Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Vietnám körutazás üdüléssel (12 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Egykoron kínai hatás alatt élt, majd francia gyarmatként, később két részre szakadt országként, most ismét egy államként éli mindennapjait. Vietnám, Indokína nem is olyan régen még fejlődő, feltörekvő mára pedig a legfejlettebb országa, jól prosperáló gazdasággal, rengetek látnivalóval, korrekt szolgáltatásokkal, és finom ízekkel várja a vendégeket.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.01.17 – 2024.01.31
15 nap / 12 éj
1 262 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • nemzetközi és belföldi repülőjegyeket, illetékekkel, 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke kb. 455.000 Ft/fő)
 • 11 éjszaka szállást helyi 4* szállodákban, megadott típusú kétágyas szobákban
 • 1 éjszaka szállást helyi 4* hajón, megadott típusú kétágyas kabinokban
 • késői kijelentkezés az elutazás napján 15:00-ig
 • a körutazás alatt reggeli, 8 alkalommal főétkezés is, italok nélkül
 • a tengerparton reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint, megadott italfogyasztással
 • helyszíni közlekedést és megadott programokat belépőkkel
 • csoporttal utazó magyar idegenvezető 
 • erkélyes szobák a Ha Long – öbölben 
 

 • a vízumot
  kb.19 000 Ft
 • a borravalókat
  kb. 120 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Egyágyas felár
  290 000 Ft
 • Fakultatív esti motoros túra Saigonban
  54 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap/január 17. Budapest – Hanoi

Utazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Hanoiba. Éjszaka a repülőn.

2. nap/január 18. Hanoi (vacsora)

Hajnali átszállás után érkezés Hanoiba a kora délutáni órákban, transzfer a szállodába a szállás elfoglalása után szabad program. Vacsora és szállás Hanoiban (1 éj).

Szállás: MK Premier Boutique vagy hasonló

3. nap/január 19. Hanoi – Halong-öböl (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggelit követően elutazás a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a „Leszálló sárkány” smaragdzöld öblébe, melyet kis szigetek (megközelítően 3000 sziget), különleges formájú mészkő sziklaképződmények, barlangok tarkítanak. Ebéd, vacsora és szállás a hajón (1 éj).

Szállás: Hai Long Dragon Cruise vagy hasonló 

 

4. nap/január 20. Halong-öböl – Hanoi (brunch)

Kora reggel gyönyörködhetünk a reggeli fényekben és a környezetben, és egy reggeli Tai Chi órán is részt vehetünk, ha szeretnénk. Kikötés előtt elfogyasztjuk kései reggelinket (brunch) a fedélzeten. A kikötőből transzfer vissza Hanoiba. Szállás Hanoiban (1 éj).

5. nap/január 21. Hanoi (reggeli, ebéd)

Délelőtt városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított és Konfuciusznak dedikált első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is.

Ezután látogatás a Néprajzi Múzeumba, majd riksába ülve a „36 utca” néven emlegetett Hanoi óvárosának felfedezése. A városnézés után elrepülés Danang városába, érkezés után transzfer a szállodába Hoi Anba (2 éj).

Szállás: Le Pavillion Luxury vagy hasonló 

6. nap/január 22. Hoi An – Ba Na Hills (reggeli, ebéd)

A mai napon Ba Na Hills csodálatos látnivalóit fedezzük fel, a Linh Ung pagodát és buddha szobrot, majd nem utolsó sorban az „Arany hidat”, melyet a sziklából kiemelkedő két hatalmas kéz tart a magasba. Ebéd útközben.

7. nap/január 23. Hoi An – Saigon (reggeli, ebéd)

Délelőtt gyalogos városnézés Hoi An ősi városában. Végigsétálunk a kereskedők házai között, majd megtekintjük egyik legfőbb látványosságát, a „400 éves” Japán Fedett Hidat, a csodálatos fafaragásairól ismert dísztermet (Assembly Hall) és a helyi piacot. Ebéd után hajókázunk a Thu Bon folyón, először meglátogatjuk a Than Ha fazekas falut, ahol elsajátíthatjuk a fazekasság mesterfogásainak alapjait és élvezhetjük a helyi lakosok mindennapi életét. Az élményekben gazdag nap végén transzfer a repülőtérre, elutazás Ho Chi Minh City-be, az egykori Saigonba. Szállás Saigonban (3 éj).

Szállás: Paragon vagy hasonló

8. nap/január 24. Saigon – Mekong-delta (reggeli, ebéd)

Reggeli után kirándulás a Mekong-deltához a természet egyik csodálatos szépségű képződményéhez, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Gyönyörködünk a tájban, a különböző ültetvényekben, kisebb szigetekben. Tovább hajózunk a csatornákon és élvezzük a vidék megnyugtató világát, megfigyelhetjük a helyi farmerek és halászok mindennapi életét. Meglátogatunk egy úszó halpiacot, méhészetet, kóstolunk különleges gyümölcsöket miközben tradicionális dallamokat hallgatunk. Ebéd után pihentető séta, majd visszahajózás, kikötés után utazás Saigonba.

9. nap/január 25. Saigon – Cu Chi alagutak (reggeli, ebéd)

Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnámi háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították a támadásaikat is. Ebéd után városnézés Saigonban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame (Miasszonyunk) Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek megtekintése kívülről: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal.

A városnézés után egy különleges fakultatív programon vehetünk részt, egy esti Street food túrán, ahol mindenki külön kísérőjével (sofőr) motorra pattan, és elmerül az esti Saigon színes forgatagában. Konvojban haladva felfedezzük a város rejtett titkait, kis bárokban, apró éttermekben ismerkedünk a helyi ízekkel, a tavaszi tekercstől az igazi tengeri ételekig mindent megkóstolunk, majd az éjszakai zenés bárokba is benézünk, mielőtt visszatérünk a hotelbe.

10. nap/január 26. Saigon – Mui Ne (reggeli, vacsora)

Reggeli után transzfer Mui Ne tengerpartjára, ahol a körút méltó befejezéseként csodálatos homokos strandok és égig érő kókuszpálmák várják utasainkat. Érkezés után szabadidő a tengerparton. Vacsora és szállás Mui Né-ben (4 éj).

Szállás: Pandanus  Resort vagy hasonló

11-13. nap/január 27-29.  Mui Ne (reggeli, vacsora)

Reggeli a szállodában, szabadidő a tengerparton. Igény esetén lehetőség van helyi fakultatív programok szervezésére (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

14-15. nap/január 30-31. Mui Ne – Saigon – Budapest (reggeli, ebéd)

Reggeli után szabadidő a szállodában. Ebéd, késői kijelentkezés (kb. 15:00-kor), majd transzfer a repülőtérre Saigonba. Érkezés Budapestre a 15. napon.

A körutazás során a programok sorrendi és a szállodák kategórián belüli változtatásának jogát helyi partnerirodánk fenntartja!

Fakultatív programok:

Újdonság!

Fakultatív esti motoros túra Saigonban: 54.000 Ft

(Min. létszám: 10 fő)

Tervezett menetrend (változhat)

EK 112 Január 17.  Budapest – Dubai   15:10 – 23:20   kb. 5 óra
EK 394 Január 18.  Dubai – Hanoi         03:40 – 12:40   kb. 6 óra

EK 393 Január 30.  Saigon – Dubai       23:55 – 04:25    kb. 7 óra 30 perc
EK 111 Január 31.  Dubai – Budapest    10:35 – 13:35    kb. 6 óra

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Időeltolódás Budapesthez képest a téli időszámítás szerint Vietnámban + 6 óra.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni.
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.


Beutazási feltételek

Vietnám 2022. március 15-től korlátozás nélkül lehetővé tette a beutazást a külföldiek számára.
Jelenleg Covid elleni védőoltásra vagy PCR tesztre nincsen szükség a beutazáshoz.
Az útlevélnek a hazaúttól számítva minimum 6 hónapig szükséges az érvényessége.

A beutazáshoz vízum is szükséges, amelyhez a következők kellenek:
– 1 db fehér/világos hátterű igazolványkép, 4,5 x 3,5 a szabványméret (jól látható, szemből fotózott)
– színes beszkennelt vagy lefotózott útelvél másolat a fényképes oldalról

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

Mui Ne tengerpartján a Pandanus Resort félpanzió Plus ellátásának tartalma

Ebéd vagy vacsora (előétel, főétel és desszert A’la carte étlapról) a program szerint, 2 órás korlátlan italfogyasztással az étkezés alatt: helyi bor, helyi csapolt sör, üdítő, ásványvíz.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .