Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Tanzániában, pihenéssel Zanzibárban! (11 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

A vadvilág és a természet szerelmeseinek egyik legkeresettebb kalandja, a nagy afrikai állatvándorlás, bolygónk egyik csodája. Ezt közelről látni egy életre szóló élmény lesz!

Ha még szeretné látni a "Kilimandzsáró havát" most kell elindulni, mert egyre fogyatkozik a hóval fedett terület Afrika legmagasabb hegyén. A fekete kontinens egyik népszerű ikonja lassan elolvad. Amikor Hemingway 1938-ban megírta híres novelláját, még nem gondolta volna, hogy 80 évvel később ezek a havasok hamarosan eltűnnek.

Zanzibár, a "Fűszersziget" a béke és boldogság szigete az Indiai-óceán partján, ideális hely szafaritúránk levezetésére és pihenésre.

A Manyara Nemzeti Parkot a fára mászó oroszlánok tették igazán híressé. Nem tudható, mi motiválja az oroszlánokat arra, hogy így viselkedjenek, de talán a helyszínen idegenvezetőnk segítségével sikerül megfejteni a titkot.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.11.08 – 2024.11.19
12 nap / 11 éj
2 190 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 390.000 Ft)
 • a belső repülőjegyet illetékkel
 • 11 éjszakai szállást, helyi 4*-os szállodákban, szafari lodge-ok bungallóiban, kétágyas szobákban
 • a szafari programon reggelit, ebédet és vacsorát (italok nélkül)
 • a tengerparton all inclusive ellátást
 • a felsorolt programokat
 • a nemzeti parki belépőket
 • a szafari során a helyi transzfereket és közlekedést 7 személyes terepjárókban (max. 6 utas/autó)
 • Zanzibáron a repülőtér-hotel-repülőtér transzfert
 • a magyar nyelvű idegenvezetést végig a körutazás során

Az ár nem tartalmazza


 • a vízumot (helyszínen fizetendő) kb. 50 USD
 • a borravalókat (csoport létszámtól függően) kb. 110 USD/fő 
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 200 000 Ft
 • Zanzibáron 5* szálloda felára, kétágyas szobában 250.000 Ft-tól (egyágyas szoba lekérésre)
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

 

Programleírás:

1-2. nap: Budapest – Kilimandzsáró – Arusha

Elutazás Budapestről az idegenvezetőnkkel menetrendszerinti járattal egy átszállással Kilimandzsáró városába. Érkezés másnap hajnalban, majd transzfer a szállodába és a szobák elfoglalása. Reggeli után szafari az Arusha Nemzeti Parkban. A park Afrika legszebb vulkánjának, és egyben Afrika ötödik legmagasabb hegycsúcsának, a Meru-hegynek a lábánál fekszik. A hegyen kívül a park legfontosabb látnivalói a Momella-tavak és a Ngurdoto-kráter. Vadvilága igen változatos, többek között kafferbivalyok, zsiráfok, zebrák, vízi antilopok, elefántok, vízilovak és még gnúk is láthatók itt. A nemzeti park ad otthont a világ legnagyobb zsiráfpopulációjának is, így ezen hosszú nyakú, gyönyörű állatok rajongói számára is nagyszerű hely. Szállás Arushában (2 éj).

Szállás: Arusha Serena Hotel

3. nap: Manyara-tó – Ngorongoro

Reggeli után utazás terepjárókon a Manyara-tóhoz (kb. 2,5 óra). A nagy hasadék völgy mellett elterülő Manyara Nemzeti Park változatos élőhelyet biztosít az állatvilágnak. Több mint 400 madárfaj egyedeiben gyönyörködhetünk, amelyek közül a flamingók és a pelikánok vonják leginkább magukra az utazók tekintetét. Elefántok, vízilovak, impalák és páviánok élnek a parkon belül, amelyet a fára mászó oroszlánok tettek igazán híressé. Útközben ebéd (lunch box), majd vadles a Manyara-tónál.

Délután a Ngorongoro Természetvédelmi Területre autózunk.

Vacsora és szállás a Ngorongoronál (1 éj).

Szállás: Ngorongoro Serena Lodge

4. nap Ngorongoro – Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után terepjárókkal a Serengeti Nemzeti Parkba, Afrika leghíresebb nemzeti parkjába indulunk. A serengeti egy maszáj szóból származik, ami azt jelenti, hogy “végtelen síkság”, és ez igen találó név a kb. 30.000 négyzetkilométeres parkra. A parkot északról a kenyai Masai Mara Nemzeti Park, délről pedig a Ngorongoro határolja. A Serengeti Földünk egyik legszebb (és legutolsó…) afrikai vadonja, köszönhetően különleges állatfajainak és a lenyűgöző éves vándorlásuknak. Csodálatos tájai a fotósok álma, a vadon élő állatok látványa pedig páratlan, és mindez együtt egy olyan élmény, amire egy életen át emlékezni fog. Kb. 1,5 millió gnú, 250.000 zebra, valamint számtalan gazella és antilop egyedei teszik meg a hosszú utat, új legelőket keresve, melynek során több, mint egymillió állat kel át a Grumeti folyón Tanzániába. Az állatvándorlás látványának élményét semmi mással nem lehet összehasonlítani, a fotósok készüljenek fel arra, hogy kitűnő felvételeket készíthetnek majd Afrika legnagyszerűbb teremtményeiről. A délelőtti vadlest követően visszatérünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk ebédünket. Délután folytatjuk szafari programunkat. Az „5 afrikai nagyvad” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más, afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Szállás a Serengeti Nemzeti Park területén (2 éj).

Szállás: Serengeti Serena Lodge

5. nap: Serengeti Nemzeti Park

Reggeli után egész napos szafari túrára indulunk a Serengeti Nemzeti Park területén (ebéd hideg csomag). Az „5 afrikai nagyvad” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, és kafferbivaly) mellett közelről láthatunk számos más afrikai nagyvadat is. A parkban óriási gnú, zebra, zsiráf, víziló és krokodil populáció, valamint számos gepárd és hiéna él. Vacsora a szálláshelyen.

6. nap: Ngorongoro

Reggeli után felvesszük hideg ebéd csomagunkat, majd utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület felé. A kráter területe eredetileg az 1951-ben létrejött Serengeti Nemzeti Park része volt, majd ettől külön választották, így mára a „köröttes területekkel” együtt a mérete meghaladja a 8.000 km2-t. Az Élet Ajándéka (a Ngorongoro jelentése maszáj nyelven) UNESCO világörökségi védelem alatt álló terület. Dzsipjeinkkel leereszkedünk az egykori tűzhányó aljában elterülő füves szavannára, ahol egészen közelről fotózhatunk bivalyokat, gazellákat, zebrákat, gnúkat és kis szerencsével a kihalás szélén álló keskenyszájú orrszarvúkat is. Útközben fakultatív maszáj falu látogatás, majd délután ha az időjárás lehetővé teszi, fakultatív túra a Ngorongoro kráter peremén (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

Vacsora és szállás Karatuban (2 éj).

Szállás: Ngorongoro farm House

A galériában lévő képeket György Péter idegenvezetőnk készítette.

7. nap: Eyasi – tó

Reggeli után elindulunk az Eyasi-tó felé, ahol egy igazán különleges napot tölt el a csoport 2 helyi törzs társaságában. Hadzabe és Datoga törzsnél.

Az előbbi törzs „bozótemberek”, kiválóan bánnak az íjjal, amivel a vadászat mesterei. Míg utóbbiak kiváló ezüstművesek.

A program során látogatást teszünk falujukban és mindent megtudhatunk életmódjukról. Beszélgetünk, megnézzük, hogyan dolgoznak, ismeretet szerezve mindennapjaikról.

8. nap: Zanzibár

Ebédünk után a repülőtérre indulunk és átrepülünk Zanzibár szigetére. Ismerkedés a Szuahéli-part néhai kincses szigetének történetével, az ománi, perzsa és indiai fűszer ültetvények, illetve a rabszolga kereskedelem korával. Érkezés után transzfer a szállodába. Megismerkedünk a sziget leghíresebb magyar vendége, Teleki Sámuel életével, és innen induló 1887-1888. évi Kelet-Afrika expedíciójával. A délután hátralévő része a pihenésé. Nagy sétát tehetünk az óceánparton, sznorkel vagy búvár felszerelést bérelhetünk. Szállás Zanzibár szigetén a választott szállodában, all inclusive ellátással (4 éj).

Szállás: Ocean Paradise Resort

9-11. nap: Zanzibár

Az elkövetkező 3 nap folyamán szabad program a tengerparton. Zanzibárt a béke és boldogság szigetének is nevezhetnénk, az India-óceán fehér homokos partszakasza pedig a világ legszebb tengerpartjai között is megállja a helyét. Fakultatív programlehetőségek a szabad napokon: látogatás Stone Townban; fűszerültetvény látogatás; hajó és búvár kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen, idegenvezetőnkkel egyeztetve).

12. nap: Zanzibár – Budapest

Kora hajnalban kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Zanzibár repülőterére. Hazautazás átszállással. Megérkezés Budapestre az esti órákban.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Serengeti Nemzeti Park
 • Ngorongoro Nemzeti Park
 • Zanzibár – Stone Town

Fakultatív programok:

Hőlégballon szafari a Szerengeti Nemzeti Parkban: 250 000 Ft

A program ára minimum 6 főtől érvényes.

A helyszínen foglalható fakultatív programok:

Gyalogtúra a Ngorongoro kráter peremén: kb. 70 USD (időjárás függő)

A programhoz javasoljuk túracipő használatát, a séta kicsit megerőltető lehet.

Maszáj falu látogatás (helyszíni befizetés) kb. 30-35 USD

Kirándulás az Olduvai hasadékhoz (helyszíni befizetés)

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Légitársaság: Turkish Airlines

November 8. Budapest – Isztambul 09:15 -13:30 TK1036 / kb. 2ó 15p
November 8. Isztambul – Kilimanjaro 19:25-02:30(másnap nov. 9) TK567 / kb. 7 óra

November 19. Zanizibár – Isztambul 05:20-12:50 TK564 / kb. 7 óra 30 perc
November 19. Isztambul – Budapest 19:25-19:30 TK1033 / kb. 2ó 5p

Érkezések és indulások helyi idő szerint értendők. Időeltolódás: Magyarországhoz képest +1 óra.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

A szafari során az utazáshoz használt autókban nem fér el nagyobb bőrönd, ezért kérjük, hogy ennek megfelelően csomagoljanak (lehetőség szerint puhafalú bőrönd vagy táska javasolt, ami nem a legújabb, a kemény bőröndök kezelése nehezebb és könnyebben törik).

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

 

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.


Jelenleg aktuális beutazási szabályok

Tanzániába és Zanzibárra történő utazás során NEM SZÜKSÉGES a COVID 19 védőoltás, valamint PCR teszt SEM szükséges a belépéshez.
Az országba való belépéskor elképzelhető, hogy egyes utasokon véletlenszerű rutin orvosi vizsgálatot végeznek.


Aktuális hazaérkezési információk

 1. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: https://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
– Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
– Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

 

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.