Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Róma (3 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Róma hajdan egy fél világot uraló birodalom fővárosa volt, ma pedig középpontja mindennek, ami olasz. Történelem, szépség, gazdagság, elegancia, márkás üzletek, finom ételek, fantáziadús fagylaltok, helyben pörkölt kávéból készült eszpresszók, korok és népek keveredése jellemzi a várost.

Róma, az örök város. Róma, a kultúra fővárosa, a művészetek fellegvára, a kereszténység szent helye, maga „az örök szerelem”. Arra a kérdésre, vajon mi kelti azt a hatást, amely lenyűgözi az utazót, valahányszor csak erre a földre lép, vagy mitől lehet az alapítása után több mint 2500 évvel is lüktető, üde és élhető ez a város, a választ szeretnénk, ha idegenvezetőnk segítségével találnák meg mindazok, akik római útjukon igénybe veszik a közreműködésünket!

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.09.18 – 2024.09.21
4 nap / 3 éj
340 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix ülőhellyel, elsőbbségi beszállással, 2 db fedélzetre felvihető poggyásszal: 1 db 40x20x25 cm és 1 db 10 kg-os 55x40x20 cm (melynek értéke: kb. 120.000 Ft – változhat)
 • a szállást  minőségi, 4*-os  belvárosi szállodákban
 • a reggelis ellátást
 • az autóbuszos városnézést
 • a szükséges transzfereket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
 • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 7,5 Euro / fő / éj

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 70.000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Róma

Indulás Budapestről Róma irányába. Érkezés után közösen buszos városnézésre indulunk, ahol átfogó képet kapunk az „örök város”-ról. Az olasz fővárosról, mely nem csak Olaszország, hanem a földrész szellemi és művészeti központja is egyben.
Panorámás városnézés során láthatjuk Róma hét dombját, a legfontosabb épületeit és tereit. A program végeztével, elfoglaljuk szállásunkat. Éjszaka Rómában (3 éj).

Tervezett szállás: BEST WESTERN PRESIDENT 4*

2. nap: Ókori és Barokk Róma

A reggelit követően fakultatívan az ókori és barokk Róma felfedezésére indulunk. Ókori Róma: Olyan nevezetességeket láthatunk ez idő alatt (kívülről), mint a Forum Romanum, Palatinus domb vagy a méltán híres Colosseum.

Colosseum megtekintése a húsvéti időszakban kívülről történik a jelentősen megnövekedett forgalom okán. Irodánk elhívatott abban, hogy minden program megvalósításra kerüljön a megfelelő minőségben.

A nap második felében barokk Róma program keretében (kívülről) megismerkedünk a következő helyszínekkel: Spanyol-lépcső, Caffè Greco (Italia első kávéháza), Trevi-kút, Galleria Alberto Sordi (zárt bevásárlóudvar, amelyet 2000-ben nyitottak meg), Colonna tér, Marcus Aurelius diadaloszlopa-, Parlament, Minisztertanács épülete, Hadrianus császár temploma, Pantheon és a Navona-tér.

Ezen a napon útba ejtjük az olasz Lourdest (Madonna megjelenésének helyszíne) és a 150 féle fagyit kínáló cukrászdát is megtekinthetjük, nyitvatartástól függően.

3. nap: Vatikán a Sixtus-kápolnával – Szent Péter Bazilika és tér

Fakultatívan a Vatikánt és a Szent Péter bazilikát tekintjük meg. Azt hiszem, ezeket a helyszíneket nem kell külön bemutatnunk, amikor az ember Rómára gondol. Mégis talán érdemes megjegyezni, hogy a Vatikáni Múzeumok a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb műgyűjteményével rendelkeznek. Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Bazilika számtalan emlékében, amelyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtus-kápolnát Michelangelo freskójával.

A Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását korlátozza, ezért a program során előreláthatólag csak kívülről tudjuk megtekinteni!

4. nap: Angyalvár és a Nagy Bazilikák; Róma – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából. Végül és nem utolsó sorban fakultatívan az Angyalvárat és a hozzá tartozó hidat tekintjük meg. Az évszázadokon át formálódó látványosság rengeteg változáson ment keresztül az idők során. Ma múzeumként üzemel, melyet mi is megcsodálhatunk!

Utunkat a nagy bazilikákkal zárjuk. A Santa Maria Maggiore Bazilika és a San Pietro in Vincoli örök emlék lesz mindannyiunk számára. Nap végén elindulunk közösen a repülőtérre, majd hazaindulás Budapestre menetrend szerinti járattal.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív programok:

 • Ókori és Barokk Róma: 25.000 Ft
  Az ár tartalmazza: a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a közlekedési eszközök használatához szükséges jegyeket
 • Vatikán a Sixtus-kápolnával: 40.000 Ft
  Az ár tartalmazza: Vatikán és Sixtus-káplna belépőjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a közlekedési eszközök használatához szükséges jegyeket
 • Angyalvár és a Nagy Bazilikák: 30.000 Ft
  Az ár tartalmazza: Angyalvár belépőjegyet és a magyar nyelvű idegenvezetést, valamint a közlekedési eszközök használatához szükséges jegyeket 

A programok minimum 15 fő részvétele esetén indulnak.
A látványosságok megtekintése gyalogosan és tömegközlekedéssel történik.

 

Várható menetrend

Légitársaság: Ryanair

Oda út: Budapest – Róma 13:40 – 15:20 FR 6515 / kb. 1 ó 40 p
Haza út: Róma – Budapest 20:35 – 22:10 FR 8246 / kb. 1 ó 35 p

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Repülőjegy – utazás Ryanair  járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a Ryanair vagy a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 20 x 25 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, vagy 20 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 80 × 120 × 120 cm nagyságú lehet.

Elsőbbségi beszállás:
Ha az utasok priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 20 × 25 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 20 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A légitársaságok szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a  légitársaság véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.