Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Dél-Korea (11 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Fővárosa Szöül, a világ egyik pénzügyi és kereskedelmi központja továbbá a világ egyik legnagyobb városa. Az ország egyetlen szárazföldi szomszédja Észak-Korea.

Időeltolódás Magyarországhoz képest +8 óra nyáron, +7 óra télen

Dél-Korea 1988-ban csatlakozott az UNESCO Világörökség-programjához. Az országnak tizenkét kulturális és egy természeti világörökségi helyszíne van, 15 további helyszín a javaslati listán szerepel. A világörökség része például a Pulguk-templom és a Cshangdokkung palotaegyüttes, a javaslati listán pedig olyan helyszínek is szerepelnek, mint Közép-Korea hegyi erődítményei.

2014-ben több mint 14 millió turistát fogadott az ország, amivel Ázsia hatodik leglátogatottabb országának számít.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


HAMAROSAN
HAMAROSANAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet és illetékeket (melynek értéke: kb. 290.000 Ft)
 • 10 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • 1 éjszaka szállást a Haeinsa kolostorban, egyszerű szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és ebéd, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal
 • a belépőjegyeket a programban feltüntetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • a K-ETA regisztrációs díjat
 

 • a borravalókat
  kb. 130 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Egyágyas felár 
  350 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Szöul

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szöulba, Dél-Korea fővárosába.

2. nap: Szöul

A másnap reggeli érkezés után megkezdjük az ismerkedést a város világörökségi nevezetességeivel. A Cshangdokkung Palota, a koreai I. dinasztia második rezidenciája volt, mely 1405-ben épült. A japán invázió alatt leégett, majd a 16. század elején újjáépítették, ezt követően azonban 250 éven át a dinasztia székhelye volt. Az öt királyi palota közül ez maradt meg a legjobb állapotban, sétánk során meglátogatjuk a „Titkos kertet” is, mely az ősz színeível igazán festői látványt nyújt. Ebéd egy helyi étteremben, majd az Insadong antik utcába látogatunk, ahol különleges régiségeket találhatunk, végül a Namdaemun piacon zárjuk napunkat, ahol ajándéktárgyakat és helyi termékeket is vásárolhatunk. Szállás Szöulban. (3 éj)

3. nap: Szöul

Reggeli után először a Kanghva szigetén található, feltehetően bronzkori temetkezési helyeket, a „dolmeneket” keressük fel, majd a Szoorung királysírokat, ahol a Csoszon-dinasztia tagjai nyugszanak. Ezután folytatjuk szöuli városnézésünket, megtekintjük az őrségváltást és a Gyeongbokgung Palotát, majd a kormányzati negyedben megnézzük a „Kék házat” a mindenkori elnöki hivatalt és rezidenciát, valamint a Néprajzi Múzeumot. Programunk utolsó állomása a Namszan hegyen található TV-torony kilátója, ahonnan az egész város látványában gyönyörködhetünk.

4-5. nap: Szöul – Gongju – Heinsa

Reggeli után Korea népi hagyományaival ismerkedünk a Csoszon-dinasztia korát bemutató faluban, majd a 18. század végén épült suwon-i Hvaszong Erődöt és a várost körülölelő falat keressük fel. Ebéd után a Gongju Nemzeti Múzeumban értékes gyűjteményt láthatunk, majd a Szongszan-ri királysírokat tekintjük meg. Másnap megnézzük Hahoe népi falut, ahol II. Erzsébet királynő és George Bush is járt, majd megismerkedünk a konfucianizmus koreai tanaival egy híres iskolában (szovon), végül a világörökség részét képező buddhista Heinsza (Heinsa) főtemplomba és kolostorba látogatunk. Itt található a híres Tripitaka Koreana 81 258 fa nyomódúcból áll, amelyeket a 13. században készítettek az itt élő szerzetesek, és amelyekkel a világ legrégebbi érintetlen, kínai írással feljegyzett buddhista kánonját lehet nyomtatni. Hogy igazán átérezzük a hely hangulatát, megismerkedünk a szerzetesek mindennapi életével, és éjszakánkat is a templomhoz tartozó szálláshelyen töltjük.

6-7. nap: Heinsa – Daegu – Gyeongju

A reggeli szertartás után továbbutazunk Teguba (Daegu), ahol  először a Todong szovonba (konfucionista iskola) látogatunk, majd Tegu tradicionális gyógynövényes utcáján megismerkedünk az itt termesztett gyógynövények hatásaival és a gyógyítás évezredes hagyományaival. Szállás Teguban (1 éj). Másnap először a Pulguksza templomba látogatunk, mely a Silla királyság idejében épült, és a koreai buddhizmus fontos székhelye. Ezután a templomegyütteshez tartozó 750 méteren magasodó Szokkuram grottó, azaz sziklabarlang buddhista szentélyét nézzük meg. Megtekintjük a Silla dinasztia idejét bemutató Nemzeti Múzeumot, majd ebéd után a Kjongdzsu (Gyeongju) Történelmi Körzet legfőbb látnivalóit: a sillai királyi család halomsírjait, az év napjait szimbolizálva 365 gránittéglából épült Cshomszongde csillagvizsgálót és az egykori Volszong palotához tartozó Anapcsi-tavat. Szállás Kjongdzsuban (1 éj).

8-9. nap: Jangdong – Tongdosa – Busan – Jeju

Mai napunk első állomása a Jangdong történelmi falu, ahol a Csoszon-kori építészettel és hagyományokkal ismerkedünk. Az itt található 160 házból 54 több mint 200 éves. Ezután folytatjuk utunkat Tongdosa templomegyüttese felé, mely szintén buddhista főtemplom, és arról vált ismertté, hogy itt nem látunk buddha szobrokat, mert itt valóban Buddha ereklyéit őrizték. Szállás Puszanban (1 éj). Másnap Dél-Korea második legnagyobb városát, Puszánt (Busan) fedezzük fel, mely a világ 5. legnagyobb forgalmú tengeri kereskedelmi kikötője is egyben. Első látnivalónk a Yongdusan park, ahol a 120 méter magas Busan torony is található, majd Jagalchi halpiacra és az óceánparton található Taejongdae Parkba, végül pedig az ENSZ emléktemetőbe látogatunk. Ebéd, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan Csedzsu (Jeju) szigetére repülünk. Szállás Csedzsu városban (3 éj).

10-11. nap: Jeju

Reggeli után a vulkanikus sziget világörökségi természeti képződményeivel ismerkedünk. Ellátogatunk a Manjanggul láva barlangba, megmásszuk a Sangumburi krátert, majd a Geomunoreum láva alagútban sétálva elcsodálkozunk a természet erején. A sziget keleti oldalán megnézzük a Seongsan Ilchulbong csúcsot, ahonnan állítólag a legszebb a napfelkelte, majd a Seopjikoji kilátópontra, végül a Seongeup népi faluba látogatunk. Ebéd útközben. Másnap első állomásunk a Yongduam szikla, mely egy sárkányfejre hasonlít, majd ellátogatunk a Néprajzi Múzeumba, a 22 méter magasról lezúduló Cheonjiyeon vízeséshez, a több mint 112 ezer négyzetkilométer területű Yeomiji Botanikus Kertbe és a különleges, orgonasípokra emlékeztető Jusangjolli sziklaképződményhez.

12-13. nap: Szöul – Budapest

Kora reggel visszarepülünk Szöulba. Látogatás Csoszon dinasztia idején épült Jongmyo szentélybe, ahol a mai napig az ősök szelleme előtt tisztelegnek, majd vásárolhatunk a népi ajándéktárgyakat is árusító bolhapiacon és az Itaewon bevásárlóutcán. Szállás Szöulban (1 éj). Másnap a menetrend szerint hazautazás Budapestre, átszállással.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Cshangdokkung Királyi Palotakomplexum
 • Ganghwa dolmenek
 • Csoszon-dinasztia királysírok
 • Suwon Hwaseong Erőd
 • Történelmi falvak: Hahoe, Yangdong
 • Haeinsa templom és a Tripitaka Koreana
 • Pulguksza templom és grottó
 • Kjongdzsu Történelmi Körzet
 • Buddhista hegyi kolostorok (Tongdosa templom)
 • Jeju vulkáni képződményei és láva alagútjai (természeti)
 • Jongmyo Szentély

Tervezett menetrend (változhat)

November 13. Budapest-Frankfurt     10:45  12:30  LH 1335

November 13. Frankfurt-Szöul           15:00  10:40 (másnap) LH 712

November 25. Szöul-Frankfurt           12:45  18:30  LH 713

November 25. Frankfurt-Budapest      21:20  22:50  LH 1342

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

FONTOS!
– Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság egyben ülteti be a csoportot a járatokra.
– Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges, általában a jegykiállítást követően. Kérjük, hogy ültetési igényüket legyenek szívesek a hátralékfizetésig jelezni. Amennyiben az előre lefoglalt ülőhelyért nem kívánnak fizetni, abban az esetben az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseket (ablak, folyosó, stb.) nem tudjuk garantálni. Kérjük, hogy minden esetben ellenőrizzék a kiadott beszállókártyákat, mert azon csak ott, a pultnál tudnak módosítani, irodánknak a check-in megkezdését követően már nincs lehetősége belenyúlni a foglalásba.
– Amennyiben valaki ételallergia miatt speciális étkezést szeretne a repülőjáratokra igényelni (vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes vagy diabetikus – más lehetőség nem kérhető, illetve nem kombinálható, csak egy fajta választható), az legkésőbb 2 héttel az indulás előttig legyen szíves írásban elküldeni az info@stopoverholiday.com.


Jelenlegi beutazási feltételek

Az útlevélnek a beutazástól még további 3 hónapig kell érvényesnek lennie.

A Koreai Köztársaság 2021.szeptember 1-től ismét végrehajtja a két ország között érvényben lévő vízummentességi megállapodásban foglaltakat. Tehát magyar állampolgároknak, 90 napot meg nem haladó tartózkodás esetén, nincsen szüksége vízumra a Koreai Köztársaságba történő beutazáshoz, azonban a K-ETA regisztráció kötelező. A regisztrációt irodánk végzi, ennek díját a részvételi díj tartalmazza.

 1. január 1-től minden, az országba beutazó külföldi állampolgárról fénykép készül és ujjlenyomatmintát vesznek (ez alól csak a 17 év alattiak és diplomata útlevéllel utazók mentesülnek), ennek elutasítása esetén megtagadhatják a belépést. Az országba érkező külföldi utasok számára a korábban az útlevélbe helyezett pecsét, illetve külön kis papírcédula („Entry confirmation”) helyett QR-kóddal ellátott matrica kerül, amely igazolja a belépés napját (az igazolás tartalmazza még az utas nevét, útlevélszámát, az ország elhagyására előírt határidőt, a beutazás jogcímkódját, valamint egy QR-kódot).

A beutazáshoz nincs szükség se COVID-19 oltási igazolványra, se PCR tesztre.

Az országba belépő légiutasoknak érvényes úti okmányaik mellett rendelkezniük kell –az adott járat légi utaskísérői által kiosztott, majd kitöltött – bevándorlási (Arrival Card), vámkezelési (Customs Declaration) formanyomtatvánnyal, és egészségügyi kérdőívvel (Quarantine Questionnaire); utóbbit abban az esetben nem kell kitölteni, ha az utas előzetesen feltöltötte adatait a Q-code rendszerbe és az ott kapott QR kódot be tudja mutatni érkezéskor. A honlap itt érhető el: https://cov19ent.kdca.go.kr/cpassportal/


Hazautazás Magyarországra

 1. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

Ismerje meg Dél-Koreát!

      

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .