Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Costa Rica - Körutazás! (10 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Costa Rica a világ egyik legboldogabb országa, a természet gyönyörű és megnyugtató erejű, a nap szinte állandóan süt, hurrikánok nincsenek – ezért nem csoda, hogy az itt élő emberek vidámak és végtelenül segítőkészek.

Costa Rica magyarul azt jelenti, hogy gazdag tengerpart, hiszen keleten a Karib-tenger mossa, míg nyugaton a Csendes-óceán. Persze, ezt eddig is tudtuk, hogy ebben a közép-amerikai országban elképesztők a tengerpartok, élénkzöld pálmafák bólogatnak a hihetetlenül kék víz felett, de egy kicsit eltávolodva a parttól szintén csodálatos nemzeti parkokat és fantasztikus állatvilágot (például lajhárokat, krokodilokat, madarakat, majmokat) figyelhetünk meg közvetlen közelről.

A csokoládé szerelmesei jól tudják, hogy a kedvenc édességük alapanyaga a jó minőségű kakaó. A program során egy hagyományos kakaóültetvényen lehetőségünk lesz megkóstolni a kakaóbabot a csokoládékészítés folyamatának különböző szakaszaiban.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.03.05 – 2024.03.16
12 nap / 10 éj
1 780 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel, poggyásszal
  (melynek értéke kb: 440.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os hotel és lodge-ok,
  kétágyas szobákban
 • az utazást bérelt kisbusszal
 • a félpanziós ellátást
  (reggeli, 10 alkalommal főétkezés, italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 

 • a borravalót
  kb. 100 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 

 • Egyágyas felár
  330 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap Budapest – San Jose

Hajnalban indulás Budapestről, majd egy átszállást követően délutáni érkezés Costa Rica fővárosába San Jose-ba. Szálláshelyünket elfoglaljuk, mely a város szívében van.

Szállás: Hotel Balmoral 3* vagy hasonló Standard room(1 éj)

2. nap San Jose – Tortuguero (ebéd és vacsora)

Korán búcsút veszünk szállásunktól és megkezdjük utunkat Tortuguero felé. Utunk során Costa Rica egyik legnagyobb védett területű Nemzeti Parkján, a Braulio Carrillo-n haladunk át. A tájat erdős magas hegyek borítják, illetve számos kanyon, amelyeken a vízenergia–termelésben nagy jelentőségű folyók és patakok áramlanak keresztül. Emellett sokfelé banán és ananász földekkel találjuk szembe magunkat. Útközben megállunk és elfogyasztjuk reggelinket, igazi közép-amerikai ízvilággal. Folytatásként, mikor elérjük a Cano Blanco mólót csónakba szállunk és a „Kis Amazonason” haladunk tovább. A számos madárfajon kívül, amelyek felettünk repkednek, a felénk magasodó lombok között majmokat vehetnek észre a szemfülesek. Délután megérkezünk Tortuguero faluba és az ebédet követően megismerkedünk annak történetével. Meglátogatjuk a Teknősmúzeumot, amely nagyon fontos a kitartó fajvédelem szempontjából. Megismerjük a különböző tengeri teknősfajokat, különösen azokat, amelyek ezen a csodálatos helyen fészkelnek és tojásokat raknak.

Vacsora a szálláson.

Szállás: Aninga Hotel & Spa – Lodge 3* vagy hasonló Standard room(2 éj)
Kétágyas szoba esetén a szobában 1 db franciaágy és 1 db egyszemélyes ágy van.

3. nap Tortuguero (ebéd és vacsora)

Reggeli után gyalogtúra a helyi ösvényeken, melyet követően egy rövid szabadidő áll rendelkezésünkre ebéd előtt. Délután látogatást teszünk a Tortuguero Nemzeti Parkba, ahol nyitott csónakokkal tavak, folyók, illetve mesterséges és természetes csatornák felfedezésére indulunk.

A helyszín tökéletes a helyi vadvilág felfedezésére, többek között majmok, különböző madárfajok, amerikai krokodilok, kajmánok mellett a csatornák menedéket nyújtanak olyan veszélyeztetett állatoknak is, mint a keleti indiai lamantin, sok rákféle és körülbelül 30 édesvízi halfaj, köztük az élő kövületként számon tartott Gaspar.

Vacsora a szálláson.

4. nap Sarapiqui – Arenal (ebéd helyi étteremben)

Reggel hajóval indulunk tovább, majd buszra szállunk és egy igazi csokoládé túrába csöppenünk.

A túra során Tirimbina esőerdőjén keresztül, a régió leghosszabb függőhídján áthaladva egy hagyományos kakaóültetvényre indulunk, ahol lehetőség lesz megkóstolni a kakaóbabot a csokoládékészítés folyamatának különböző szakaszaiban.

Az eredetileg Közép-Amerikából származó növénynek rendkívüli története van; a maja és azték, valamint más közép-amerikai kultúrák egyik legfontosabb terméke volt. A helyszínen különféle csokoládéfajtákat kóstolhatnak meg a látogatók, melyek hagyományos módon, a helyszínen készülnek.

Ebéd egy helyi étteremben.

Ebéd után elindulunk következő szálláshelyünkre.

Szállás: Hotel Arenal Vulcano Lodge & Thermal Experience 3* vagy hasonló Superior room (2 éj)

5. nap Arenal – La Fortuna ( ebéd és vacsora)

Reggelit követően a Sky Tram gondolákra szállunk, amelyről lenyűgöző kilátást kapunk az esőerdőre, az Arenal vulkánra és a tóra. Mindeközben rövid fotóstopokkal, hogy csodálatos fényképeket készíthessünk.

Kirándulunk az Arenal környék esőerdeiben ahol utunk Indiana Jones filmekbe illő függőhídon vezet. Ez a körülbelül 3,6 km-es séta nem megerőltető vagy sáros, mivel az ösvények jól karbantartottak. Útközben három, egyenként 30 méteres vízesést figyelhetünk meg; gyönyörű helyek, ahol megpihenhetünk, megcsodálhatjuk a tájat, dzsungelt és az Arenal-tavat. Fotószünet egy kis pihenővel.

Pihenő után elindulunk az Arenal Vulkán Nemzeti Parkba, amely Costa Rica északnyugati részén található, a Cordillera de Tilaran-hegység lábánál és a San Carlos-síkság között. Itt számos túraösvény teszi lehetővég, hogy megfigyeljük a park növény- állatvilága nagy részét, valamint a lávamaradékokat.

Arenal termálvizes forrása sem maradhat el, az Eco Termals Fortuna. A termálvíz kémia összetételének köszönhetően ideális a stressz valamint különböző bőrgyógyászati problémák kezelésére. A környezet lélegzetellálító, így vacsoránkat egy igazán autentikus Costra Rica-i környezetben tölthetjük el.

6. nap Arenal – Monteverde

Reggeli után festői úton elindulunk La Fortunából Monteverde felé, autóbusszal. Autóbuszunkkal miután elértük az Arenal tavat, hajóra szállunk, majd elindulunk a túlsó part felé, Chiquito folyóhoz. Az Arenal – tó, Costa Rica legnagyobb tava. Mesterséges eredetű, 1974-ben építették, hogy vízenergiát szerezzenek az ország számára. Ez egy olyan hely, ahol számos lakó és költöző madár megtalálható, időnként emlősök, például majmokat és lajhárokat lehet megfigyelni a környéken, valamint tiszta időben remek kilátás nyílik az Arenal vulkánra.

Monteverdébe érkezést követően elfoglaljuk szállásunkat.

Szállás: Hotel Fonda Vela 3* vagy hasonló standard room(2 éj)

7. nap Monteverde

Megnézzük a Monteverde Cloud Forest Reserve Közép-Amerika egyik leghíresebb természetvédelmi területét. Ez egy trópusi esőerdő, de magassága miatt inkább Felhőerdőnek hívják. A felhőerdőt egész évben közel 100%-os páratartalom jellemez. Minden évben közel négy méter eső esik – több mint tizenkét láb! Ritka és szokatlan vadon élő állatok, például jaguárok és pumák, valamint több mint 450 madárfaj otthona, köztük a világ legnagyobb kvézál madarak populációja és itt lelhető fel.

Hogyha már erre járunk, a lajhár rezervátum sem maradhat el, ahol több mint 20 éve dolgoznak a lajhárok megmentésén, visszatelepítésén és megfigyelésén a természetes élőhelyükön.

8. nap Monteverde – Bahía Herradura (ebéd)

Reggeli után délebbre indulunk, a Csendes-óceán partja felé és útközben a Tarcoles folyó mentén hatalmas amerikai krokodilokat láthatunk, amelyek közel 5 méter hosszúak. Csónakjainkkal, vezetőink segítségével biztonságos távolságból figyelhetjük meg őket természetes élőhelyeiken. Földünk egyik legnagyobb krokodil populációja él itt. Mangrove fák közt folytatjuk csónakon utunkat, a felettünk repkedő több mint 250 madárfaj társaságában.

Szállás: Hotel Punta Leona 4* SelvaMar room (2 éj)

9. nap Bahía Herradura

Reggeli után szabadidő az óceánparton.

10. nap Manuel Antonio – San Jose (ebéd helyi étteremben)

Korán reggel sétára indulunk a Manuel Antonio Nemzeti Parkba. Annak ellenére, hogy a Manuel Antonio Nemzeti Park Costa Rica legkisebb parkja, itt található a legváltozatosabb és a legszebb táj. Flóráját és faunáját tekintve is igen gazdag, mind a buja trópusi erdeivel és homokos csodaszép leghíresebb strandjával, amely a Playa Espadilla. Az erdő ösvényein megfigyelhetünk csuklyásmajmokat, bőgőmajmokat, lajhárokat, mosómedvéket, leguánokat és az itt honos mókusmajmot. A nagyon szemfülesek denevéreket is lencsevégre kaphatnak. A program végeztével visszautazunk a fővárosba San Jose-ba.

Szállás: Hotel Balmoral 3* vagy hasonló Standard room(1 éj)

11 -12. nap San Jose – Budapest (ebéd helyi étteremben)

Reggeli után városnézésére indulunk Costa Rica fővárosába San Jose-ba. A program során megnézzük a Katedrálist, a Nemzeti Színházat és az Arany Múzeumot. Ebédünk elfogyasztását követően transzfer a repülőtérre. Hazautazás menetrendszerinti járattal, egy átszállásal. Megérkezés Budapestra a 12. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Tervezett menetrend (változhat)

other_200_37184_1000ut-klm-logo.jpg other_197_37184_1000ut-air-france-logo.jpg

Október 30. Budapest – Amszterdam                    06:30 08:45  KL 1972

Október 30. Amszterdam – San Jose                     12:40 17:25   KL 717

November 9. San Jose – Párizs                             19:55 13:10 (másnap) AF 431

November 10. Párizs – Budapest                           14:20 16:30 AF 1294

Az indulási/érkezési időpontok helyi időben értendők.

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Fizetés banki átutalással történik.