Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Namíbia-Botswana-Zimbabwe (16 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Dél-Afrika vadban leggazdagabb három országa a szafarik ideális helyszíne.

A Viktória-zuhatag látványa megkoronázása az utunknak, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesése ámulatba ejti látogatóit. Újdonság, hogy idén 1 éjszakával többet töltünk a vízesésnél, így aki szeretné, a Zambia-i oldalról is megcsodálhatja.

Meglátogatjuk a himbákat, ősi törzset, akik a mai napig folytatják hagyományos életvitelüket.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.11.28 – 2024.12.16
19 nap / 16 éj
2 555 000 Ft


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 530.000 Ft)
 • 16 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban és szafari lodge-okban, kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • 1 alkalommal ebédet és 12 alkalommal vacsorát (italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a helyszíni közlekedést szafari terepjárókkal
 • a nemzeti park belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a vízumdíjakat (Botswana ingyenes) Namíbia kb. 81 USD (N$ 1200) Zimbabwekb. 55 USD Zambia (Viktória-vízesésnél) kb. 50 USD (ha esetleg mégis kell)
 • a borravalókat kb. 200 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 195 000 Ft (Garantált társítás elérhető)
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1-2. nap: Budapest – Windhoek

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Namíbia fővárosába, Windhoek-ba. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása, szabadidő. Hangulatos welcome vacsora egy tipikus helyi étteremben. Szállás Windhoek-ben (1 éj).

Tervezett szállás: Mercure Hotel vagy hasonló

3. nap: Windhoek – Sesriem

Reggeli után útnak indulunk Sesriembe, a Namíb-sivatag szívébe, ahol a vörös dűnék között vezetett dzsip szafarin csodálhatjuk a megkövesedett tájat. Vacsora és szállás Sesriem térségében, majd megnézzük a csodás naplementét (1 éj).

Tervezett szállás: Namib Desert Lodge Gondwana Collection Namibia vagy hasonló

4. nap: Sesriem – Namíb-sivatag – Swakopmund

Reggeli után irány Namíbia leghíresebb látnivalóinak egyike: Sossusvlei. A néhol 300 méter magas dűnék látványa utunk egyik legkülönlegesebb élménye lesz, teszünk egy rövidebb gyalogos túrát is, megismerkedünk a vörös dűnék világával közelebbről is. Megállunk a 45-ös dűnénél, illetve a Sesriem kanyonnál, majd Dead Vlei-nál, ahol olyan nagy a szárazság, hogy a növények nem tudnak elrothatdni, csak kiszáradni. Ma 900 éves feketére kövesedett fák állnak a gyorsan múló idő mementójaként. A program után utazás Swakopmundba, az Atlanti-óceán partjára.  Szállás Swakopmundban (2 éj).

Tervezett szállás: The Delight Swakopmund vagy hasonló

5. nap: Swakopmund

Swakopmund egy német kisvárosra emlékeztetne, ha nem lennének pálmafákkal szegélyezett utcái. Délelőtt a városnéző sétánk alatt megismerkedünk a városkával, a helyi piaccal a városban élő törzsek életével, meglátogatunk egy herero családot is, és még a piacra is kilátogatunk.  A túránkat stílszerűen fekete erdő tortával is zárhatjuk egy kávéházban az Atlanti – óceán közelében. Délután szabad programunk van, ez idő alatt delfin túrára, kajakozásra és vízi sportokra is nyílik lehetőség.

6. nap: Swakopmund – Cape Cross – Twyfelfontein

Reggeli után az óceán partvonalát követve Cape Cross (Kereszt-fok) felé folytatjuk tovább az utunkat. Cape Cross-on él a világ vélhetően legnagyobb medvefóka kolóniája. A mai programunk az óceánpart ezen szakaszának a megismerése – megállunk egy zátonyra futott hajó roncsánál is – és Cape Cross felfedezése. Twyfelfontein környékére érve, ha időnk engedi még a mai napon megnézzük az UNESCO világörökségi kőkorszaki sziklarajzokat. Vacsora és szállás Twyfelfontein körzetében (1 éj).

Tervezett szállás: Damara Mopane Lodge vagy hasonló

7. nap: Twyfelfontein – Kamanjab

A mai napon a Megkövesedett erdőt keressük fel, ahol találkozhatunk a velwícsiával (welwitsia mirabilis), a „növényvilág kacsacsőrű emlősével” is, majd az Ovahimba faluba utazunk, ahol meglátogatjuk az ősidők óta pásztorkodással foglakozó helyi törzset, a hölgyek hajviseletéről és testfestéséről is híres himbákat. A falucska lakói mai napig őrzik a hagyományaikat, viseletüket, szokásaikat. Vacsora és szállás Kamanjabnál (1 éj).

Tervezett szállás: Oppi Koppi Guesthouse  vagy hasonló

8. nap: Kamanjab – Etosha Nemzeti Park

Reggeli után Namíbia leghíresebb nemzeti parkjába, az Etosha Nemzeti Parkba indulunk. A táplálékbőség miatt az állatvilág rendkívül változatos, nagy számban élnek orrszarvúak, elefántok, zsiráfok, zebrák és a rájuk vadászó nagymacskák is. A délutáni szafarink alatt könnyűszerrel fotózhatjuk az egyébként nehezen megközelíthető vadakat. Vacsora és szállás az Etosha Nemzeti Parknál (1 éj).

Tervezett szállás: Okaukuejo Rest Camp / Resort  vagy hasonló

9. nap: Etosha Nemzeti Park

Kora reggel indulunk útnak, majd ebédszünet, elfoglaljuk a szállásunkat ezúttal a park keleti részén. Egy kellemes pihenő után elhagyjuk a tábort és csak napnyugtára térünk vissza. Vadleseink során megnézzük, felkeressük a különböző itatókat, magaslati pontokat, a minél több élmény megszerzése érdekében. Az éjszakánkat a park területén lévő lodge – ban töltjük. A szálláshelyek mellett található egy itató, ahol számtalan állat megfordul és a naplemente csodálatos hátteret biztosít a felvételekhez. Vacsora és szállás az Etosha Nemzeti Parknál (1 éj).

Tervezett szállás: Halali Resort Camp vagy hasonló

10. nap: Etosha Nemzeti Park – Rundu

Reggeli után útnak indulunk az Okavango felé, útközben meglátogatunk egy busman azaz szan törzset, ahol megismerkedhetünk a népcsoport kultúrájával és mindennapi életével. Szállás Runduban (1 éj).

Tervezett szállás:  Hakusembe River Lodge   vagy hasonló

11. nap: Rundu – Divundu

A táj azon kevesek közé tartozik Namíbiában, ahol művelt földterületekkel is találkozunk. Útközben felkeressük a Divundu falut, ahol betekinthetünk a törzs mindennapi életébe és még a törzsi táncukat is elsajátíthatjuk.  Majd továbbutazunk az Okavango partjára, a szálláshelyünkre, Popa Falls-hoz. Érkezés után elsétálhatunk a hangulatos vízeséshez is. (Várhatóan a tesztelés az előző vagy ezen a napon fog történni). Szállás Divunduban (1 éj).

Tervezett szállás: Mahangu Safari Lodge vagy hasonló

12. nap: Divundu – Maun

A mai napon dél felé fordulunk Botswana-ba tartunk, a világ legnagyobb és különleges élőhelyeiről, állatvilágáról híres szárazföldi deltájához. A nap végén érkezés Maunba, az Okavango – delta kapujába. A városon belül a modern épületek és a hagyományos kunyhók színes kavalkádja fogad minket. Vacsora és szállás Maun körzetében, a Thamalakane folyó partján (2 éj).

Tervezett szállás: Crocodile Camp vagy hasonló

13. nap: Okavango-delta – Moremi Vadrezervátum

Reggeli után egész napos csónaktúrára (mokoro) megyünk a deltában, ahol, mint régen a felfedezők, a természetben töltjük a napunkat. Jószerencse esetén a programunk során megfigyelhetjük, ahogyan a gnú, kafferbivaly és antilop csordák legelésznek. Kis szerencsével elefántokat is láthatunk. Ebéd útközben. Vacsora a szálláshelyen.

14. nap: Okavango-delta – Chobe Nemzeti Park

Reggeli után a Chobe Nemzeti Parkba utazunk. Délután hajókiránduláson veszünk részt, megismerkedve a nemzeti park gazdag élővilágával. Kis szerencsével kafferbivalyokat, elefántokat, vízilovakat és krokodilokat is láthatunk. Vacsora és szállás Kasane-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Chobe Safari Lodge vagy hasonló

15. nap: Chobe Nemzeti Park

Kora reggel terepjárós szafarira indulunk a Chobe Nemzeti Parkban, majd délután szabadidő fakultatív programokra (ha valakinek nincs oltása, itt van lehetőség tesztelésre).

16. nap: Chobe Nemzeti Park – Viktória-vízesés

Reggeli után indulás Zimbabwe-be, a határátkelés után érkezünk meg Victoria Falls üdülővárosába. A Viktória-vízesés körül kialakított látogatóközpontban, A Livingstone szobortól indulva a trópusi park ösvényein sétálgathatunk, és különböző kilátópontokról nézhetjük meg, ahogy a hatalmas vízfüggöny a vízesésen aláomlik. Délután hajókázunk a Zambezi folyón, ahol Afrika egyik legcsodálatosabb naplementéjében gyönyörködhetünk. Vacsora és szállás a Viktória-vízesésnél (2 éj).

Tervezett szállás: Batonka Guest Lodge  vagy Bayete Guest Lodge vagy hasonló

17. nap: Viktória-vízesés

Reggeli után szabadidő pihenésre vagy a vízesés és környékének egyéni felfedezésére. Fakultatív programok közül választhatunk, egyik lehetőségként a zambiai oldalról is megcsodálhatjuk a hatalmas zuhatagot (Zambiába helyszínen fizetendő vízum szükséges).

18-19. nap: Viktória-vízesés – Budapest

Reggeli után transzfer Victoria Falls repülőterére, majd elutazás Budapestre átszállással. Érkezés a 19. napon.

A programok és a szállodák/lodge-ok változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Namíbia – Dél-namíbiai dűnetenger
 • Namíbia – Twyfelfontein sziklarajzai
 • Botswana – Okavango-delta
 • Zimbabwe – Viktória-vízesés (természeti)

Fakultatív programok:

Viktória-vízesés, helikopteres sétarepülés (15 perc): kb. 155 USD

Viktória-vízesés, elefánt szafari: kb. 150 USD

Rafting a Zambézi-folyón: kb. 200 USD

A fakultatív programok díjai a helyszínen fizetendők (változhatnak).

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Lufthansa / Discover Airlines 

November 28.  Budapest-Frankfurt      14:45   16:30     LH1339 / kb. 1ó45p
November 28.  Frankfurt-Windhoek      21:55   09:15 (másnap)  LH4304 / kb. 10ó20p

December 15. Victoria Falls-frankfurt  16:10   05:20 (másnap)  LH4305 / kb. 14ó10p (technikai megállóval Windhoek-ban)
December 16. Frankfurt-Budapest        08:15   09:50    LH1334 / kb. 1ó35p

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS!
– Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.
– Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
– Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus – más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a travel@1000ut.hu email címre.


Jelenlegi beutazási feltételek

Namíbia
A Namíbiába történő beutazástól számítva további 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek, és legalább 3 üres oldalnak kell lennie benne. Namíbia fővárosában, Windhoekban 2019. november 25-től a Hosea Kutako nemzetközi repülőtéren magyar állampolgárok belépéskor a helyszínen is igényelhetnek vízumot.

Botswana
Az útlevélnek a belépéskor további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kérnek az útlevélben. Magyar állampolgár 90 napig vízummentesen tartózkodhat az ország területén.

Zimbabwe
A beutazás időpontjától kezdve még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie. Vízumot az országba érkezéskor kell kérni és fizetni.  Az útlevélnek három üres oldalt kell tartalmaznia belépéskor.

Zambia (Viktória-vízesés kiránduláshoz)
Zambiába való belépéskor az útlevélnek további hat hónapig kell érvényesnek lennie, és két üres oldalt kell tartalmaznia.
Vízum turista célú beutazás esetén: Az országba történő utazáshoz már hivatalosan nem  szükséges vízumot igényelni, sem előzetesen Zambia külképviseletén, sem a határon belépéskor vagy előzetes online igényléssel.  Az utazók jelenleg a zambiai határon igazolva magyar állampolgárságukat érvényes magyar útlevéllel beléphetnek az országba (figyelembe véve a jelenlegi Covid19 szabályozásokat). Az országba való turista célú belépés egy éven belül 90 napig tartó tartózkodásra jogosítja a beutazót. Javasoljuk olyan igazolvány vitelét az útlevélen felül, mely az EU-s zászlót tartalmazza, mivel a tapasztalat az, hogy az útlevél alapján ezt nem tudják a bevándorlási tisztek. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a zambiai belügyminisztérium tájékoztatása alapján vízumkötelezettség alóli felmentés nem garantálja a Zambiába való beutazást, mivel a végső döntést a belépési ponton lévő bevándorlási tiszt hozza meg.

A körutazáshoz az összes érintett ország szabályait figyelembe véve a hazautazáshoz képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél szükséges. 

COVID-19 információk

Az érintett országok mindegyikében (Namíbia, Botswana, Zimbabwe, Zambia) eltörlésre kerültek a Covid 19 járvánnyal kapcsolatos szabályok, ennek értelmében belépéskor már nem kell sem oltottságot igazoló igazolványt sem negatív PCR- tesztet felmutatni.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
– Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
– Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

 

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .