Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Nagy körutazás Thaiföldön, pihenéssel Phuketen (13 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Thaiföld mindazt nyújtani tudja, amit egy utazó elvárhat: Ázsia egyik legszebb országa, gyönyörű természet, bámulatos műemlékek, világörökségek, mindig és mindenütt mosolygó helyiek és vendégszeretet.

A 16 napra bővült körutazásunk a főváros megtekintése után Északról Dél felé halad, érintve a legfontosabb látnivalókat: ellátogatunk egy elefánt táborba, a „hosszú nyakúak” törzsi falujába, a burmai és laoszi határvidéken található Ópium Múzeumba, többször is hajókázunk (Chao Praya folyó, Mekong folyó, Kwai folyó), újdonság a Doi Inthanon Nemzeti Parkban tett látogatás, majd az ősi Sziám emlékeit nézzük meg, Ayutthaya templomai, palotái és erődítményének romjai mindenkit elbűvölnek, látogatást teszünk a Kwai folyó híres hídjánál és 1 éjszakát egy különleges hangulatú úszó szállodában töltünk a Kwai folyón, megnézzük a csodálatos Erawan vízesés lépcsős zuhatagait.

Igényes, tartalmas és gazdag programunk az egyik legnépszerűbb tengerparti üdülőhelyen, Phuketen fejeződik be egy kis pihenéssel, ahol minden utasunknak tengerre néző szobát biztosítunk.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.12.02 – 2024.12.17
16 nap / 13 éj
1 230 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi és a belföldi repülőjegyeket és illetékeket (melyek értéke: kb. 455.000 Ft)
 • 13 éjszakai szállást, helyi 3-4 *-os szállodák kétágyas szobáiban
 • a reggelis ellátást
 • 10 alkalommal ebédet vagy vacsorát, italok nélkül (2-11. napig)
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a helyszíni transzfereket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalókat kb. 120 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felárdecemberben 330 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air & Cruise Top: 1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra: 1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Bangkok

Elutazás Budapestről átszállással Bangkokba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Bangkok (vacsora)

Érkezés után transzfer a szállodába. Este sétahajózás a Chao Praya folyón vacsorával. Szállás Bangkokban (1 éj).

Tervezett szállás: Century Park Hotel    vagy hasonló

3. nap: Bangkok – Chiang Rai (reggeli, ebéd)

Reggeli után Bangkok városnézés. Első megállónk Wat Traimit, az Aranybuddha temploma, majd Wat Pho, a fekvő Buddha temploma következik. Ezután a királyi palotával és a Smaragd Buddha templomával folytatjuk. Ebéd után „klong” túrára indulunk, csónakba szállunk és Thonburi csatornáin hajózunk. Utunk a khmer építészet egyik különleges remekénél, a Hajnal templománál végződik. A városnézés után transzfer a repülőtérre, elutazás Chiang Raiba. Szállás Chiang Raiban (2 éj).

Tervezett szállás: Nak Nakara Hotel vagy hasonló

4. nap: Aranyháromszög (reggeli, ebéd)

Elsőként Wat Rhong Khunt, a Fehér templomot keressük fel, majd a burmai határnál fekvő Mai Sai városkát. Ezután a helyi piacon vásárolhatunk. Ebéd után a híres Aranyháromszögbe, Burma, Laosz és Thaiföld közös határvidékére utazunk. Látogatás az ópium múzeumban, majd hajókázás a Mekong-folyón. Este szabadidő, hogy felfedezzük az éjszakai bazár kincseit.

5. nap: Thatorn – Chiang Mai (reggeli, vacsora)

Látogatás a burmai határnál fekvő Thatorn városába. Tradicionális thai csónakba szállva elhajózunk a Kok folyó hangulatos falvaihoz. Baan Ruammitban látogatás egy Karen faluba, majd egy elefánt táborba. Látogatás a yao és akha törzseknél, majd pihenés a Huay Mae Sai vízesésnél, mielőtt továbbutazunk Chiang Maiba. Vacsora egy helyi étteremben, szállás Chiang Maiban (3 éj).

Tervezett szállás: Amora Hotel Chiang Mai   vagy hasonló

6. nap: Elefánt tábor – Chiang Mai – „Hosszú nyakúak” faluja (reggeli, ebéd)

Reggel felkeressük a Mae Sa-ban lévő elefánt tábort, ahol egy remek elefánt show-t láthatunk. Folytatva utunkat meglátogatjuk a „hosszú nyakúak” törzsi faluját, ebéd után pedig San Kam Phaeng-et, a kézműves központot, ahol megismerkedhetünk a híres thai papírernyők, selyem, ezüst tárgyak és tikfa faragások készítésével. Végül bebarangoljuk a hegytetőn álló Doi Suthep templom csodálatos épületegyüttesét, ahonnan a lenyugvó nap fényénél gyönyörködhetünk a lábunk előtt heverő város látványában. A templomegyütteshez 309 lépcső vezet, de felvonóval is megközelíthető.

7. nap: Chiang Mai – Doi Inthanon Nemzeti Park (reggeli, ebéd)

Reggeli a szállodában, majd látogatás a Doi Inthanon Nemzeti Parkba, mely Thaiföld egyik legkedveltebb nemzeti parkja kellemes, hűs klímájának köszönhetően, mindössze 70 km-re Chiang Maitól. A 482 km2 terület magassága a tengerszint felett 800-2565 m között változik, így „Thaiföld tetejének” is nevezik. Egész évben magas a páratartalom és hűvös a levegő. Itt található Thaiföld legmagasabb hegye is, mely a parkkal együtt Chiang Mai egyik utolsó uralkodójáról, Inthawichayanon királyról kapta a nevét, aki köztudottan védte az erdőket. Egész napunkat a park területén töltjük, megnézzük az impozáns Wachirathan vízesést, majd sétálunk a hangulatos erdei ösvényeken, és az ikerszentélyek, a Phra Mahathat Naphamethanidon és Naphaphone Phumi Siri mellől pedig páratlan kilátás nyílik az egész parkra. Ebéd útközben, visszaérkezés után szabadidő.

8. nap: Lampang – Sukothai – Phitsanulok (reggeli, vacsora)

Kora reggel továbbutazás Lampangba, az első északi királyság, Lanna egyik nagyvárosába. Látogatás a Phra That Lampang Luang templomnál, majd a Sukothai Történelmi Parkban, mely az UNESCO Világörökség része. Ezután továbbutazás Phitsanulokba, ahol annak fő látványosságát, a 14. században épült Wat Phra Si Rattana Mahathat templomot keressük fel. Vacsora és szállás Phitsanulokban (1 éj).

Tervezett szállás: Topland Phitsanulok      vagy hasonló

9. nap: Phitsanulok – Lopburi – Ayutthaya (reggeli, ebéd)

Következő megállónk Lopburi, a majmok városa. Ebéd után ismét egy világörökségi helyszínre, Ayutthayába látogatunk. Csodálatos templomai, a paloták és az erődítmények romjai az ősi főváros fényes múltjáról mesélnek. Szállás Ayutthayában (1 éj).

Tervezett szállás:  Krungsri River Hotel   vagy hasonló

10. nap: Ayutthaya – Bang Pa In – Kwai-folyó – Kanchanaburi (reggeli, vacsora)

Mai első programunk a Bang Pa In nyári palota, melynek pavilonjai és palotái a Chao Praya folyó mellett épültek. Ezután továbbutazás Kanchanaburiba. Látogatás a Kwai folyó híres hídjánál. Vacsora és szállás a Kwai-folyón egy úszó szállodában (1 éj).

Tervezett szállás: River Kwai Jungle Rafts    vagy hasonló

11. nap: Kanchanaburi – Erawan Nemzeti Park – Bangkok – Phuket (reggeli, ebéd)

Reggeli után egy közeli Mon faluba látogatunk. Ezután az Erawan Nemzeti Park felé vesszük az irányt, ahol pihenésre (esetleg fürdésre) is lesz lehetőségünk a csodálatos vízesésnél. A vízesés 7 szakaszból áll, az első zuhatag könnyen megközelíthető, viszont a többihez már keskenyebb, helyenként meredek ösvény vezet, így jó fizikai erőnlét szükséges (Nem túl nehéz, de annak ajánljuk, aki rendszeresen gyalogol, kirándul). Ebéd után továbbutazás Bangkokba, transzfer a repülőtérre, elutazás Phuketre. Szállás Phuketen (4 éj).

Tervezett szállás: Novotel Phuket Resort  – deluxe tengerre néző szobákban  vagy hasonló

12-14. nap: Phuket (reggeli)

Szabad program, pihenés a szállodában vagy a tengerparton, fakultatív programlehetőségekkel: szigettúra, hajós tengeri kirándulások, esti élményparki és show programok, kalandtúrák tengeri horgászattal vagy bemutató búvárprogrammal, szárazföldi kirándulások (jelentkezés és fizetés a helyszínen – az ár a jelentkezők létszámától függ – 60-120 USD/fő/kirándulás között érdemes kalkulálni).

15-16. nap: Phuket – Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, szabadidő. Elutazásig csomagszoba áll rendelkezésre. Délután transzfer a repülőtérre, majd elutazás átszállással Budapestre. Érkezés a 16. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Sukhothai történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések
 • Ayutthaya történelmi városa és a csatlakozó történelmi települések

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Emirates

március 19.    Budapest – Dubai   15:10    23:20  /  kb. 5 óra 10 perc
március 20.    Dubai – Bangkok    03:35   12:45  /  kb. 6 óra 10 perc

április 2.    Phuket – Dubai       20:00    23:15 /  kb. 6 óra 15 perc
április 3.    Dubai – Budapest   10:30    14:25  /  kb. 5 óra 55 perc

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni.
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

 

Jelenlegi beutazási feltételek

A thai kormány által 2023. április 1-jén elfogadott új szabályozás értelmében magyar állampolgár a korábbi 45 nap helyett 30 napig tartózkodhat vízummentesen Thaiföldön. Az útlevélnek még 6 hónapig kell érvényesnek lennie a Thaiföldre történő beutazást követően.

 1. január 13-tól kezdődően a thaiföldi hatóságok minden korábbi, a koronavírus-járvány terjedésével összefüggő korlátozó intézkedést megszüntettek. Az országba történő belépéshez többé nem szükséges oltási igazolvány, az utazást megelőző PCR- (Polymerase Chain Reaction), vagy ATK- (Antigen Test Kit) tesztre, és ilyen teszteket az érkezéskor sem szükséges végezni.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 

Foglalás és fizetés:

  • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
  • Fizetés banki átutalással történik.

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.