Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Nepál (10 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

A semmihez nem hasonlítható Himalája, „A hó hazája.” 2.400 km hosszan kígyózó, egekig tornyosuló hegységrendszer, ott, ahol az Indiai szubkontinens Eurázsiának „gyürkőzik”. Több, mint 100 db (!) 7.200 m magasság feletti hó- és jégfedte hegycsúcs, megközelíthető völgyeiben ősi népcsoportok, nyelvek, szokások sokaságával. Földünk talán legelzártabb, s egyik legszegényebb területe – mégis globálisan ható vallási és filozófiai értékekkel. Az Indus, a Gangesz, a Brahmaputra kultúráinak forrása, Buddha, a hinduizmus, a szikh vallás és a keleti bölcselet szülőhelye. Itt formálódott Nepál… valamikor az írott idők kezdetén. Az ország, aminek szinte teljes területe „A hó hazája” birodalmába esik. Körutazásunk az európai (nyugati) ember kísérlete, hogy Nepál legkülönlegesebb látnivalóinak bejárása közben – megértsen valamit a Himalája sokszínűségéből, s az itt lakóemberek, kultúrák sorsából. Kísérlet, az összehasonlíthatatlan természeti környezet behatározására. Lehetőség a 8.848 m magas Mount Everest/ Csomolungma/ Sagarmantha (Földünk teteje), vagy az Annapurna (8.081 m) – repülőről, helikopterről történő megtekintésére, és közben a tibeti, mongol, valamint hindu szellemiség szülőhelyének „kifaggatására”. Sok gyaloglással, s közben elmélkedési lehetőséggel – hiszen a gyalogló ember mindig többet lát…

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.10.07 – 2024.10.17
11 nap / 9 éj
990 000 Ft / fő


2024.11.25 – 2024.12.06
12 nap / 10 éj
990 000 Ft / fő – Betelt


2024.12.02 – 2024.12.13
12 nap / 10 éj
990 000 Ft / fő
Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 340 000 Ft)
 • 9 éjszakát a körúton helyi 4*-os szállodákban, a Chitwan Nemzeti Parkban 3*-os dzsungel lodge-ban, 1 éjszakát Isztambulban, kétágyas szobákban
 • a megadott programokat és belépőket
 • a helyszíni közlekedést kisbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalókat kb. 80 USD
 • a nepáli vízumot (helyszínen fizetendő) kb. 40 USD
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 195 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1-2. nap: Budapest – Katmandu

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással Katmanduba, Nepál fővárosába. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába. Délután ellátogatunk a Katmandu-völgy legrégebbi városába, Patan-ba, mely tele van egzotikus pagodákkal, kulturális örökségekkel. Késő délután közös séta Földünk egyik legnagyobb buddhista sztúpájánál, a Bodhnath Stupa-nál. A lámák (buddhista szerzetesek) lakónegyedének megtekintése, a buddhista tanok alapjainak megismerése. Szállás Katmanduban (2 éj).

Szállás: Hotel Tibet International 4* vagy hasonló.

3. nap: A Katmandu-völgy UNESCO világörökségi kincsei

Reggeli után félnapos látogatás Katmandu UNESCO világörökségi védelem alatt álló palotáiban és ősi kormányzati negyedeiben. Katmandu „csak” 1.400 m magasságon fekszik, s a Tibetet India folyamvölgyeivel összekötő nemzetközi kereskedelmi útvonalak hívták életre. Néhai piacai Ázsia termékeinek és kultúráinak találkozópontján jöttek létre. Az óváros mára afféle élő múzeumvárossá alakult. Meglátogatjuk a Durbar teret, a Hanuman Dhoka királyi palotát, a Mahadev és Parvati templomot, a Machender Bahl szentélyt, Kumari, az élő istennő házát. Megtekintjük a több mint 2.000 éves Swayambhunath sztúpát. A délutáni órákban átutazás Bhaktapurba, a néhai királyi székvárosba. Séta az egyedi épületcsodák között, az árusok zsibvásárában. Megnézzük a Durbar főteret, a Királyi Palotaegyüttest az 5 emeletes Nyatopala templomot, a Bhairabnath Szentélyeket, a Dattatraya templomot,  a Pujahari Math-ot és a híres Páva ablakot. Tovább utazunk a Bagmati folyó partjára, a hindu Pashupatinath Shiva templomhoz. A templom megtekintése (csak kívülről), illetve rálátás a krematórium udvar történéseire (csak kellő távolságból). Koraesti visszaérkezés szállodánkba, Katmanduba.

4. nap: Katmandu – Gorkha

Reggeli után elutazás Gorkha-ba. Gorkha a Gandaki tartomány része (Nepál 77 tartományának az egyike). Néhány történet Prithvi Narayan Sah maharadzsa „Nepál Atyja”, a modern Nepáli Királyság megteremtője életéről. A hagyományos és mai gurka katonaság jellemzőinek áttekintése, pár szóval a Kínai-Gurka háború; Gurka-Szikh háború; Angol-Gurka háború; Harmadik Nepál-Tibet háború eseményeiről. Délutáni érkezést követően pihenés, szabadidő Gurka városában. Sétálási lehetőség az óvárosi bazárban és a Gorkha Durbar műemlékeinél. Szállás Gurkában (2 éj).

Szállás: Gorkha Garden Hotel 4* vagy hasonló.

5. nap: Gorkha

Reggeli után ellátogatunk a Gorkha műemlékeihez, a néhai királyi palotához, mely egy domb tetején található. Rövid vásárlási lehetőség, majd erőnktől függően fellépcsőzés az 1500-as években épített legendás fellegvárba, ahol Prithvi Narayan Sah is született. A nagyszerű panorámák élvezete, majd a fellegvár bejárását követően aláereszkedés. Délutáni látogatás néhány kiválasztott gurka hegyi faluban, a helyi kísérő irányításával – betekintési lehetőséggel a legendás katonákat adó népcsoport természetes életkörülményeibe.

6. nap: Gorkha – Pokhara

Reggeli után elutazunk Pokhara városába, a Phewa-Begnas-Rupa tórendszer festői vidékére. Pokhara és környezete „A hó hazája” egyik legtöbbet fényképezett vidéke, a könnyű túrákat (trekking) kereső látogatók „Paradicsoma”, Nepál és a Himalája talán legismertebb turisztikai övezete. Pokhara „csak” 800-1.800 m magasságban fekszik, szubtrópusi klímával, rizs, kávé, citrus és fűszer ültetvényekkel. „Misztikumának” egyik oka, hogy hátterében tornyosul a „Hegyek királynője”, a 6.993 m magas Machhapuchhre (Halfarok), illetve három legendás „Nyolcezres”, a Dhaulagiri (8.167 m), az Annapurna (8.081 m) és a Manaszlu (8.163 m). Jó látási viszonyok esetén a lélegzetelállító szépségű csúcsok fényképezése. Útközben rövid ismertető az itt élő serpa népről, annak múltjáról, szokásairól, illetve néhány méltán világhírű serpáról. A hotelbe jelentkezés után csónakázás a Phewa tavon.

Szállás Pokharában (2 éj).

Szállás: Hotel Sarowar 4* vagy hasonló.

7. nap: Pokhara

Reggeli után látogatás a Devi Falls vízesésnél, majd gyalogtúra a World Peace Pagodához, jó látási viszonyok esetén a „Nyolcezresek” felejthetetlen látványának élvezetével. Délután folytatjuk városnézésünket Pokharában, meglátogatjuk a Bindabasani templomot, a Pokhara bazárt, majd a Tibeti Kézműves Központot. Majd ellátogatunk a Nemzetközi Hegymászó Múzeumba, amelyet a hegyeknek, az embereknek, a környezetnek, valamint a hegymászóknak szenteltek.

8. nap: Pokhara – Chitwan Nemzeti Park

Hajnali kirándulás a Sarankot-hegyre. A napfelkelte fényképezése, jó látási viszonyok esetén a fenséges Annapurna (8.081 m) látványával. Reggeli után az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Chitwan Nemzeti Parkba utazunk. A szomszédos Parsa Vadrezervátum területével együtt „A Dzsungel szíve” (a Chitwan jelentése nepáli gurka nyelven) mérete több mint 1.500 km2. Ez az Indiai szubkontinens egyik legnagyobb, s fajokban leggazdagabb nemzeti parkja. A folyóvölgyekkel tagolt trópusi dzsungelben több mint 700 féle állat él, 68 emlős, 525 madár és 60 féle hüllő és kétéltű féleséggel. Rövid ismertető a legbecsesebb „lencsevégre kapható” ritkaságokról: bengáli tigris, indiai orrszarvú, leopárd, ajakos medve, gaur, királykobra, krokodil, gangeszi gaviál, varánusz. Rövid emlékezés Edward Pritchard Gee (1904-1968) az angol-indiai teaültetvényes természetvédő – a Chitwan Nemzeti Park létrehozója életére, munkásságára. A szállás elfoglalása után pihenő, felkészülés a másnapi látnivalókra. Szállás dzsungel lodge-ban (2 éj).

Szállás: Landmark Forest Park 4* vagy hasonló.

9. nap: Chitwan Nemzeti Park

Egész napos nemzeti parki bejárásunk alatt terepjáróval, kenuval és gyalog igyekezünk megközelíteni a nagyvadak élőhelyeit. Kora reggel terepjárós nagyvadkutatás (szerencsés esetben szarvasokkal, orrszarvúkkal, vaddisznókkal, majmokkal, lajhármedvável és sok más emlőssel is találkozhatunk). Közös safari ebédünk elfogyasztása után ismerkedés az egy fatörzsből kivájt helyi kenukkal, s evezőseinkkel. Kenu kirándulás a Rapti folyón, a krokodilok és gaviálok közeli megfigyelésével és fotózásával. A szárazra kerülést követően vezetett séta a dzsungelben. A nap végén a látottak értékelése illetve összefoglaló a park UNESCO világörökségi vadonjának különleges értékéről. Közös vacsora.

10. nap: Chitwan Nemzeti Park – Katmandu

Reggeli után visszautazunk Katmanduba. A nepáli fővárosba érkezés után bejelentkezés hotelünkbe, majd pihenő, vagy fakultatív vásárlási lehetőség a helyi idegenvezető tanácsai alapján. Szállás Katmanduban (1 éj).

Szállás: Hotel Tibet International 4* vagy hasonló.

11-12. nap: Katmandu – Isztambul – Budapest

Reggeli után transzfer a reptérre. Elrepülés Isztambulba a déli órákban, koraesti érkezéssel. Tranzitszállás Isztambulban (1 éj). Reggel hazautazás, menetrend szerinti járattal érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

OKTÓBERBEN:

11. nap: Katmandu – Isztambul – Budapest

Reggeli után transzfer a reptérre. Hazautazás isztambuli átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Fakultatív programok:

Mount Everest / Csomolungma repülés (kb. 50 perces)Katmanduból: 120 000 Ft/fő

Annapurna alaptábor helikopteres repülés Pokharából, (min. 4 fő, max 5 fő/helikopter): 179 000 Ft/fő

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Októberben: Turkish Airlines

2024.10.07. Budapest – Isztambul 09:00 12:15 TK 1036 / kb. 2 óra 15 perc
2024.10.07. Isztambul – Katmandu 20:10 06:05 TK 726 / kb. 7 óra

2024.10.17. Katmandu – Isztambul 07:35 13:05 TK 727 / kb. 8 óra 45 perc
2024.10.17. Isztambul – Budapest 18:35 19:35 TK 1037 / kb. 2 óra 5 perc

Budapesti indulással, egy európai átszállással.

 

Novemberben: Turkish Airlines

2024.11.18. Budapest – Isztambul 13:50 18:00 TK 1034 / kb. 2 óra 10 perc
2024.11.19. Isztambul – Katmandu 01:10 10:55 TK 726 / kb. 7 óra

2024.11.28. Katmandu – Isztambul 12:25 18:25 TK 727 / kb. 9 óra
2024.11.29. Isztambul – Budapest 08:20 08:25 TK 1035 / kb. 2 óra 5 perc

Budapesti indulással, egy európai átszállással.

 

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.