Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Argentína, Uruguay, Brazília - Körutazás! (9 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Ha még nem járt Dél-Amerikában, ez egy kiváló ízelítő, ahol betekintést nyerhet Argentína és Brazília színpompás világába. Buenos Aires Dél-Amerika egyik legeurópaibb városa, Uruguay a gyarmati időkre emlékeztet, míg Rióban a híres Copacabana, a Cukorsüveg-hegy, a Krisztus szobor varázsolja el az utazót.

Itt található a csodálatos Iguazu-vízesés, Argentína és Brazília határán - mely inkább összeköti a két országot, mint elválasztja. A hatalmas víztömeg káprázatos zuhatagokon át száguld a mélységbe - melyet mind a brazil, mind az argentin oldalról érdemes megnézni. A vízeséseket igazi trópusi őserdő veszi körül, ahol a helyi élővilággal is megismerkedhetünk.

A körutazás során alkalmunk nyílik arra, hogy eldöntsük, melyik ország ételei a legfinomabbak, esetleg tangó mellett egy argentin steak vagy szamba mellett egy brazil tőkehalas Bacalhao?

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.11.04 – 2024.11.13.
11 nap / 9 éj
1 625 000 Ft / fő


Jelentkezését email címünkre várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 710.000 Ft)
 • 9 éjszakai szállást helyi, 3-4*-os szállodák kétágyas szobáiban
 • a reggelis ellátást, 3 alkalommal ebédet (italok nélkül)
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalót kb. 95 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 270 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Rio de Janeiro

Indulás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, európai átszállással Rio de Janeiróba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Rio de Janeiroban (4 éj).

Tervezett szállás: Windsor Leme Hotel 4* vagy hasonló

2. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után városnézés Rióban: fogaskerekűvel felmegyünk a Tijuca Nemzeti Parkon keresztül a 710 m magas Corcovado hegyre, ahol a város jelképe, a Megváltó Krisztus szobra áll. Ezután panorámás városnézésünk során elhaladunk a nemrégen a foci VB-re teljesen felújított Maracana stadion mellett, majd a világ minden tájáról (Magyarországról is) származó kerámiacsempékkel kirakott, Rio bohém negyedének tartott Santa Teresába vezető lépcsősor megtekintése után továbbhaladunk a belváros felé. Útba ejtjük a Sambodromot, a karnevál idején felvonuló szambaiskolák parádéjára épített szambastadiont, majd megnézzük a Metropolitan katedrálist, amely egy 106 méter átmérőjű és 96 méter magas, henger alakú üveg és beton konstrukciójú, modern templom. Útközben több helyen is megállunk fotózni a belvárosban. Ezután folytatjuk utunkat a Cukorsüveg-hegy felé, mely Rio Urca nevű negyedében fekszik, ami mindössze 16 utcából és 6 térből áll, ám mégis Rio talán legsármosabb része. A 20. század elején számtalan art deco ház és a régi kaszinó is itt épült. Az Urca-hegy érintésével, csupa üveg felvonókkal jutunk fel a Cukorsüveg-hegyre, ahonnan szép idő esetén csodálatos naplementében gyönyörködhetünk. Ebéd útközben.

3. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után szabad program, fürdés és pihenés. Fakul­tatív program ajánlat: egész napos kirándulás Petropo­lisba, az egykori császári üdülőhelyre (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

4. nap: Rio de Janeiro

Reggeli után szabad program, fürdés és pihenés. Fakul­tatív program ajánlat: délután ismerkedés a szambaiskolák világával (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Iguazu-vízesés

Reggel az Iguazu-vízeséshez repülünk. A Világörökség listáján is szereplő Iguazu Nemzeti Park ad otthont a világ legnagyobb kiterjedésű vízesésének. A Világ 7 Ter­mészeti Csodájának címét elnyerő Iguazu 275 külön­böző, helyenként 90 m magas vízesésből tevődik össze. Érkezés után transzfer a szállodába. Este fakultatív Rafain show svédasztalos vacsorával. Szállás Iguazu-ban (2 éj).

Tervezett szállás: Viale Tower Hotel 3* vagy hasonló

6. nap: Iguazu-vízesés (brazil oldal)

Reggeli után a vízesés brazil oldalát lá­togatjuk meg. Délután lehetőséget biztosítunk fakulta­tív programokon való részvételre: ellátogathatunk a Madár Parkba, ahol színes trópusi madarakat és számos más itt élő állatot láthatunk, vagy motorcsónakkal közelíthetjük meg a vízesést, ahol garantáltan senki nem marad szárazon, vagy akár helikopterről gyönyörködhetünk a páratlan látványban (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

7. nap: Iguazu-vízesés (argentin oldal) – Buenos Aires

Reggeli után a vízesés argentin oldalán lévő nemzeti parkban körbejárjuk a 1.200 m hosszú sétány kilátópontjait. Sé­tánkat a legmagasabb zuhatagnál fejezzük be, ahol a víz a látványos Ördögtorok-szakadékba zuhan. Ebéd egy helyi étteremben. Ezután transzfer a repülőtérre, ahol repülőre szállunk és Buenos Airesbe utazunk. Transzfer a szállodába. Szállás Buenos Ai­resben (3 éj).

Tervezett szállás: Dazzler by Wyndham San Martin Hotel 4* vagy hasonló

8. nap: Buenos Aires

Reggel városnézésre indulunk, me­lyet a Parlamentnél kezdünk, majd megnézzük a Casa Ro­sada kormányzati épületét és a luxus negyeddé alakított régi kikötőt is. Sétánkat San Telmo hangulatos, a város aranykorát idéző negyedében fejezzük be, majd látogatást teszünk a La Boca negyedben, mely színes házairól és a tangóról híres. Este fakultatív program keretében tangózni indulunk, ahol a tánc show mellett finom vacsorával vár­nak minket.

9. nap: Colonia de Sacramento

Kora reggel a kikötőbe megyünk, ahonnan Uruguay hangulatos koloniális városába, Colonia de Sacramentoba hajózunk. A város az ország legidősebb városa, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Erődjét 1680-ban a portugálok építették, ám nem sokkal ezután a spanyolok kezére került. Legfőbb látnivalója a San Gabriel-félsziget csúcsán fekvő óváros. Erődje, a Fortaleza de San Gabriel az idők folyamán elpusztult, de a védőfal egy részét és a főkaput sikerült helyreállítani. Az óvárosban még állnak olyan házak, amelyek kb. 300 évesek. Itt található Uruguay egyik legrégibb temploma, az Iglesia Matríz del Santísimo Sacramento. Programunk után visszautazunk Buenos Airesbe.

10-11. nap: Buenos Aires – Tigre-delta – Budapest

Reggeli után a Tigre folyó hatalmas kiterjedésű deltájá­hoz látogatunk, ahol cölöpökön álló házak, eldugott nyaralók, éttermek és trópusi környezet fogad minket. Hajókázás a folyón, ismerkedés a delta szigetein élők mindennapjaival.. Ebéd egy helyi étteremben, majd visszautazunk Buenos Airesbe. Végezetül ellátogatunk a La Recoleta negyedbe, ahol a temetőkertben Eva Peron sírja is lát­ható. Az országban mindenki Evitaként ismerte, Juan Domingo Perón argentin elnök felesége volt, férje hivatali ideje alatt gyakorlatilag ő irányította Argentínát, milliók rajongtak érte. Halálát az egész ország gyászolta. Programunk után elbúcsúzunk a várostól, transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre átszállással. Érkezés Budapestre a 11. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Iguazu Nemzeti Park
 • Brazília – Rio de Janeiro
 • Uruguay – Colonia del Sacramento

Fakultatív programok:

Tangó-show vacsorával: 42 000 Ft

Rafain show vacsorával (churrascaria): 25 000 Ft

 

Helyszínen fizetendő fakultatív programok:

Rióban:

Petropolis kirándulás    kb. 135 USD

Szambaiskola látogatás   kb. 65 USD

Iguazu vízesésnél:

Parque das Aves Foz Tropicana madárpark  kb. 35 USD

Helikopteres repülés Iguassu vízesés felett (kb. 10 perc)  kb. 185 USD

Macuco safari (motorcsónak túra a vízesés alá)  kb. 115 USD
A fakultatív programok minimum 10 főtől indulnak.
A helyszínen fizetendő fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, változhatnak! 

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

KLM/Air France

November 4.   Budapest – Amszterdam             06:30  08:45  KL1362
November 4.   Amszterdam – Rio de Janeiro     10:40  18:40  KL705

November 13. Buenos Aires – Párizs                  22:45  15:45 (másnap) AF411
November 14. Párizs – Budapest                        19:25   21:40  AF1694

Az indulási és érkezési időpontok minden esetben helyi időben értendők.
A légitársaság a menetrend változtatás jogát fenntartja.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Fizetési határidők 

Bizonyos egzotikus körútjainknál az alábbi, szigorúbb fizetési határidők érvényesek, melyek az utazási szerződésen is feltüntetésre kerülnek:

 • Az indulást megelőző, 90 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 90 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A fenti körutazás esetében több belső repülőjegy és szolgáltatás is jóval előre fizetendő, így azok a megvásárlást követően lemondás esetén már nem visszatéríthetők.

Utazás AIRFRANCE vagy KLM járattal

A nemzetközi járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya,  háromdimenziós mérete maximum 158 cm (szélesség + magasság + mélység). A fedélzetre 1 db 55x35x25 cm kézipoggyász és egy kis női vagy laptop táska (40x30x15 cm) vihető fel, melyek súlya összesen maximum 12 kg lehet.

Forrás/ további információ: AIRFRANCE vagy KLM

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Jelenlegi beutazási feltételek

Az Európai Uniós előírásoknak megfelelően kiállított magyar magánútlevelek turista célból legfeljebb 90 napos, vízummentes tartózkodásra jogosítanak a körutazás során érintett országokban. Az útlevélnek a hazautazástól számítva minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.

A beutazási feltételek bármikor változhatnak!

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.