Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

A Márvány-tenger és a Dardanellák (7 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

A legkisebb és legtávolabbi tartományaiban is világra szóló, kivételes látványosságokkal. A leghosszabb emberi élet – s abban akár tucatnyi utazás is - kevés ahhoz, hogy mélyebben megismerhessük.

Törökország (Kis-Ázsia) nemzeti parkjai, (rom)városai és műkincsei egy külön „turisztikai univerzumot" alkotnak. Sokak szerint önmagában is egy teljes jogú „utazási szubkontinens", végtelen természeti változatossággal és néprajzi sokszínűséggel. A türk világban (Kaukázus-vidék, Közép-Ázsia) betöltött központi szerepének köszönhetően a határain messze túlmutató értékek és sajátosságok gondviselőjeként.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.08.01 – 2024.08.08
8 nap / 7 éj
530 000 Ft / fő – Nem foglalható


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 115 000 Ft)
 • a szállást színvonalas szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (Isztambulban csak reggelit)
 • a megadott programokat
 • a helyszíni közlekedést autóbusszal
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalókat 5 €/ fő/ nap
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
 • a belépőket kb. 120 €

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 145.000 Ft
 • Boszporusz hajózás (minimum 10 fő) 20.000 Ft/ fő
 • fakultatív vacsorák Isztambulban 35.000Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Galata-híd: A Föld középpontja; török kávé az Orient Express pályaudvarán

Megérkezés Isztambulba, majd transzfer az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Nagy Szolimán Mecsetéhez. Szulejmán idején „Sztambul” a világ leggazdagabb városa volt, a „Magas Porta” parancsa Afganisztántól-Bécsig, Egertől-Szudánig érvényesült. Látogatás Mimar Sinan türbéjénél, majd séta a csodálatos izniki kerámiákkal díszített Rüsztem Pasa Mecsethez.  Közös séta a Galata-hídon, annak közepéig – ami egyben sokak szerint Földünk közepe is. Rövid szabadidő az Egyiptomi Bazárban (Fűszer Bazár), majd török kávézási lehetőség az Orient Express isztambuli végállomásának műemlékénél. Koraesti érkezés hotelünkbe.

Éj Isztambulban

2. nap: Isztambul UNESCO világörökségi negyedeiben

Reggeli után kezdődő városnézésünk minden egyes lépése UNESCO világörökségi helyszínekre vezet. Séta a Szultanahmet-téren (Konstantinápolyi Hippodrom): Delphoi Kígyó-oszlop – III. Tutmózisz fáraó és Nagy Theodosius császár obeliszkje – II. Vilmos császár díszkútja. A Szultán Ahmet (Kék) Mecset megtekintése, majd látogatás a Hagia Szophia Katedrálisba. Közös séta a Topkapi Szerájba, a szultánok palotájába – ma Földünk egyik leggazdagabb múzeumi gyűjteményébe. Séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárba (A Nagy Bazár).

Éj Isztambulban

3. nap: A Márvány-tengeren át Iznikbe és Bursába

Reggeli után utazás a Márvány-tenger partjára, Eskihisar (Öreg Erőd) kikötőjébe, majd hajózás Bursa irányába. Rövid utazás Iznik városkájába, az ókori római Nicea-ba. Séta az Iznik Gölü-tó partján, majd látogatás a máig impozáns római-bizánci városfalaknál és kapuknál. Rövid látogatás a Zöld Mecsetben, majd utazás a milliónyi gyümölcsfa földjén át „Cennet Bursa” a „Mennyei Bursa” városába. Látogatás a várban, Oszmán és Orhan sírjainál, közben rövid ismerkedés a város „törökök előtti” korával, illetve a selyemhernyó tenyésztés és a selyemkészítés technikáival.

Éj Bursában

4. nap: Az Uludag-hegy mennyei legelői; Cumalikizik

Reggeli után látogatás a 2.543 m magas Uludag hegyre, feljutás felvonóval a magashegységi legelőkre. Az UNESCO világörökségi Cumalikizik hegyi városkájának meglátogatása. Visszatérés Bursa óvárosába.

Séta az Ulu Cami területén, az építtető Bayezit Yildirim (A Mennydörgés) szultán sírjának meglátogatása. Séta a buharai származású Emirsultan negyedében, majd a Muradiye komplexumban.

Este fakultatív fürdőzés az Eski Kaplica oszmán fürdőben, előzetes jelentkezés szerint.

Éj Bursában

5. nap: Trója falainál; Čanakkale

Reggeli után utazás Čanakkale kikötővárosába. Közös séta Trója romjai között. Továbbutazás Assos romvárosához, az Égei-tenger nagyszerű panorámáinak élvezetével, majd strandolás ott, ahol a Trója ostromára érkező akhájok partra szálltak. Koraesti visszaérkezés Čanakkale-be.

Éj Čanakkale környékén

6. nap: Bozcaada meseszép szigete

Reggeli után utazás busszal Geyikli kikötőjébe. Behajózás Bozcaada-szigetére, mely Törökország “Égei-tengeri gyöngye”. Séta a várnál és az óváros hangulatos utcáin. Borkóstoló, majd strandolás. Késő délutáni visszautazás az ázsiai partokra. Látogatás a Piri Reis Tengerészeti Múzeumban, majd a Brad Pitt által a városnak ajándékozott Trójai falónál, amit a Troy c. filmben láthattunk.

Éj Čanakkale környékén

7. nap: Magyarok törökföldön

Reggeli után utazás a Čanakkale 1915 Függőhídoz. Látogatás a rodostói Rákóczi Emlékház-Múzeumba, majd utazás Isztambulba. Este szabadprogram.

Éj Isztambulban

8. nap: A Nagy Bazár forgata

Reggeli után két program között választhatnak az utasok:

1. Séta és vásárlási lehetőség a Nagy Bazár környékén

vagy

2. Fakultatív hajókirándulási lehetőség a Boszporuszon

Kijelentkezés a szobákból, majd délután indulás a reptérre, hazautazás Budapestre.

UNESCO Világörökségi helyszínek:

Isztambul történelmi városrésze

Bursa történelmi városrésze

Cumalikizik

Trója

Fontos információk:

A programok sorrendje a nyitvatartási óráktól függően változhat.

 

Tervezett menetrend – Turkish Airlines járatokkal

Budapest – Isztambul Indulás:09:05 Érkezés:12:15 TK1036 / Kb. 2ó 10p

Isztambul – Budapest Indulás:18:50 Érkezés:19:45 TK1037 / Kb. 1ó 55p

A menetrendváltoztatás jogát a légitársaság fenntartja. 

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

Ismerje meg Törökországot!

 

 

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

 

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással történik.