Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Kirándulás Kairóban (4 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Különleges kulturális kalandozás az igazi Kairóban a könyvek, írók, a kultúra, a művészet és az irodalom jegyében. Ritka lehetőség, hogy Szűcs Péter regényíró, a Peters'sPlanet világutazója és Méhész Zsuzsa Egyiptom-specialista társaságában nézzék meg a fontos látnivalókat, de a világpolgár-értelmiségi szemüvegén átszűrve, gondosan válogatva, a távoli összefüggéseket is feltárva. Olyan egyedi élményt kínálunk, mely semmiféle megszokott kairói városlátogató programhoz nem hasonlítható.

Olyan helyekre is eljutunk, melyekre turistacsoportok nem szoktak. Valódi megismerést, szórakoztató betekintést ígérünk, melynek éppoly fontos részei a piramisok zsivány tevehajcsárai, mint az art deco épületben megbúvó, világszínvonalú könyves kávézó vagy a misztikus szúfi szertartás és a koktél a Nílusra panorámás tetőteraszon. Rengeteg személyes sztori, irodalom, írástörténet, életre szóló, különleges és személyes élmény - egyedi csillagállás ez az utazás. Jöjjenek velünk, gazdagabb lesz a lelkük!

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.10.04 – 2024.10.08
5 nap / 4 éj
550 000 Ft / fő


2024.12.06 – 2024.12.10
5 nap / 4 éj
550 000 Ft / fő
Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi repülőjegyet, 23 kg feladott poggyásszal, az Egyptair közvetlen járatával; Budapest – Kairó – Budapest útvonalon, turista osztályon (melynek értéke: kb. 150 000 Ft)
 • 4 éjszaka szállást 4*-os, jó minőségű, belvárosi, nemzetközi szállodában, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli a szállodában, ebéd vagy vacsora válogatott éttermekben, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
 • a belépőket a program szerint
 • a speciális vendég és a magyar nyelvű szakértő vezetés költségeit Budapesttől Budapestig, illetve a helyi egyiptológus idegenvezető költségét

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalókat kb. 8 USD / fő / nap 
 • a vízum díját (helyszínen fizetendő) 25 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 159.000 Ft
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

 

Programleírás:

1. nap: Budapest – Kairó

Semmi nem az, mint aminek látszik.
Elutazunk közvetlen repülőjárattal Budapestről Kairóba. Este érkezünk a szállodába. Első ismerkedés egy olyan világgal, melyet a következő napokban igazi utazó módjára járunk be, felfedezve azokat a helyeket is, melyek a turisták előtt rejtve maradnak. A mai naphoz jár egy történet a kétezer éves arab irodalom egyik csúcspontját jelentő, egyiptomi eredetű Ezeregyéjszaka meséiből.

2. nap: Kairó: a középkori város

Az arab mesevilág 24. órája
Mesemondók, kávéházak, kalligráfusok, eltűnőben lévő mesterségek. Ma a város legsűrűbben szőtt, lüktető-élő szövetét, az Iszlám Negyedet ismerjük meg. Nyüzsgés, dinamika és végtelen nyugalmas, békés percek jó ritmusú egymásutánisága, turisták által nem látogatott helyek következnek – és azok, melyeket látogatnak, de titkaikat csak nekünk tárják fel. Miért olyan fontos a szépírás? Hogy tudtak teljes könyveket szóról szóra megjegyezni? Ezekre a kérdésekre is választ kapunk. A Halottak városában kezdjük a napot, mecsetek, iskolák és kézművesek látogatásával folytatjuk, vendégeskedünk egy kivételes életű műgyűjtő otthonában, hogy a napot egy olyan eredeti, szúfi szertartás nézőiként zárjuk, melynek hosszan ható emlékét örökre magunkkal visszük (fakultatív). (Halottak városa, El Azhar Iszlám Kairó: a Khalifa és Muez utca építészeti-kalligrafikus emlékei, Ibn Tulun mecset, Gayer Anderson Múzeum, Ghouri karavánszeráj, szúfi szertartás.)

3. nap: Giza-Memphis-Szakkara

Szépség és Igazság: az írástudók homokba temetett titkai
Messziről indulunk, hisz távolra nyúlik Egyiptom írott történelme is. Az Ókor rejtélyei és megfejtésük, titkos tekercsek és varázspapíruszok, a tudás birtokában lévő írnokok világával ismerkedünk. A legrégebbi idők emlékeit a Kairói Múzeum és az első piramismezők, kultikus temetkezési helyek őrzik. Hogyan igazította el a Halottak Könyve a túlvilágra igyekvőket? Mi volt az írnokok szerepe? Miért fontos, Különleges merítkezés a többezer éves emlékezetbe, annak féltve őrzött titkaiba, misztikus helyszíneibe. (Kairói Múzeum, Giza, Memphis és Szakkara.) Fakultatív program: burzsoá lounge a 9 piramis látványával frissítővel és desszerttel.

4. nap: Az igazi Kairó

Könyvek, art deco, művészvilág
Úgy járjuk be Kairó izgalmas, eredeti negyedeit, hogy közben Nobel-díjas írók törzshelyeit, a legjobb könyvesbolt-kávézókat, az egyiptomi értelmiség kedves helyeit is zsinórra fűzzük. Hajózunk a Níluson, szó esik ikonikus gyarmati épületekről, erős nőkről, francia hagyatékról, és a végén még arab betűket írni és sespest játszani is megtanulunk. (Belváros, art deco, Zamalek, diplomata- és művésznegyedek és kiváló éttermek-teraszok).

UNESCO világörökségi helyszín:

A középkori Kairó

Fakultatív programok:

Szúfi szertartás
Beavatottaknak szóló, különleges élményt nyújtó, szúfi szertartás zenével, énekkel és tánccal. Mindamellett, hogy mély jelentéssel bír, nagyon élvezetes – de nem éttermi turistaszórakoztatás, hanem spirituális-kulturális élmény.
• Minimum 6 fő
• Ár: 12 000.- Ft/fő

Kávészünet a Giza-platón
Lehet-e szebb élményt kívánni Kairóban, mint egy burzsoá pihenő frissítő, sűrű mangódzsússzal és tradicionális desszerttel a 9 piramis – köztük a legnagyobbak – látványával, egy kiváltságos lounge-ban?
• Minimum 10 fő
• Ár: 9900.- Ft/fő

A programok ára tartalmazza a transzfert, szükséges belépőket és a program szerinti fogyasztást, illetve a magyar nyelvű idegenvezetést.

Fontos információk:

Várható menetrend

Légitársaság: Egyptair

Április 26.: Budapest – Kairó: 15:00 – 19:15
Április 30.: Kairó – Budapest: 11:40-14:00

Utazási idő: kb. 3 óra 15 perc

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.

Utazás Egyptair  járattal

Az Egyptair járatokon maximum 23 kg lehet a poggyász súlya (szélesség + magasság + hosszúság max. 158 cm) turista osztályon. A fedélzetre egy, maximum 8 kg/fő kézipoggyász (55x40x23 cm) vihető fel.

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

 

Aktuális beutazási információk

 1. június 17. napjától Egyiptom megszüntette a beutazási korlátozásokat, tehát oltási igazolás és PCR vagy antigén teszt nélkül lehet beutazni az országba.
  A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Gyakran ismételt kérdések

Miért különleges ez az utazás?
Mert olyan látnivalókat is megnézhet, olyan élményeket is szerezhet, melyeket egy átlagos kairói út során lehetetlen.
Mert két vezető-házigazda kíséri a csoportot: egy világutazó regényíró, Szűcs Péter, a PetersPlanet oldal és a Dharma című sikerkönyv szerzője, és Méhész Zsuzsa Egyiptom-specialista.
Mert kis csoportban utazunk, és életre szóló élményekkel fognak gazdagodni.

Fogjuk látni a piramisokat?
Igen, utunk során megnézzük a klasszikus és a kevésbé szokványos látnivalókat is, de mindezt a kultúra, az irodalom szűrőjén áteresztve.

Eltérő étkezési igényeket figyelembe vesznek?
Az utazás során sokat és sokfélét fogunk kóstolni. Jellegzetes, különleges, változatos ételeket. Ha ön vegetáriánus, ételérzékeny vagy egyéb megfontolásból eltérőek étkezési igényei, de szeretne részt venni ezen a programon, kérjük, keressen meg minket, mielőtt lefoglalja utazását, hogy részletesen megbeszéljük, mi a legmegfelelőbb az ön számára.

Fizikai aktivitás
A program átlagos fizikummal teljesíthető. A kényelmes cipő alapvetés a néhol egyenetlen utcákon-lépcsőkön-piramisok homokfútta útjain.

Már voltam Kairóban. Nekem való ez az út?
Így még egészen biztosan nem látta Kairót, ahogy mi bemutatjuk. Garantáltan lesznek újdonságok – az ismert látnivalókat illetően is. Ez a túra Kairó ismeretlen, féltve őrzött kincseit is megmutatja, így ajánlott azoknak is, akik már voltak a városban, de többet szeretnének tudni róla.

Gyerekekkel élvezetes ez a program?
Ezt a programot felnőtt, az olvasást és a könyveket szerető, élettapasztalattal bíró utasaink fogják igazán élvezni.

Mennyire biztonságos Egyiptom?
Amennyire eddig. Sem utasainkat, sem magunkat nem tesszük ki extra biztonsági kockázatnak.

Működik a fáraó átka?
Persze, működik, ha az ember nem mos kezet, csapvizet iszik és nem ügyel arra, hogy jó helyeken friss ételt egyen. Mi figyelni fogunk.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

 

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással történik.