Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Új-Zélandon (15/ 16 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Mi jut először eszünkbe Új-Zélandról? Talán a hóval fedett, elképesztő hegyóriások, a zöldellő dombok, a gleccserek, a hatalmas vízesések, a fenyegetően magasodó tűzhányók, a békés tengerszemek, a bugyogva feltörő gejzírek vagy netalán az ártatlan szemű birkák? Ezt mind-mind látni fogjuk, és még ennél is sokkal többet!

18 nap alatt tiszteletbeli lakosokká válunk, hiszen Aucklandtől Queenstown-ig járjuk be, közben maori mondákat és az egykori aranyláz legendáit ismerhetjük meg.

A tűz és a jég által szabdalt tájakat a mai napig a természet erői uralják, melyek elől az ember olyan csodálatos városokba „rejtőzik el”, mint Christchurch, ahol az óváros utcáin sétálva a Brit Birodalomban érezhetjük magunkat.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.03.13 – 2024.03.31
19 nap / 16 éj
2 210 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a nemzetközi (EMIRATES járat) repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 730.000 Ft)
 • a belső repülőjegy árát illetékkel (az utazás nem Emirates járattal)
 • 15 éjszakai szállást, helyi szállodák, holiday parkok és lodge-ok kétágyas szobáiban
 • a helyszíni közlekedést
 • a megadott programok
  belépőit
 • Queenstown-ban reggeli
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • magyar nyelvű csoportkísérőt Dubajtól
 • odaúton 1 éj tranzitszállás Dubajban
 

 • a vízumügyintézési díjat
  18.000 Ft
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 • Egyágyas felár
  550.000 Ft
 • Napi reggeli keret
  kb. 25-30 NZD/fő/nap
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Dubai

Utazás egyénileg a Liszt Ferenc repülőtérről a kora délutáni órákban. Elrepülés Dubajba. Az idegenvezető Dubajban csatlakozik a csoporthoz a repülőtéren. Elfoglaljuk tranzit szállásunkat, hogy megpihenjünk a hosszú utazás előtt. Éjszaka Dubajban (1 éj). 

2. nap: Dubai

Délelőtt folytatjuk utunkat Dubajból Christchurch-be. Hosszú repülés vár ránk, amely közel 19 óra. Éjszaka a repülőn. 

Várható technikai stop Sydney-ben.

3. nap: Christchurch

Kora délután megérkezés Christchurch-be. Áttekintés Christchurch múltjáról, jelenéről. A Déli-sziget legnagyobb és legrégebbi városa az oxfordi Christ Church College-ről kapta nevét. A Canterbury régió fővárosa ma több mint 400.000 lakos otthona, óvárosában megannyi viktoriánus épülettel. Séta az Avon folyó partján, az Oxford Terrace parkjainál és a legfontosabb, ma is helyreállítás alatt álló épületeknél: Katedrális-tér, Isaac Királyi Színház, Művészeti Galéria, Canterbury Múzeum. A híres öreg Christchurch villamos fényképezése, majd rövid séta a New Regent Street bevásárló utcán. Éjszaka Christchurch-ben (1 éj).

Szállás: belvárosi hotel

4. nap: Christchurch – Dunedin

Délelőtt a híres Moeraki Boulders hatalmas kőgolyóit látogatjuk meg a tengerparti sétánk során. Majd érkezés Oamaru kisváros történelmi központjába. Az Új-Zélandon egyedülálló tradicionális fehér mészkő épületek a régi világba repítenek, itt benézhetünk az érdekes, korabeli üzletekbe is. Megtekinthetjük a Steampunk Múzeumot(fakultatív). A délutáni Dunedin városnézés során felfedezzük a város szívében levő Octagon teret, ami egy igazi közösségi gyűjtőpont.
Dunedin belvárosa olyan, mint egy élő történelmi kincsesláda. A skót örökség és a modern kreativitás összetalálkozása a város minden zugában érezhető. Fakultatív programként látogatást tehetünk a helyi Speights sörgyárban. A túra végén végigkóstolhatjuk az igen bő választékot. Szállás Dunedin-ben. (1 éj)

Szállás: Dunedin

5. nap: Dunedin- Te Anau

Ma szép és kalandos nap vár ránk a Catlins tájegységben. Ellátogatunk az egyik legdélebbi pontjára az országnak ahol a világítótoronyhoz teszünk egy gyönyörű túrát, ahonnan lélegzetelállító a kilátás és fókákat is láthatunk. Majd a Fiordland Nemzeti Park és a Milford Sound kapujához érkezünk. A Te Anau fjord tóról elnevezett városka lesz a bázisunk a következő 2 napra. Délután sétát teszünk az eukaliptusz fákkal szegezett tó partján. Szállás: Te Anau-ban (2 éj).

Szállás: Te Anau tópart közelében, rövid sétányi távolságra a belvárostól

6. nap: Fiordland National Park és Milford Sound

Mai napunkat a Világörökség részeként bejegyzett Fiordland Nemzeti Park felfedezésével töltjük. A nemzeti park teljesen érintetlen civilizáció által. Közel akkora mint Pest és Bács-Kiskun Megyék együttvéve és a mai napig vannak felfedezetlen részei. Megállunk a Tükör tavaknál és más szép kilátó pontokon mielőtt a park egyetlen autóútján a nyugati parton fekvő Milford Soundhoz jutunk. Ezen a tengeri fjordon egy gyönyörű hajós kirándulást teszünk. Fakultatív programként ajánljuk az innen induló 30 perces helikopteres repülést a lélegzetelállító fjordvidéken felett. Ennek során a világ egyik legmagasabb vízesését van szerencsénk megcsodálni a hihetetlenül szép repülés során. A helikopter le is száll a lakatlan hegyekben hogy átélhessük a világ egyik utolsó ősvadonjának a felemelő érzését.

7. nap: Te Anau-Queenstown

Ma délelőtt a világhírű Bungy állomást látogatjuk meg, ahonnan a bungy ugrás elindult világhódító útjára. Majd egy aranyásó falvat látogatunk meg a hegyek között ahol hallhatunk majd az Új-Zélandi aranylázról ebben az autentikus környezetben. Délután érkezünk meg Új-Zéland kaland-fővárosába, Queenstownba. Városnézés a fantasztikus hangulatú alpesi kisvárosban. Szállás Queenstown-ban (2 éj).

Szállás: Queenstown belvárosi hotel

8. nap:Queenstown

Ma aki szeretne pihenőnapot tarthat, de ellátogathat a botakinus kertbe vagy a rengeteg vásárlási lehetőség közül választhat.

Aki aktívabb programot szeretne, fakultatív programok közül választhat, amelyek a következők:

Délelőtt az ország másik világszabadalmát a Jetboat-ot (gyors sebességű motorcsónak)van lehetőség kipróbálni.  Az azúrkék vizű kanyonban száguldó jetboat-ot az angol királynőtől kezdve a legtöbb híresség is kipróbálta már.

Délután javasoljuk az alpesi Merino juh-farm látogatást, ahol betekinthetünk az igazi új-zélandi farmok életébe. A farmon,ahova egy 110 éves gőzhajó visz el bennünket, érdekfeszítő juhászkutya bemutató mellett autentikus kiwi lakoma is vár bennünket.

9. nap: Queenstown-Fox Gleccser

Ma a hegyek világából a vadregényes Nyugati Part felé vesszük utunkat. Megállunk a hatalmas Hawea és Wanaka tavaknál majd utunk következő szakaszán keresztezzük a Déli-Alpokat: vízesések, szakadékok, völgytavak várnak ránk, ahol belépünk a drámai szépséMount Aspiring Nemzeti Park területére. Napunk további részében tengerpart látogatás lesz és egy mocsári őserdőben teszünk sétát mielőtt a Westland Nemzeti Parkban levő szállásunkra érkezünk. Szállás: Fox faluban (2 éj).

Szállás: Fox faluban

10. nap: Fox Gleccser 

Ma reggel lehetőség lesz fakultatív Gleccser repülésre helikopterrel, ami le is száll a gleccseren. A Fox gleccser egyik különlegessége, hogy lejön a mérsékelt égövi esőerdő szintjére. Ilyen gleccser összesen 3 van a világon, az egyik Chilében található a másik kettő Franz és Fox. A nap programjaként a Fox Gleccser kilátóhoz megyünk el, majd egy hosszabb túrát teszünk a Matheson-tó körül ahonnan tiszta időben Aoraki/Mt Cook is látható.

11. nap: Fox Gleccser – Punakaiki

Folytatjuk utunkat a nyugati parti Westland Nemzeti Parkban. Mai napon ellátogatunk a kedves Hokitika városba, ahol rövid ismertetőt kapunk a híres Ponamu kőről, a hagyományos és mai felhasználási módjairól. Érkezés a Paparoa Nemzeti Parkba ahol a szemeink előtt válik valóggá az Avatar filmekben szereplő táj. Körséta a Palacsinta Szikláknál ahol a viharos Tasmán Tenger hullámai formálják a különleges szikla alakzatokat. Majd sétát teszünk egy szubtrópusi esőerdőben, befejezésül az ország egyik legjobb történelmi PUB-jában lesz lehetőség vacsorára (fakultatív), ahol a friss helyi sörnek nincsen párja.
Szállás: Greymouth (1 éj)

12. nap: Greymouth – Kaikoura 

Ma délelőtt meglátogatunk egy kisvárost, mely úgy néz ki mintha egy vadnyugati film díszlete lenne. Séta a főutcán fotózási lehetőséggel. Innen elindulva átkelünk a Déli Alpok vadregényes hegyei között a Lewis hágón keresztül, ahol egy kis alpesi tóhoz sétálunk el, a kizárólag Új-Zélandon őshonos alpesi bükk erdőn keresztül. További megállók után jutunk el a keleti parti tengerpartra ahol az elkövetkezendő 2 éjszaka szállása lesz. Szállás: Kaikoura (2 éj)

13. nap: Kaikoura

Kaikoura méltán híres sokszínű tengeri élővilágáról és finom hal ételeiről. Különleges elhelyezkedése miatt a planktonban gazdag vizek biztosítják a dús tápanyagot a nagy számú tengeri élőlények számára. A fókatelep megtekintése,ezenkívül a félsziget nagyszerű séta és túrázási lehetőséget ad mindenki számára.

Ma délelőtt lehetőség lesz lnalesre menni hajóval (fakultatív). A világon egyedülálló módon itt  a part közelében élnek az ámbráscetek és egész évben itt tartózkodnak, emiatt hihetetlenül nagy, kb. 85% esélyünk van látni legalább egyet belőlük.

Délután lehetőség van tengeri horgászatra (fakultatív), ahol eddig mindig fogtunk halakat, sőt láttunk albatrosz madarakat is. A kapitánytól megkapjuk a kifilézett halszeleteket és el tudjuk készíteni a szállásunkon – kiwi módra, BBQ-n.

14. nap: Kaikoura – Christchurch – Auckland

A Csendes Óceán partjait követő panoráma út bevezet bennünket a hegyek, majd a dombok közé, ahol szép borvidéken keresztül jutunk el Christchurch városába, ahonnan Aucklandba repülünk. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat.
Szállás: Auckland (2 éj).

15. nap: Auckland

Reggeli közös városnézés busszal. A város különleges fekvésű – öblök és félszigetek sokasága, vulkáni mezőkön. Két kikötője (Manukau és Waitamata), két tengerre nyílik, a Tasman-tengerre és a Csendes-óceánra. A Vitorlák Városának klímája a szubtrópusi és az óceáni keveréke, nem csoda, hogy évtizedek óta földünk 3 legélhetőbb metropolisza közé sorolják. Elhagyva a város zaját a kizárólag Új-Zélandon található kauri fákat tekintjük meg, majd látogatás a Méz központban, kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Délutáni fürdés a Csendes Óceánban és túrázási lehetőség egy szép félszigeten található természetvédelmi területen (időjárástól függően).

16. nap: Auckland – Rotorua   

Ma Új-Zéland legnagyobb Maori települése, Rotorua városa felé vesszük utunkat. Menet közben elhaladunk Hobbiton falu mellett, ahol lehetőség lesz a híres Gyűrűk Ura és Hobbit filmek eredeti helyszínének látogatására (fakultatív). Rotoruába való megérkezésünk után megtekintjuk a vulkáni tó partjain található kertet, helyi történelmi épületeket és egy természetes hőforrást, mielőtt elfoglaljuk szállásunkat. Rotorua három fő vonzereje a vulkanikus mezőkön elhelyezkedő geotermikus aktivitás, a Maori kultúra és az adrenalin programok.
Szállás: Rotorua (2 éj).

17. nap: Rotorua 

Reggeli látogatás a Wai O Tapu különleges vulkáni tavainál (nyitvatartastól függően), majd utazás a vulkanikus Taupói – tóhoz. Látogatás a Waikato folyó 15 m-re szűkülő, „brutális” vízhozamú vízesésénél, a Huka Falls-nál. Délután a Kék- és Zöld-tavak (Tikitapu és Rotokakahi) szubtrópusi páfrányfa esőerejeibe érkezünk ahol nagyszerű fotó lehetőségek várnak ránk a kilátóból. Délután két fakultatív programra is van lehetőség:

Vadvízi evezés, a turisták számára megengedett, a világ legmagasabb (két emelet magas) vízesésén zúgunk le a gyönyörű őserdő borította kanyonban.

Maori Falu látogatás, ahol megismerkedhetünk a Maorik ősi életével, szokásaikkal amiket interaktív módon ki is próbálhatnak a vállalkozó szelleműek. A négy órás, tartalmas programot egy 4 fogásos Maori lakoma zárja le méltó módon.

18. nap: Rotorua – Auckland

Reggeli utazás Waitomo barlangjaihoz, ahol látogatás a világon egyedülálló Waitomo Glowworm Caves barlangban, a Világító férgek (parázsférgek) barlangjában. Rácsodálkozás a különleges földalatti világra és a csillag-fényekre emlékeztető rovarokra a barlangi félhomályban. Utolsó programként sétát teszünk egy karszt vizekkel szabdalt esőerdőben, majd búcsút veszünk a szigetország mesés természeti ritkaságaitól és kedves lakosaitól. A program végeztével visszautazunk az aucklandi repülőtérre. Hazautazás Budapesetre, egy átszállással. Érkezés másnap (19. napon) a Liszt Ferenc repülőtérre a délutáni órákban. 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Mount Aspiring Nemzeti Park
 • Fiordlands Nemzeti Park
 • Westland Nemzeti Park

Fakultatív programok:

Fakultatív programok, amelyek a helyszínen fizetendők, de előzetes jelentkezés szükséges irodánkban.

2. nap: Steampunk Múzeum látogatás (árak hamarosan)

2. nap: Helyi sörgyár látogatás Dunedin-ben, kostolóval (árak hamarosan)

4. nap: Milford Sound helikopteres repülés (kb. 20-30 perc)

Talan a legszebb helikopteres repülés leszállással a Nemzeti Park lélegzetelállító hegyei között. Felemelkedve a tengerparti bázisunkról, követjük a híres Milford Track-et az Arthur-völgyben és a festői Ada-tó felett. Megtekintjük a Sutherland-vízesést, Új-Zéland legmagasabb 581 méteres vízesését, mielőtt alpesi leszállásunk következik egy lélegzetelállító tó partja felett.
Kb. 495 NZD-től

6. nap: Jetboat

Új-Zélandi szabadalom. A világ legizgalmasabb jet-hajózása, közel 4 millió embert nyűgözött le 1965-ös indulása óta, még az angol királynő is kipróbálta és most Önön a sor! A szépség és az erő egyedülálló kombinációja, semmihez sem hasonlítható élmény, amely ötvözi az érintetlen természeti tájat a faltól falig kanyonnal, attól a pillanattól kezdve, hogy elhagyja a mólót, lélegzetelállító utazása fináléjáig.
(Komoly hát és gerinc problémákkal rendelkező utasoknak nem ajánlott.)
Kb. 139 NZD-től
Gyermek ár 14 éves korig: 77 NZD-től

6. nap: Farm kirándulás gőzhajóval (kb. 4 óra)

Egy több mint 110 éves gőzhajóval jutunk el egy tipikus Új-Zélandi alpesi farmra, ahol farm bemutatóval és fantasztikus Kiwi lakomával kényeztetnek el. A hajó a Déli félteke legrégebbi működő személyszállító gőzhajója. Egy különleges étkezési élményért hajókázzon át a Whakatipu-tavon. Egy tóparti étteremben kóstolhat finom ételeket, miközben séfünk a legjobb helyi alapanyagokat sütögeti a fatüzelésű grillen. Szórakoztató farmbemutató is szerepelt programban.
Kb. 165 NZD-től
Gyermek ár 14 éves korig: 85 NZD-től

8. nap: Helikopteres gleccser látogatás (kb. 30 perc)

Fedezze fel a Fox és a Franz Josef gleccser csodáit egy festői repüléssel. A Glacier Country lenyűgöző a földről, de a levegőből lélegzetelállító. A szubtrópusi esőerdővel körülvett városból felszállva csak néhány perccel múlva máris  élvezheti Új-Zéland legmagasabb hegyeinek, Fox és a Franz Josef gleccserek látványát. Szálljon át a csúcsokon és a hasadékokon, és legyen szemtanúja a gleccserország mélykék jegének. Az ár tartalmaz helikopteres leszállást a gleccserre.
Kb. 385 NZD-től
Gyermek ár 14 éves korig: 270 NZD-től

11. nap: Kaikoura – Bálnales hajóról (kb. 3-4 óra)

85% esély bálnát látni, mivel ezek a bálnák itt élnek az öbölben. Többnyire ámbrás cetet lehet látni de sok más faj is megtalálható. A bálnán kívül sok delfin (többszáz tagú falkák) és albatrosz madár is él itt és jó eséllyel látható a programon.
Kb. 165 NZD-től

11. nap: Horgászat hajóról – Kaikoura (kb. 3-4 óra)

95% esély fogásra. Red Ruby – tengeri sügér fajta, ami a helyiek kedvence. A kifogott halakat kifilézve el lehet vinni, sőt ha szerencsénk van még homárt is viszünk haza a varsákból.
Kb. 120 NZD-től

14. nap: Hobbiton

A Gyűrűk Ura és Hobbit fílmek eredeti helyszíne és díszletei.
Csatlakozzon hozzánk, és tapasztalja meg az igazi Középföldét. A Waikato régió szívében beléphet a Shire buja legelőire, ahogyan az A Gyűrűk Urában és A Hobbitban látható. Szeressen bele a helyszínbe, ahogy az elismert rendező, Sir Peter Jackson tette, miközben átutazik a feledhetetlen szépségű tájon. A vezető körbekísér Hobbit faluban, bemutatva a részleteket, rámutatva a leghíresebb helyszínekre, és elmagyarázza, hogyan készült a filmvarázslat.
Kb. 89 NZD-től
Gyermek ár 14 éves korig: 44 NZD-től

15. nap: Vadvízi evezés (kb. 3-4 óra)

Minimum 6 fővel indul a program. Nemcsak a világon a legmagasabb 7 méteres vízesés adrenalinja, de a kanyon szépsége is hihetetlen élmény a vizek szerelmeseinek.
Kb. 130 NZD-től

15. nap: Maori falu

Új-Zéland legtöbbet díjazott kulturális látványossága a maori faluban 4 órás esti program. Ismerje meg az ősi kultúrát és szokásokat az eredeti helyszíneken.

Lakomázzon a maori szezonális kai (konyha) ízeit megismerve, amely a maramatakához (maori holdnaptár) igazodik és azzal változik. Mindez az erdei Pā (faluban), magas Tawa fák alatt, és az erdő alkotta amfiteátrumán belül.  A Hākari (lakoma) az erdei horotaival (kanapék) kezdődik, és egy pazar, 3 fogásos fúziós vacsorában csúcsosodik ki, amelyeket díjnyertes maori szakácsok készítenek.

Kb. 250 NZD-től
Gyermek ár 14 éves korig: 105 NZD-től

Tervezett menetrend (változhat)

 

Március 13.    Budapest – Dubai      15:10 – 23:20                           EK112 / kb.5 óra 10 perc
(tranzitszállás Dubajban – itt csatlakozik az idegenvezető a csoporthoz)

Március 14.    Dubai – Christchurch   10:15 – 14:00    (érkezés másnap, március 15.)    EK412 / kb.18 óra 45 perc

(várható technikai stop Sydney-ben: kb. 1,5 óra)

Március 30.  Auckland – Dubai     21:15 – 05:25 (másnap)      EK449 / kb. 17 óra

Március 31.  Dubai – Budapest    10:30 – 14:25                       EK111  / kb.5 óra 55 perc

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.     

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van EMIRATES  (Skywards) törzskártyája, kérjük jelezze – szintén a fent megjelölt határidőig, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni illetve regisztrálni.

https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás/ további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

Utazás Qantas járatával

A Qantas járatain 23 kg-os lehet a feladott poggyász súlya, mérete, három dimenziós mérete pedig nem haladhatja meg a 158 cm-tert (Ausztrália esetén a 140 cm-tert). A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel (56 cm x 36 cm x 23 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (Ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.

Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.

Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.

Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.


Beutazási szabályok

 1. szeptember 13-tól Új-Zéland eltörölt minden COVID-19 járvánnyal kapcsolatos beutazási korlátozást. Ennek értelmében a védőoltással nem rendelkező magyar állampolgárok beutazhatnak  karantén-, és vízumkötelezettség nélkül Új-Zélandra 90 napot meg nem haladó időtartamra.
  A beutazás előtt nem szükséges teszt.

Új-Zéland bevezette az országba történő utazást megelőző regisztrációs kötelezettséget (NZeTA – New Zealand Electronic Travel Authority), valamint a beutazó turistákra új adót (IVL – International Visitor Conservation and Tourism Levy) vetett ki. Amennyiben nem áll rendelkezésre az NZeTA az utazás megkezdésekor, úgy az új-zélandi hatóságok akár meg is tagadhatják az országba történő belépést. Az NZeTA-t érdemes minimum 72 órával az utazás megkezdése előtt igényelni.

(az ügyintézésben irodánk segítségükre lesz)

 

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető  .

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással történik.