Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Szilveszter Portugáliában! (5 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Óévbúcsúztató az Atlanti-óceán partján, a műemlékekben gazdag, Portoban és a modernül lüktető fővárosban, Lisszabonban.

A bátor portugál tengerészek és felfedezők rengeteg kincset halmoztak fel, amelyek nem csak anyagi javakban mérhetők. Tetteik eredményeit a mai korok kalandorai is élvezhetik. A program az ország legszebb kulturális értékeit keresi fel, többek között Tomárban a Krisztus-rendi lovagok egykori várát, a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát.

Kiváló elhelyezkedésű belvárosi szállások, ahonnan a műemlékek gyalogosan is könnyen megközelíthetők.

Árak és programleírás


Turnusok


Részvételi díj*2024.12.29 – 2025.01.03
6 nap / 5 éj
665 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkre várjuk:      info@stopoverholiday.com

 


Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel, 1 kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-s feladott poggyásszal (melynek értéke: kb. 170 000 Ft)
 • 1 éjszakát Portoban 4 éjszakát Lisszabon belvárosában 4*-os szállodában kétágyas szobában
 • a reggelis ellátást
 • az autóbusz közlekedést a program szerint
 • a tömegközlekedési jegyet
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) kb. 10 EUR
 • a belépőket kb. 60 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 302 000 Ft – Társítási garancia
 • Fakultatív szilveszteri fado est  vacsorával 80 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air Nívó: 730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap (dec. 29.): Budapest – Porto

Elutazás Budapestről, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Érkezés dél körül Portóba, Portugália második legnagyobb városába. Portó fő vonzerejét a város fekvésének és a hangulatos óvárosának köszönheti. A város legmagasabb pontján találjuk a 12. században épült portói katedrálist (Sé do Porto). A közeli São Bento pályaudvaron kezdjük meg sétánkat, amelynek várócsarnokában a Portugália történetének jelentős eseményeit megörökítő, több ezer azulejo (festett csempe) díszíti a falakat. Innen a barokk stílusú Clérigos templomtoronyhoz sétálunk. Ha valaki áldoz erre, megmászhatja a 76 m magas torony 256 lépcsőfokát. Egy pillantást vetünk a Cordoaria kertre, majd igazi kuriózumként esétálunk Portugália, de egyben talán a világ egyik legszebb neogótikus könyvesboltjához, a Livraria Lello-ba, melyet 1906-ban nyitottak meg. Innen a katedrálist érintve leereszkedünk a a Ribeira negyedbe, a Douro-folyó régi kikötőjéhez. Sétánk során megtekintjük a Tőzsdepalotát, valamint a fényűző barokk stílusú São Francisco templomot, melynek díszítésére nem kevesebb, mint 400 kg aranyat használtak fel. A városnézés után a szállás elfoglalása Portoban.

Szállás: Hotel Carris Porto Ribiera 4* (közvetlenül a Douro folyó mellett, a belváros szívében)

2. nap (dec. 30.): Porto – Tomar – Fatima- Batalha – Alcobaça – Lisszabon

Reggeli után érkezünk Tomárba, Portugália egyik leglátványosabb helyszínére. Megtekintjük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét kerengőjéből hat ma is látogatható. Következő állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye. Fatima misztikus hely minden hívőnek és ateistának egyaránt. A leírás szerint 1917. május 13-án volt az első „Mária jelenés”. Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A Nosa Senhora do Rosário bazilika megtekintése után Batalha következik. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Végül Alcobaça következik, ahol megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Késő este érkezünk Lisszabonba. Szállás a belvárosban, vacsora egyénileg.

Szállás: Hotel Mundial 4* (a belváros szívében, hangulatos, tengerre néző tetőterasszal)

3. nap (dec. 31.): Lisszabon – Sintra – Cabo da Roca – Lisszabon

Reggeli után utazás Sintrába. Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az UNESCO  kulturális világörökség része. Rövid séta a városban, majd megtekintjük Sintra leghíresebb látnivalóját, a Királyi palotát. Továbbutazás Cabo da Roca-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. Miután a magas sziklákról megcsodáltuk a végtelen óceánt, újra lisszaboni szállodánk felé vesszük az irányt, hogy méltóképpen búcsúztassuk az Óévet.

Este fakultatív gálavacsora a szállodában, korlátlan étel- és italfogyasztással, zenével és tánccal. (részletek később)

4. nap (jan. 1.): Lisszabon

Délelőtt kipihenjük az előző nap „fáradalmait”, majd délután lehetőséget adunk a főváros egyik legérdekesebb helyének felfedezésére: Elmetrózunk a Tejo folyó torkolatánál lévő modern szabadidős parkig, a Nemzetek Parkjáig, ahol a vízparton egy 1 km hosszú kötélpályás telekabin közlekedik a folyó és az ég között. Innen tökéletes rálátásunk nyílik a 17,2 km hosszú Vasco de Gama hídra, mely Európa leghosszabb hídja!

5. nap (jan. 2.): Lisszabon 

Reggeli után tömegközlekedéssel és gyalogosan városnézésre indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, majd letekintünk a városra a Szent György Vár bástyáiról. A Belém-negyedben megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések Emlékművét (Podrão dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jerónimos). Délután pedig egyénileg folytathatjuk a város felfedezését és megvehetjük a családnak szánt ajándékokat.

Vacsora egyénileg.

6. nap (jan. 3.): Lisszabon

Reggeli után transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre egy átszállással a késő esti órákban.

UNESCO Világörökségi helyszínek:
 • Alcobaca – Santa Maria kolostor
 • Batalha – Szűz Mária templom
 • Tomar: Krisztus kolostor
 • Lisszabon – Jeromos-rendiek kolostora és a Belém-torony
 • Sintra – a város és környéke

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Fakultatív programok:

Fakultatív gálavacsora: 66 000 Ft / fő
(részletek a későbbiekben)

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

Lufthansa

oda:

Budapest – Frankfurt   06:15-08:00

Frankfurt – Porto        09:50-11:45

vissza:

Lisszabon – Frankfurt 12:10-16:20

Frankfurt – Budapest 21:10-22:45

 

 

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

 

Fizetési határidők körutak esetében:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .