Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Indiában: India:
Szikkim és Bhután (13 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Az ország tengerpartjai mentén kókuszpálmaligetek vannak. Trópusi esőerdei, amelyek az elmúlt századokban a Malabár-part mentén voltak, mára igen megfogyatkoztak. A Dekkán-fennsík csapadékosabb részein, ahol a száraz évszak csak néhány hónap, zárt lombhullató trópusi erdők, monszunerdők alakultak ki. Erdőalkotó fái a tíkfa, az ébenfa és az emeletfafajok (pl. az indiai mandula). A csapadékban szegényebb középső területeken az afrikaihoz hasonló füves puszták találhatók. A gyepeket csak néhol szakítják meg akáciafajokból álló csoportok, tövises cserjék. A Hindusztáni-alföldön az erdők csak a folyók mentén maradtak meg. A Himalája déli lejtőin 2000 m magasságig száraz trópusi erdők felettük örökzöld hegyi erdők, rododendron-, fenyő- és köderdők élnek. Az erdőhatár 4000 m magasságon van, a növényzet 4500 m magasságig hatol fel. Az erdőségeket – főként keleten – teaültetvények szakítják meg.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.09.03 – 2024.09.17
15 nap / 13 éj
1 690 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 490 000 Ft)
 • 13 éjszakai szállást 3-4*-os szállodák, resortok és eco lodge-ok 2 ágyas szobáiban
 • Szikkimben félpanziós ellátást (reggeli és vacsora) valamint Bhutánban teljes ellátást
 • a megadott programokat és a szükséges belépőket
 • Bhutáni vízumot és az ügyintézést
 • Bhutáni fejlesztési és turisztikai illetékeket és hozzájárulást
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • az indiai e-vízumdíjat kb. 25 000 Ft
 • a borravalót kb. 120 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 298 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

 

Programleírás:

1-2. nap: Budapest – Delhi

Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással Delhibe, India fővárosába. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába. Szállás elfoglalása után pihenő.

Szállás Delhiben (1 éj).

3. nap: Dardzsiling

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd belföldi repülés Bagdográba. Érkezés után folyamatos utazás Dardzsiling irányába. Az átlagosan 2.134 m magasságban települt „teakert – hegyi állomás” területét 1835 óta bérelte a Brit Kelet Indiai Társaság a szikkimi Csogyal kormányától. 1840-ben ültették az első tea gardeneket, vagyis ültetvényeket, hogy 10 év elteltével megkezdhesse „világhódító útját” a dardzsilingi fekete tea, Földünk talán legismertebb teája. (1900-ban már 100 ültetvényen 64.000 munkást foglalkoztattak.) Dardzsiling a XIX. század utolsó harmadában alakult át Hill Station-ná, vagyis a korabeli brit adminisztráció nyári szálláshelyévé. Iskolák, nyaralók, hivatali középületek sokaságát építették fel a forróság elől ide „felhúzódó” anglo-indiai családok és tisztviselők számára, amíg a ma UNESCO világörökségi védelem alatt álló Dardzsiling Himalája Vasút már több embert szállított – mint teazsákot. Érkezéstől függően koraesti séta a Mall Road-on, a város „közösségi főterén.”

Szállás Dardzsilingben (2 éj).

4. nap: Dardzsiling – Himalája Vasúton

Reggeli után utazás az UNESCO világörökségi Himalája Vasúton. Látogatás a Ghoom Klostorban, első ismerkedésünk a gelugpa, ismertebb nevén sárga kalapos rend életével. Néhány szó Congkapa (1357-1419), a rend alapítóatyja koráról, sorsáról. Közös séta a Padmaja Nadia Himalája Állatkertben, az őshonos fajok rövid bemutatásával. Látogatás a Himalájai Hegymászó Intézetben, majd séta a Tenzing és Gombu Rock szikla aljában. Rövid áttekintés Tenzing Norgaj és Sir Edmund Hillary életéről, sikeres Mt. Everest expedíciójukról. Látogatás Kőrösi Csoma Sándor (1784-1842) sírjánál, az Európai temetőben. A Miért vált Kőrösi Csoma a magyar keletkutatás élő legendájává? kérdés körbejárása, néhány név felidézésével, akik előttünk lerótták tiszteletüket ezen a kultikus helyszínen, mint pl. Duka Tivadar; Lóczy Lajos; Déchy Mór; Hopp Ferenc; Stein Aurél; Horthy Miklós; Simonyi-Semadam Sándor; Baktay Ervin… és még sokan mások.

5. nap: Dardzsiling – Gangtok

Hajnalban indulunk a Tigris-hegyre, ahol jó látási viszonyok esetén gyönyörű napfelkeltében lehet részünk a Kancsendzönga és a Mt. Everest távoli panorámáinak látványával. Séta az Alubari kolostorba, ahol, piknik reggelivel, illetve Guru Rinpoche szobraival várnak minket a helyi szerzetesek. Utazásunk megkezdése Szikkimbe a déli órákban. Szikkim, az 1975-ig független, néhai buddhista királyság a mai India legritkábban lakott állama. Területeinek magassága a 280 m tengerszinttől – 8.585 m (!) magasságig terjed. A szubkontinens egyik ökológia hot-spotja (rendkívüli biológia sokszínűség), 5.000 virágos növénnyel, 227 tengerszemmel vonulatai között, területének 30%-ára kiterjedő, UNESCO világörökségi védelem alatt álló vadonnal. Utazásunk alatt bőven jut idő a néhai uralkodók, a Namgyal-dinasztia (1642 – 1975) bemutatására, illetve a „csak” 1.700 m magasságban lévő főváros Ganktok múltjának, jelenének ismertetésére. Szállásunk elfoglalása a fővárosban koraeste.

Szállás Ganktokban (2 éj).

6. nap: Gangtok, a tibetológia menedéke

Reggeli után látogatás a Rumtek kolostorban, őszentsége a XVII. Gyalva Karmapa, s ezzel a Kagyüpa (Kagyü) iskola székhelyén. A nyugati ember kísérlete a tibeti buddhizmus 6 főágának áttekintésére… Őfelsége Palden Thondup Namgyal (1926 – 1982), Szikkim utolsó királya kalandos életének, néhai szakrális szerepének magyarázata, képes szemléltetéssel. Továbbutazás az Enchey kolostorba, majd onnan a néhai királyi palotában berendezett Namgyal Tibetologiai Intézetben. A Lord Buddha, illetve Szikkim védőszentje, Guru Padmasambhava óriási szobrainak megtekintése. Közös látogatás a Handloom and Handicrafts kézművesközpontban, ahol megismerkedhetünk a hagyományos szikkimi kézművesség legfőbb ágazataival, termékeivel.

7. nap: Gangtopk – Kalimpong, a virágok pihenőhelye

Utazásunk megkezdése Kalimpong irányába. Útközben néhány szó Gorkaföld-kerület természetföldrajzi és néprajzi sajátosságairól. Az 1.200 m alacsonyra települt Kalimpong híres orchideáiról és rendkívül buja másodlagos erdőiről, ültetvényeiről. A városba érve látogatás a Tíszta folyó fölé magasodó Deolo-hegyen, a meseszép panorámák élvezetéért. A kereskedőváros valaha az India és Tibet közötti kereskedelem egyik legfőbb állomása volt, a lakosság ma is igen élénken emlékezik Tibet kínai megszállására (1949-1959), illetve az ebből is adódó Kínai – indiai háború (1962) szomorú eseményeire. Kalimpongban mára számos,- és igen békés kertészet működik, mi is meglátogatjuk az egyik legnagyobb fa és növényiskolát. Délutáni látogatás a tibeti menekültek által épített és a Dalai Láma által felszentelt Zang Dog Palri Fo-Brang kolostorban. Rövid meditációs lehetőség, pihenő.

Szállás Kalimpongban (1 éj).

8. nap: A Duars vidéken

Reggeli után rövid utazás a Kelet-Himalája fenyvesei közé „rejtett” Chibo hegyi falvába. Sétánk a falu feletti kilátópontra vezet, a fennséges vonulatok látványával és csendjével. Pihenő a falu kaktuszkertjében, majd indulás a Bhutáni Királyság határai felé. Koraesti érkezés a Duars vidékére. A 30 km szélességű és kb. 250 km hosszúságű földsáv nevének jelentése „Ajtók”, ugyanis 18 különböző „kereskedelmi folyosó” és útvonal kötötte – köti itt össze India alföldjeit – Bhután hegyeivel. Menet közben szóbeli felkészítés bolygónk földrajzilag leginkább elzárt és legkülönlegesebb országa, a Bhutáni Királyság természeti és társadalmi viszonyaiból. Igaz mesék a korábbi Druk Gyalpo-k (Sárkány Királyok) életéből. Szállásunk elfoglalása

Szállás Chalsa-ban (1 éj)

9. nap: Duars vidék – Thimphu

Egész napos utazásunk megkezdése kora reggel. Első állomásunk Phuentsholing a Bhutáni Királyság nyugati bejárata. Bhután Földünk egyetlen országával sem hasonlítható össze. Számos leírás szerint egyenesen ez a tibeti, mongol és hindu tradíciók mesebeli királysága, Shambala. Ez a hely, ahol az Ég és Föld találkozik, ahol Buddha beavatást nyert a titkos tanokba. A nyugalom és bölcsesség helye, a Himalájába zárt Földi Paradicsom – innen érkezik majd a 25. Kalki király, hogy az Apokalipszis idején megmentse majd a hinni tudókat… Tájai mindenesetre szebbek bármilyen mesénél, kormányzása merőben eltér minden más országétól. A mai monarchia számos korábbi birodalom “örököse” és régi hagyomány őre. Így érdemes néhány fejezetet “fellapozni” múltja korszakaiból: 1./ A Tibeti Birodalom eseményei; 2./ A Mongol Világbirodalom hódításai; 3./ Tibeti- és brit beavatkozások. Látogatás a trópusi kerttel körbe ölelt Kharbandi Gompa kolostorban. Néhány szó Guru Rinpoche a királyság legfőbb vallási mestere és Shabdrung Ngawang Namgyal a független Bhután megalapítója sorsáról, szobraik előtt. Utazásunk folytatása a királyság fővárosa felé. Thimbu, a mára 90.000 fő lakosságúra duzzadt főváros házai 2.700 m magasságig kapaszkodnak (a 3.500 m magas körbe ölelő hegyeken), s Földünk talán egyetlen fővárosa, ahol még ma is jelentős mértékig állattenyésztésből, fűszer és gabonatermesztésből él a lakosság.(!) 1955-ben Punakhából helyezték ide a kormányzati funkciókat, az egyedülállóan különleges Trashiczo Dzong erőd-kolostorba. A hotelbe érés előtt látogatás a gigászi Kuensel Podrang Buddha kilátónál. A Druk Gyalpok (Sárkány Királyok) uralkodási rendszerének és a Vangcsuk-dinasztia történetének rövid átbeszélése – itt, bolygónk utolsó buddhista királyságának fővárosában. Napunk végére azért választ kapunk a kérdésre is: Mi az a Nemzeti Összboldogság Mutató?

Szállás Thimphu-ban (2 éj).

10. nap: Thimphu és a Thimphu Fesztivál

Reggeli után utazás a Trashiczo Dzong erőd-kolostorba, a Guru Rinpoche emlékére rendezett Thimphu Fesztiválra. Az ősi tibeti hagyományoknak megfelelően az ünneplés egyszerre eleveníti meg a hit,- a történelem,- a legendák és mítoszok világát. Nincs határvonal az isteni és emberi világ és tudás között… a maszkot viselő táncosok lehetnek főpapok vagy egyszerű emberek. A szinte nem evilági maszkok, öltözetek és táncok megtekintése a 800 éves, védett udvaron. Délutáni látogatás Drudhod Goemba női kolostorban, majd a Bhutan Néprajzi Múzeumban. Következő állomásunk a Textil és Szövő Múzeum, majd séta és fényképezkedés a National Memorial Chorten-nél, a nemzeti emlékműnél. Újabb kísérlet a Gross National Happyness (Nemzeti Össz-boldogsági Mutató) rendszerének áttekintésére, építő jellegű, pozitív vitaindítóval, hogy a különleges életminőség mérő szisztémát miért nem alkalmazzák a világ más országaiban is. (?) Néhány tiszteletteljes szó a fiatal Dzsigne Keszar Namgyel Vangcsuk (1980 – ) Sárkány Királyról és családjáról. (A király tanulóéveinek bemutatása a bosztoni középiskoláktól az oxfordi egyetemi diploma megszerzéséig – illetve példák az utóbbi 10 évben véghezvitt demokratizáló intézkedéseiről.) Késő délutáni vásárlási lehetőség a kézműves bazárban.

11. nap: Utazás a Dochu La-hágón át Punakhába

Reggeli indulással utazás a 3.140 m magas Dochula-hágóhoz. Séta az életüket a királyságért adó hősök 108 emlékkápolnája (chorten) között, jó látási viszonyok esetén a Himalája 7.000 m magas, északi vonulatainak fényképezésével. Néhány szó az „imazászlók erdejéről” majd utunk folytatása az 1499-ben átadott Chimi Lhakhang termékenységi templomhoz. A templom Drukpa Kunley, az őrült és végtelen szexuális étvágyú buddhista mester útmutatása alapján épült épp itt. Máig látogatják a gyermeket akaró házaspárok – megannyi sikeres gyermeknemzés áldását nyerve. Séta a templomhoz közeli faluban, néhány impozáns fallosz freskó (termékenységi szimbólum) megtekintésével. Utazás Punakhába, a Bhutáni Királyság volt fővárosába és jelenlegi szakrális központjába. Menet közben néhány szó a városban működő Dratshang Lhentsog (7 tagú buddhista főtanács) működéséről, a Je Khenpo (főapát) méltóságról, a reinkarnációról és Őszentsége Trulku Jigme Choedra, a 70-dik Je Khenpo életéről, aki 1996-óta irányítja Bhután lelkiismereti életét. Késő délutáni érkezés a Pho Chu és Mo Chu folyók összefolyásánál épült, 6.262 lakosú Punakhába. Közös látogatás a Pungthang Dewachen Phodrang Dzongban, vagyis a Boldogság Palotájában – a királyság legszebb dzongjában- és vallási központjában. Ismételt gondolatébresztő beszélgetés a Bhután-inspirálta Boldogság Indexről (existence value).

Szállás Punakhában (1 éj).

12. nap: Paro mesés vidékén

Utazás nyugati irányban a Himalája hegyein, völgyein át, rövid fotószünetekkel, ha jakokkal, esetleg jetikkel találkoznánk. (Bhutánban a jeti szigorúan védett lény!) Menet közben néhány szó Tibet kínai megszállásáról, illetve Kína területrabló katonai akcióiról, a vitatott bhutáni – kínai határvidékről. A járhatatlan (gyalog járható) északi határvidék természetföldrajzának áttekintése, néhány kultikus hegy, mint pl. a 7.314 m magas Csomolhari (a Kancsendzönga Menyasszonya), a 6.714 m magas Jitcsu Drakej (Paro védőszelleme), valamint „Bhután teteje”, a máig is megmászatlan Gangkhar Puensum (7.570 m) szóbeli bemutatásával. Az azonos nevű völgyben elterülő Paro a Bhutáni Királyság egyik legszebb és legtakarosabb vidéke. Igaz, a város lakossága csak kb. 13.000 fő, mégis itt található az ország Nemzeti Múzeuma, illetve egyetlen reptere is. A városba érkezés után a Ta Dzong Erődtorony (vagyis Nemzeti Múzeum) különleges gyűjteményének megtekintése. Séta és rövid vásárlási lehetőség a főutcán. Látogatás a Mátyás király idején épült (XV. századi) Rinpung Dzongban, az ország és a Himalája térségének egyik legépebben megmaradt erődjében. A belső folyosók freskóin többek között Milarepa, a tantrikus tibeti buddhizmus mestere élete is megelevenedik – 1000 év távlatából. A hotelbe érve rövid felkészülés a másnapi csodára.

Szállás Paroban (2 éj).

13. nap: Paro

(Figyelem! A mai túrát csak az átlagos-jó kondícióban lévő résztvevőknek ajánljuk.)

Buddha idézetével induló napunkon 6 órás sétát teszünk Bhután leghíresebb buddhista kolostorába, a Takstang Apátságba. A 900 m relatív magasságban (több, mint 3.000 méterrel a tengerszint felett!) a függőleges sziklákba vájt, majd épített kolostor az ország „hitéleti és turisztikai ikonja”. Paro Takstang jelentése: A Tigris fészke. Guru Rinpoche / Padmasambhava, az ország védőszentje, a buddhizmus bhutáni meghonosítója, ide érkezett a VIII. században, tigris háton „lovagolva”, majd a mára falakkal takart barlangban meditált 3 éven – 3 hónapon – 3 héten – 3 napon és 3 órán át. A Tigris fészke a mai napig is Bhután spirituális mécsese, szellemiségének egyik legfőbb őrhelye. Az 1600-as években épült falak, őrtornyok, csodálatos épületszárnyak megtekintése. Saját életünk vagy hitünk feletti egyéni tűnődési lehetőség a hosszú kapaszkodókon való sétán … oda-vissza. Hazaúton látogatás egy hagyományos farmon, illetve a Drukgyel Dzong romjainál. Közös vacsora. A látottak, átéltek értékelése, majd felkészülés a hazaútra.

14. nap: Paro – Delhi

Elrepülés Delhibe, menetrendtől függően. A reptérre érkezés után rövid buszos városnézés, majd pihenő a szállodában.

Szállás Delhiben (1 éj).

15. nap: Delhi – Budapest

Menetrendhez igazodva transzfer a reptérre, majd Isztambulon keresztül elrepülés Budapestre. Érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre az esti órákban.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat) 

Turkish Airlines

2024.09.03. Budapest – Isztambul   13:55 17:10 TK 1034 / kb. 2 óra 15 perc
2024.09.03. Isztambul – Delhi          20:15 04:45 (másnap) TK 716 / kb. 6 óra

2024.09.17. Delhi – Isztambul          06:25 10:50 TK 717 / kb.6 óra 55 perc
2024.09.17. Isztambul – Budapest   18:35 19:35 TK 1037 / kb. 2 óra

Budapesti indulással, egy európai átszállással.

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

 

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással történik.