállás Colombo Court&Spa Hotel vagy hasonló félpanziós ellátással

2. nap: Pinnawela – Dambulla – Polonnaruwa

Korai reggelit követően indulunk a Millennium Elefánt Alapítványhoz. Az Alapítvány látogatása során az állatokat meg lehet etetni, fürdetni, simogatni, ez a program a nap fénypontja. Bár a program célja az elefántokkal való együttlét és az alapítvány, illetve az elefántok életének megismerése, azért lehetőség van néhány perces szőrén való elefántogolásra is. Továbbindulunk Dambullába, a Világörökség részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma, a Rangiri Dambulla Viharayába. A festmények és szobrok mind Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 hindu istent ábrázoló szobor látható a kis lépcsőzéssel elérhető barlangokban.

Ezt követően sétát teszünk Polonnaruwában, a 11-13- században egykor virágzó fővárosban, ahol többek között megcsodálhatjuk Parakramabahu palotáját, a Siva templomot, a korai Fog-templomokat, és a Gal Vihara szoboregyüttest. Ezután indulunk a szállásra. Vacsora.

Tervezett szállás Elephant Lake Hotel – Habarana vagy hasonló félpanziós ellátással

3. nap: Sigiriya – Mataléba – Kandy

Reggeli után megmásszuk a szállástól kb. 20 percnyi útra lévõ, Sigiriyában található Oroszlán-sziklát, ami Unesco-örökség. Eltöltünk egy kis időt a királyi palotában, megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt.

Majd folytatjuk utunkat Kandy felé. Útközben megállunk a matalei fűszerkertekben, ahol megismerkedünk a tradicionális ayurveda alapjaival, és egy frissítő, ingyenes masszázzsal kedveskedünk vendégeinknek. Majd folytatjuk utunkat az utolsó királyi főváros, Kandy felé, ahol kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét. Ezután átsétálunk a híres Fog-templomba, melyet méltán neveznek a buddhisták Vatikánjának is. A szintén UNESCO örökség részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye. Vacsora és szállás Kandyben.

Tervezett szállás Thilanka Hotel- Kandy vagy hasonló félpanziós ellátással

4. nap: Numara Eliya – Ella

Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját és faunáját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres ágyúgolyófa sor, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka egyik legnagyobb büszkeségével, a kék zafírral ismerkedünk és megtudhatjuk, hogy a drágakő bányászat nem is olyan könnyű hivatás.

Rögtön ezután folytatjuk utunkat Nuwara Eliyába. Útközben meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és -feldolgozás menetébe. Nuwara Eliya, a ’kis Anglia’ néven ismert városka koloniális stílusban épült házaival, s mindig örökzöld füvével valóban a szigetországot idézi elénk. Ezt követően – lehetőség szerint vonattal – továbbutazunk Ellába, útközben gyönyörű vízeséseket fotózhatunk. Gyalogos városnézés Ellában, séta a környéken. Vacsora és szállás Ellában.

Tervezett szállás Ella Gap Hotel – Ella vagy hasonló félpanziós ellátással

5. nap: Ravana vízesés – Buduruvagala templom – Tissamaharama

Kora reggel, még napkelte előtt felsétálunk a kis Adam’s Peak-re, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a kelő nap sugaraiban fürdő, mindenfelé zöldellő, burjánzó vidékre. Reggeli után indulunk tovább az óceánpartra. Útközben megcsodáljuk a Ravana vízesést, és betérünk Buduruwagala buddhista templomába. Délután érkezés az óceánpartra, ahol a Sri Lanka körutazás véget ér. Az óceánparton több szálláshelyből is lehet választani, a szállásfoglalás rugalmas. Az óceánparti pihenés korlátlanul hosszabbítható, további fakultatív programok rendelhetők a helyszínen.

Tervezett szállás Oak Ray Yala Hotel – Tissamaharama vagy hasonló félpanziós ellátással

6. nap: szafari a Yala Nemzeti Parkban

Tervezett szállás Traproban Pavilion Waves vagy hasonló félpanziós ellátással

7-9. nap: Óceanparti pihenés

Reggeli után szabadprogram, pihenés az óceán parton.

Tervezett szállás Traproban Pavilion Waves vagy hasonló félpanziós ellátással

10. nap: hazautazás

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Colomboba, a repülőtérre, hazautazás Budapestre

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek

Polonnaruwa ősi romjai
Sigiriya ősi romjai
Dambulla Arany Temploma
Kandy Szent Városa
Galle óvárosa és erődrendszere (ősszel)

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.