Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Dél-Korea (11 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Körutazásunk során nem a háborús emlékeket, és nem elsősorban a felhőkarcolókat, hanem Dél-Korea világörökségi helyszíneit és természeti csodáit fedezzük fel, miközben különleges élményekre tehetünk szert.

Többek között megnézzük Hahoe népi falut, ahol II. Erzsébet királynő és George Bush is járt, ellátogatunk a Haeinsa buddhista kolostorba, ahol a Tripitaka Koreana fából készült nyomódúcai is találhatók, mellyel a világ legrégebbi, kínai írással feljegyzett buddhista kánonját nyomtatták. Sétálhatunk az ősi városfalak mentén, akár Cshangdokkung palotában, vagy Insadong antik utcábban, ahol különleges régiségeket találhatunk, vagy a Namdaemun piacon, ahol helyi termékeket is vásárolhatunk és a tengeri kikötővárosban, Busanban a halpiacra is ellátogatunk.

Jeju vulkanikus szigetén a láva alagútban megismerhetjük a természet erejét, megcsodáljuk a 22 méter magasról lezúduló Cheonjiyeon vízesést és egy mandarinfarmon szüretelhetünk is.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.11.18 – 2024.11.30
13 nap / 11 éj
1 910 000 Ft


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet és illetékeket (melynek értéke: kb. 320.000 Ft)
 • 11 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal
 • a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalókat kb. 130 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár  365 000 Ft (Társítási garancia elérhető)
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Szöul

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szöulba, Dél-Korea fővárosába.

2. nap: Szöul

A másnap reggeli érkezés után megkezdjük az ismerkedést a város világörökségi nevezetességeivel. A Cshangdokkung Palota, a koreai I. dinasztia második rezidenciája volt, mely 1405-ben épült. A japán invázió alatt leégett, majd a 16. század elején újjáépítették, ezt követően azonban 250 éven át a dinasztia székhelye volt. Az öt királyi palota közül ez maradt meg a legjobb állapotban, sétánk során meglátogatjuk a „Titkos kertet” is, mely az ősz színeível igazán festői látványt nyújt. Ebéd egy helyi étteremben, majd az Insadong antik utcába látogatunk, ahol különleges régiségeket találhatunk, végül a Namdaemun piacon zárjuk napunkat, ahol ajándéktárgyakat és helyi termékeket is vásárolhatunk. Szállás Szöulban. (3 éj)

3. nap: Szöul

Reggeli után először felkeressük a Szoorung királysírokat, ahol a Csoszon-dinasztia tagjai nyugszanak. Ezután folytatjuk szöuli városnézésünket, megtekintjük az őrségváltást és a Gyeongbokgung Palotát, majd a kormányzati negyedben megnézzük a „Kék házat” a mindenkori elnöki hivatalt és rezidenciát, valamint a Néprajzi Múzeumot. Programunk utolsó állomása a Namszan hegyen található TV-torony kilátója, ahonnan az egész város látványában gyönyörködhetünk.

4-5. nap: Szöul – Gongju – Haeinsa

Reggeli után Korea népi hagyományaival ismerkedünk a Csoszon-dinasztia korát bemutató faluban, majd a 18. század végén épült suwon-i Hvaszong Erődöt és a várost körülölelő falat keressük fel. Ebéd után a Gongju Nemzeti Múzeumban értékes gyűjteményt láthatunk, majd a Szongszan-ri királysírokat tekintjük meg. Másnap megnézzük Hahoe népi falut, ahol II. Erzsébet királynő és George Bush is járt, majd megismerkedünk a konfucianizmus koreai tanaival egy híres iskolában (szovon). Szállás Haeinsa környékén (1 éj).

6-7. nap: Haeinsa – Daegu – Gyeongju

Reggeli után  a világörökség részét képező buddhista Heinsza (Heinsa) főtemplomba és kolostorba látogatunk. Itt található a híres Tripitaka Koreana 81 258 fa nyomódúcból áll, amelyeket a 13. században készítettek az itt élő szerzetesek, és amelyekkel a világ legrégebbi érintetlen, kínai írással feljegyzett buddhista kánonját lehet nyomtatni. Ezután továbbutazunk Teguba (Daegu), ahol  először a Todong szovonba (konfucionista iskola) látogatunk, majd Tegu tradicionális gyógynövényes utcáján megismerkedünk az itt termesztett gyógynövények hatásaival és a gyógyítás évezredes hagyományaival. Szállás Teguban (1 éj). Másnap először a Pulguksza templomba látogatunk, mely a Silla királyság idejében épült, és a koreai buddhizmus fontos székhelye. Ezután a templomegyütteshez tartozó 750 méteren magasodó Szokkuram grottó, azaz sziklabarlang buddhista szentélyét nézzük meg. Megtekintjük a Silla dinasztia idejét bemutató Nemzeti Múzeumot, majd ebéd után a Kjongdzsu (Gyeongju) Történelmi Körzet legfőbb látnivalóit: a sillai királyi család halomsírjait, az év napjait szimbolizálva 365 gránittéglából épült Cshomszongde csillagvizsgálót és az egykori Volszong palotához tartozó Anapcsi-tavat. Szállás Kjongdzsuban (1 éj).

8-9. nap: Yangdong – Tongdosa – Busan – Jeju

Mai napunk első állomása a Yangdong történelmi falu, ahol a Csoszon-kori építészettel és hagyományokkal ismerkedünk. Az itt található 160 házból 54 több mint 200 éves. Ezután folytatjuk utunkat Tongdosa templomegyüttese felé, mely szintén buddhista főtemplom, és arról vált ismertté, hogy itt nem látunk buddha szobrokat, mert itt valóban Buddha ereklyéit őrizték. Szállás Puszanban (1 éj). Másnap Dél-Korea második legnagyobb városát, Puszánt (Busan) fedezzük fel, mely a világ 5. legnagyobb forgalmú tengeri kereskedelmi kikötője is egyben. Első látnivalónk a Yongdusan park, ahol a 120 méter magas Busan torony is található, majd Jagalchi halpiacra és az óceánparton található Taejongdae Parkba, végül pedig az ENSZ emléktemetőbe látogatunk. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan Csedzsu (Jeju) szigetére repülünk. Szállás Csedzsu városban (3 éj).

10-11. nap: Jeju

Reggeli után a vulkanikus sziget világörökségi természeti képződményeivel ismerkedünk. Ellátogatunk a Manjanggul láva barlangba, a sziget keleti oldalán megnézzük a Seongsan Ilchulbong csúcsot, ahonnan állítólag a legszebb a napfelkelte, majd a Seopjikoji kilátópontra látogatunk. Ebéd útközben. Másnap első állomásunk a Seongeup népi falu, majd ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, a 22 méter magasról lezúduló Cheonjiyeon vízeséshez, a több mint 112 ezer négyzetkilométer területű Yeomiji Botanikus Kertbe és egy mandarinfarmra, ahol betekinthetünk a szüretelésbe is.

12-13. nap: Szöul – Budapest

Kora reggel visszarepülünk Szöulba. Látogatás a Csoszon dinasztia idején épült Jongmyo szentélybe, ahol a mai napig az ősök szelleme előtt tisztelegnek, majd vásárolhatunk a népi ajándéktárgyakat is árusító bolhapiacon és az Itaewon bevásárlóutcán. Szállás Szöulban (1 éj). Másnap a menetrend szerint hazautazás Budapestre, átszállással.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Cshangdokkung Királyi Palotakomplexum
 • Csoszon-dinasztia királysírok
 • Suwon Hwaseong Erőd
 • Történelmi falvak: Hahoe, Yangdong
 • Haeinsa templom és a Tripitaka Koreana
 • Pulguksza templom és grottó
 • Kjongdzsu Történelmi Körzet
 • Buddhista hegyi kolostorok (Tongdosa templom)
 • Jeju vulkáni képződményei és láva alagútjai (természeti)
 • Jongmyo Szentély

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Lufthansa 

November 18. Budapest-Frankfurt    10:35  12:20  LH 1335 / kb. 1ó 45p
November 18. Frankfurt-Szöul           15:00  10:40 (másnap) LH 712 / kb. 11ó 20p
November 30. Szöul-Frankfurt           12:45  18:30  LH 713 / kb. 13ó 10 p
November 30. Frankfurt-Budapest    21:30  23:05  LH 1342 / kb. 1ó 35p

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS!
– Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.
– Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
– Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus – más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni a travel@1000ut.hu email címre.

Utazás Lufthansa csoport (Lufthansa/Austrian/Swiss International Airlines) járattal

Utasaink a repülőjáraton ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg-os poggyászt (három dimenzós méret 158 cm), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 55x40x23 cm nagyságú) adhatnak fel.
Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál is jelezni.

Forrás és további információ:
Lufthansa
Austrian Airlines
Swiss International Airlines

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
– Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
– Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 


Jelenlegi beutazási feltételek

Az útlevélnek a beutazástól még további 3 hónapig kell érvényesnek lennie.

A Koreai Köztársaság 2021.szeptember 1-től ismét végrehajtja a két ország között érvényben lévő vízummentességi megállapodásban foglaltakat. Tehát magyar állampolgároknak, 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetén, nincsen szüksége vízumra a Koreai Köztársaságba történő beutazáshoz, és  2024.12.31- ig nem szükséges K-ETA regisztráció sem!

 1. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. Az országba érkező külföldi utasok számára a korábban az útlevélbe helyezett pecsét, illetve külön kis papírcédula („Entry confirmation”) helyett QR-kóddal ellátott matrica kerül, amely igazolja a belépés napját (az igazolás tartalmazza még az utas nevét, útlevélszámát, az ország elhagyására előírt határidőt, a beutazás jogcímkódját, valamint egy QR-kódot).

A beutazáshoz nincs szükség se COVID-19 oltási igazolványra, se PCR tesztre.

Az országba belépő légiutasoknak érvényes úti okmányaik mellett rendelkezniük kell –az adott járat légi utaskísérői által kiosztott, majd kitöltött – bevándorlási (Arrival Card), vámkezelési (Customs Declaration) formanyomtatvánnyal, és egészségügyi kérdőívvel (Quarantine Questionnaire); utóbbit abban az esetben nem kell kitölteni, ha az utas előzetesen feltöltötte adatait a Q-code rendszerbe és az ott kapott QR kódot be tudja mutatni érkezéskor. A honlap itt érhető el: https://cov19ent.kdca.go.kr/cpassportal/

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

      

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .