Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Ománban! (9 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Omán az első és egyetlen szultánság, ami olajgazdagságának jelentős hányadát a természetvédelemre fordította és fordítja. Több mint 40 éve sikeresen működő tájvédelemmel - a Közel- Keleten egyedüli természeti látnivalók kincsestárával. Töltsön el 10 felejthetetlen napot Ománban!

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás:

Turnusok Részvételi díj*


2 ágyas szobákban

2024. 02. 26 – 03. 06. (9 éj)

1.180.000 Ft/főAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • repülőjegyet illetékkel (kb. 242 000 Ft)
 • 9 éjszaka szállást, 4 csillagos szállodában, 1 éjszaka komfortos sivatagi táborban
 • reggelit és program szerinti főétkezéseket
 • külön buszt és terepjárót a körutazás során
 • helyi magyar idegenvezetést és asszisztenciát
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást
 • egyágyas felár: 330 000 Ft
 • fakultatív programokat
 • fakultatív hajókirándulást: 72 000 Ft/fő (min. 15 fő)
 • fakultatív programokIgény esetén a tartózkodás hosszabbítható!

Részletes programleírás:

1. nap: Budapest – Maszkat
Elutazás Budapestről a délutáni órákban.

2. nap: Maszkat
Megérkezés Maszkat repülőterére a kora hajnali órákban, transzfer a szállodába. Bejelentkezés, pihenés, akklimatizálódás. Délelőtt Maszkat városnézés: Megnézzük az Operaházat, séta a Szultán palotájához, majd megtekintjük a palotát őrző Mirani és Jilali portugál erődöket, és az Arábia egykor legforgalmasabb kikötőjének helyet adó Maszkat-i öblöt. Látogatás a Bait Al Zubair helytörténeti múzeumba. A program utolsó állomása a Muttrah-i kikötő és bazár. Ebéd lehetőség a városban. A nap hátralévő részében szabad program, pihenés az elkövetkező programdús napok előtt.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

3. nap: JEBEL SHAMS ( ebéd, vacsora )
Reggeli után kijelentkezés a szállodából,indulás az Al Hajar vonulatai mentén Omán legmagasabb hegysége a Jebel Shams-ra ( Nap-hegy ), mely legmagasabb pontja 3000m. Kirándulás a középkori Jabreen-i Erődbe, és elragadó hegyi falvakban. Misfat Al Arbeyeen – Festői kis faluba. Meredek lejtőn fekszik, girbegurba utcákon, hihetetlenül dús vegetáció között sétálhatunk a faluban. Megfigyelhetjük a helyiek életét, a jellegzetes falaj öntözőrendszert, a teraszos földművelést.

Délután 4×4-es terepjárókkal kirándulás fel a Közel-Kelet Grand Canyonjához. Az Al Nakhur Canyon – Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A Közel-Kelet Grand Canyonjának is nevezik. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut az un. “Balcony Walk”, a több mint 300 éves ösvény, egy sziklába vájt falu, a Sab Bani Khaimis romjaihoz.

Szállás: Sama Heights Resort****

4. nap: BALCONY WALK – JEBEL AKHDAR ( ebéd, vacsora )
Reggeli után kirándulás a kanyonban ( egy rövidebb szakaszon ). Az Al Nakhur Canyon – Omán legmagasabb hegységében, a Jebel Shams-on található 500 méter mély hasadékvölgy. A meredek sziklafal egy természetes párkányán fut egy 300 éves ösvény, az un. “Balcony Walk”.

Később utazás tovább a Jebel Akhdar-ra. Az út egy 30 km-es szerpentinen visz fel a hegytető falvaihoz, és varázslatos völgyeihez. Rövid túra a gránátalma és rózsaültetvények között, majd a Wadi Bani Habib elhagyott falujába.

Szállás: Hotel Golden Tulip Nizwa****

5. nap: NIZWA – IBRA – WAHIBA SANDS ( ebéd, vacsora )
Reggeli után megnézzük Nizwát, mely a belső országrész központja, az imámok egykori székhelye, Omán vallási központja. Látogatás a 17.sz-ban alapított erődbe, majd séta a bazárban, a helyi piacon. Ebéd Ibrában, majd az út folytatódik a Wahiba Dűnékhez, mely UNESCO világörökség. A 12.000 km2-en elterülő hatalmas dűnékből álló homoksivatag egészen különleges geológiai adottságokkal, növény-, állatvilággal rendelkezik.
Autózás 4×4-es dzsippel és naplemente a dűnéken.

Szállás: Wahib Sands, Arabian Oryx Camp

6. nap: WADI BANI KHALID – TURTLE BEACH ( ebéd, vacsora )
Reggeli után lehetőség van tevegelni, vagy motoros sárkányrepülővel felszállni a dűnék fölé.

Később utazás tovább Omán leglátványosabb „wadi”-jához, ( wadi – arab/héber nyelven völgyet jelent, mely elvezeti a lehulló esővizet, melyet a kősivatag sziklás hegyei nem tudnak elnyelni) A Wadi Bani Khalid oázis tiszta édesvizében – összefüggő, zúgókkal tűzdelt tavaiban meg is lehet mártózni, felúszni a sziklák mentén egészen a forrásig.

Ebéd után indulás tovább a partvidék felé, Arábia legkeletibb csücskébe, Ras Al Hadd-ba.
Vacsora után, késő este helyi túravezetővel megpróbáljuk meglesni a tojásaikat lerakó óriás teknősöket.

Szállás: Turtle Beach Resort****

7. nap: SUR – WADI SHAB – SINKHOLE ( ebéd )
Reggeli után még lehetőség van egyet mártózni a tengerben, majd utazás tovább a tengerpart mentén Maszkat felé. Rövid megálló Sur-ban, mely fontos kikötőváros és a középkori ománi hajóépítés központja. Rövid kitérő egy hajókészítő manufaktúrába, ahol láthatjuk, hogyan ácsolják ezeket a hatalmas arab hajókat évszázados hagyományoknak megfelelően.

A Wadi Shab Omán egyik leglátványosabb wadija.Könnyű kirándulás

( oda-vissza kb.5 km ) a wadi belsejében található zúgókkal tűzdelt tórendszerhez. Fürdés mindenképpen ajánlott! Ebéd egy tengerparti étteremben. Az utolsó megálló megálló a Bimmah Sinkhole, mely Omán ikonikus látnivalója. A legenda szerint e természetes medencét egy meteorit becsapódása alakította ki, ezért az arab elnevezés: “Hawaiyat Najm”, azaz Hulló Csillag. Valójában ez a fantasztikus geológiai képződmény a mészkő tenger általi eróziójának köszönhető, mely során a föld legfelső rétege beszakadt.

Megérkezés Maszkatba a késő délutáni órákban.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

8. nap: SZABAD PROGRAM / FAKULTATÍV HAJÓKIRÁNDULÁS
Egész nap pihenés a szállodában – szabad program, bazár és séta a városban vagy fakultatív program:

Délelőtt transzfer a kikötőbe. 4 órás hajókirándulás ebéddel, tradicionális arab dhow-n a Bandar Khiran lagúnához, ahol fürdeni, búvárkodni is lehet
(snorkel).

A nap hátralévő részében pihenés az elmúlt napok sűrű programjai után.

Szállás: Maszkat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

9. nap: NAGYMECSET – BARKA HALPIAC – BAIT AL GASHAM ERŐDMÚZEUM – AMOUAGE FACTORY ( ebéd )
Reggeli után látogatás a Nagymecsetbe, majd kirándulás a Hajar-hegység nyugati lábához, Batinah Régióba. Rövid megálló a Barka halpiacon, majd utazás tovább Nakhal felé, ahol több termál forrás is található. A legfigyelemreméltóbb közülük az Ayn A’ Thowarah, mely vízhőmérséklete eléri a 45C-ot. Gyógyászat célokra is használják magas kéntartalma miatt. Ezután megnézzük a 300 éves Al Gasham erődöt és a benne létrehozott csodás kis múzeumot. Ebéd az erődben.

A nap utolsó állomása az Amouage parfümház, melyet 1983-ban nyitott meg Őfelsége Sultan Qaboos azzal a szándékkal, hogy az ősi ománi parfümkészítés mesterségét felelevenítve és újraértelmezve, a hagyományok mentén világszínvonalú luxustermékeket állítson elő. E kis parfümgyár csodás bemutató teremmel rendelkezik, ahol helyi vezető érdekes információkkal szolgál az alapanyagokról, a parfümgyártás folyamatáról.

Visszaérkezés a szállodába késő délután.

Szállás: Szállás: Muscat, Hotel WYNDHAM GARDEN****

10. nap: MUSCAT
Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, utazás haza.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.

Kérjük, az utazás előtt tájékozódjon az országba történő beutazási feltételekkel kapcsolatosan: Beutazási feltételek