Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Kirándulás Párizsban! (3 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Párizsban sosem alszanak ki a fények, egy élénk, mindig izgalmas város. Tavasztól őszig megfelelő az időjárás ahhoz, hogy egy hangulatos kávézó teraszán ücsörögve, egy csésze forró kávé kortyolgatva, és egy omlós croissantot falatozva a tekintetünkkel követhessük a nyüzsgő, mellettünk elhaladó párizsiak sokaságát. Szállásunk a belvárosban található, hogy a pezsgő forgatag közepén valóban átérezhessünk a vibrálást. A Montmartre negyed a mai napig megőrizte bohém hangulatát, macskaköves utcáin sétálva lépten-nyomon utcazenészek szórakoztatják a járókelőket. A város jelképe, az Eiffel torony szintén egy kihagyhatatlan látnivaló, de nem is igen lehet elkerülni, mivel 300 méter magasan emelkedik ki a környezetéből, fel-felbukkanva az épületek között, jövet-menet beleütközünk a látványába.

A programot maximum 19 fő részvételével indítjuk, ezáltal a csoport gyorsabban halad, illetve a város megismerése szinte családias hangulatúvá válik.

A Montmartre negyed, a Sacré-Cœur Bazilika, az Eiffel-torony, Versailles és Louvre megtekintése mellett időt szakítunk egy sajt- és borkóstolóra Párizs egyik híres sajtműhelyében, továbbá ellátogatunk a híres Fragonard Parfümmúzeumba is.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.10.19 – 2024.10.22
4 nap / 3 éj
408 000 Ft / fő
Az út tervezett időpontjai 2025-ben:
2025. 05.14 – 05.17.,

2025. 09.18 – 09.21.,

2025. 10.23 – 10.26.

Kérjük, előjelentkezését küldje el ai info@stopoverholiday.com   email címre és amint a dátum elérhető lesz, ezt jelezzük Önnek.Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke időponttól függően: 95 000 -120 000 Ft)
 • 3 éjszakát Párizsban, 3*-os belváros közeli szállodában
 • reggelit
 • a bor és sajtkóstolót
 • a reptéri transzfert busszal
 • a korlátlan tömegközlekedési bérletet (1-3. zónára)
 • a magyar idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 6 EUR/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 108 000 Ft (márciusban) 119 000 Ft (többi időpontban)
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

 • 1. nap: Budapest – Párizs – Eiffel-torony

  Elutazás Budapestről az Air France/KLM járatával. Érkezés után transzfer, a belvárosi szállodához, a csomagok lepakolása, majd megkezdjük az ismerkedést a várossal gyalogosan és tömegközlekedéssel.

  Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség egyénileg, majd délután érünk a híres Vas Lady-hez. Az Eiffel-torony, Párizs ikonikus szimbóluma, többféle módon is hozzájárul a város jelentőségéhez és nemzetközi hírnevéhez. Nem csoda, hogy számos film (pl.: James Bond) és sorozat (pl.: Emily Párizsban) használta már helyszíneként vagy háttereként. Évente több millió látogatót vonz a városba, akik kíváncsiak a lenyűgöző kilátásra a tetejéről, vagy éppen itt tartják az eljegyzésüket és választják romantikus fotózásuk helyszínéül. Fakultatív programként az Eiffel-toronyról mi is megcsodálhatjuk Párizs panorámáját.

  (Figyelem, a liftes jegyeket előre meg kell vennünk, melyek nagyon hamar elfogynak. Kérjük, hogy ezirányú igényüket legalább 2 hónappal indulás előtt adják le. Amennyiben már nem elérhetőek a liftes jegyek, úgy a helyszínen tudnak lépcsős jegyet venni a 2. emeletig.)

  Érdemes a látnivalókat a folyóról is felfedezni: fakultatív hajókázást ajánlunk a Szajnán, melynek során ismét megcsodálhatjuk Párizs legszebb látnivalóit.

  Tömegközlekedéssel visszatérünk a hotelbe, elfoglaljuk a szobákat. Vacsora egyénileg.

  Szállás: Mercure Gare de l’Est Magenta 3* (márciusban), Hotel André Latin 3* (többi időpontban)

  2. nap: Párizs

  Ha Franciaország, akkor sajt és bor! Becslések szerint Franciaországban körülbelül 1200 sajt- és sajtkülönlegesség létezik. Nem kis feladat felsorolni az összes francia sajtot, mert minden évben új különlegességek jelennek meg. A sajtkészítő által vezetett műhelyben megismerjük a gyártás és érlelés folyamatát, meglátogatjuk a Sajt Múzeumot, ami egyedülálló Párizsban, majd egy hangulatos, boltíves helyiségben 3 féle sajtot és 2 féle bort kóstolunk meg.

  Délután a Montmartre negyedet és a Sacré-Cœur Bazilikát látogatjuk meg. A 130 m magas dombon fekvő festői falucskát 1860-ban csatolták Párizshoz. Hangulatos, kanyargó utcákon, lépcsőkön vagy siklóval juthatunk fel a Place de Tertre (Domb) térre, ahol annak idején a világ kulturális élete zajlott. Híres festők, írók, színészek törzshelye volt, így a kezdetektől fogva a kultúra és a művészetek központja lett. Ezt az egyediségét mind a mai napig őrzi. Párizs látképének egyik uralkodó műemléke a Sacré-Cœur Bazilika (Szent Szív Bazilika), mely a Montmartre negyed szívében található. A román-bizánci stílusú bazilika a 19. században épült, tiszta, fehér színe miatt szinte uralja a város legmagasabb pontját.

  Este szabadprogram, vacsora egyénileg.

  3. nap: Párizs

  Reggeli után, az Opera épületét nézzük meg kívülről. Indulás előtt még a híres Fragonard Parfümmúzeumba látogatunk. Vezetett túra keretében felfedezzük a parfümkészítés titkait és rendkívüli történetét az ókortól napjainkig. Megismerhetjük az összes gyártási titkot: alapanyagokat, szedést, desztillációt, palackozást és természetesen az elkészítési folyamatot és az „orrmunkát”. Ezután a múzeum második részében egy kivételes régi palackgyűjtemény mutatja be a parfümök történetét az ókori Egyiptomtól a 20. századig. A program végén kedvezményes áron vásárolhatóak meg az egyedi illatok.

  Ezután ellátogatunk Párizs szívébe, kívülről megnézzük a Notre Dame épületét, majd sétálunk a Szajna partján.

  Fakultatív fél napos buszos kirándulás Versailles-ba, magyar nyelvű idegenvezetőnkkel. Miután a Louvre már nem felelt meg a francia uralkodók igényeinek, 1682-ben Versailles-be költözött át a király és népes udvartartása, ahol egészen a francia forradalomig, 1789-ig éltek. Az egykori királyi rezidencia, több száz helyiségén keresztül mutatja be az egykori uralkodók életet, valamint a szobroknak és festményeknek otthont adó múzeumot. A kastély a kertekkel együtt közel 8000 hektáron terül el, melynek parkja a kertépítészet gyöngyszeme. Kihagyhatatlan látnivalók: a csillárokkal teli Tükörgaléria, az operaház, a Márványudvar, a kápolna, és a szobrokkal és szökőkutakkal teli csodálatos kert. (vezetés magyar nyelven)

  4. nap: Párizs – Budapest

  Reggeli után a szállodában hagyjuk a bőröndjeinket, majd átsétálunk a híres Tuileriák kertjén, a Louvre-hoz, ahol fakultatív múzeumlátogatáson vehetünk részt (audioguide-dal, 9 nyelven elérhető: angol, német, francia, spanyol, olasz, portugál, japán, koreai, kínai).

  Aki nem szeretne bemenni, ellátogathat az Orsay Múzeumba, vagy felfedezheti a Rue de Rivoli híres üzleteit. Délután a világhírű Champs-Élysées-en sétálunk, ahol a világmárkák üzletei sorakoznak. Az egyik elegáns cukrászdában, a Ladurée-ben megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk a franciák emblematikus süteményét, a színes és finom macarone-t. A sugárút végén pedig elkészíthetjük fotóinkat a Diadalív „lábánál”. Aki azt is szeretné látni, hogyan futnak össze a mérnökien tervezett sugárutak a Diadalív körül, felülről is megnézheti a lenyűgöző látványt.

  Délután találkozó a szállodánál, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás az Air France esti járatával.

  Igény esetén hosszabbítási lehetőség az eredeti vagy egy választott szállodában.


  UNESCO Világörökségi helyszínek
  • Párizs: Szajna-part
  • Versailles-i kastély és a kastélyt övező park

  Fakultatív programok:

  • Versailles (min. 10 fő esetén busszal, belépővel, magyar nyelvű tárlatvezetéssel): 47 000 Ft (10 fő alatt tömegközlekedéssel megyünk)
  • Louvre múzeum belépő audioguide-dal: 14 000 Ft
  • 1 órás hajózás a Szajnán: 9 000 Ft
  • Eiffel torony belépő (lifttel, 2. emelet): 9 000 Ft (korlátozott számban elérhető)
  • Eiffel torony belépő (lifttel, 3. emelet): 14 000 Ft (korlátozott számban elérhető)

  Az Eiffel-toronyra a liftes belépőjegyeket nagyon hamar elfogynak, így kérjük, hogy ezirányú igényüket legalább 2 hónappal indulás előtt jelezzék az irodánknak. Lépcsős jegyeket a 2. emeletig később is tudunk biztosítani.

  Fontos információk:

  Tervezett menetrend (változhat):

  Légitársaság: Air France / KLM

  márciusban

  Budapest – Amszterdam    06:30-08:45 KL1972 / Kb. 2ó 15p
  Amszterdam – Párizs         10:20-11:45 AF1341 / Kb. 1ó 25p

  Párizs – Amszterdam          18:35-20:00 KL1410 / Kb. 1ó 25p
  Amszterdam – Budapest     20:55-22:55 KL1371 / Kb. 2ó

  májusban

  Budapest – Párizs            12:15-14:40 AF1295 / Kb. 2ó 25p
  Párizs – Budapest            21:05-23:15  AF1694 / Kb. 2ó 10p

  augusztusban, szeptemberben, októberben

  Budapest – Párizs            06:00-08:25 AF1695 / Kb. 2ó 25p
  Párizs – Budapest            21:05-23:15  AF1694 / Kb. 2ó 10p

  Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

  A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

  Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

  Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

  Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

  Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
  Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
  Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
  Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

  Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

  Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

  A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

  Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
  Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
  Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
  Minden egyéb esetben az önrész: 20%
  A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
  Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
  A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

  

 

 

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.