Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Kolumbia - Ecuador körutazás! (11 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Mind Kolumbia, mind Ecuador változatos domborzatáról ismert. Kolumbia az egyetlen dél-amerikai ország, amelynek partvonalai a Csendes-óceán északi részén és a Karib-tengeren is találhatók, így a magasba nyúló hegyláncoktól a trópusi strandokig mindennel büszkélkedhet. A festői Coffee Triangle egy kihagyhatatlan régió, és a Valle del Cocorán keresztüli túra során megcsodálhatja a 200 láb magas pálmafákat.

Ecuador, a legkisebb Andok országa sem kevésbé rejtélyes. Falvak foltjai díszítik az Andokat, amelyek kézműves piacairól és élénk szőtt kárpitjairól híresek, míg távoli Kichwa települések rejtőznek az Amazonas esőerdőjének mélyén. Az országra nyíló lenyűgöző panorámás kilátásért érdemes napkelte előtt felébredni, hogy megmászhassuk a Cotopaxi-hegyet, a világ legmagasabb aktív vulkánját.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2023.12.02 – 2023.12.14
13 nap / 11 éj
1 870 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a nemzetközi és belső repülőjegyeket illetékkel (melynek értéke:
  kb. 645.000 Ft)
 • 11 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodákban,
  kétágyas szobákban
 • a körutazás során félpanziót
  (reggeli és ebéd vagy vacsora,
  italok nélkül), a 7. napon csak reggelit
 • a helyszíni közlekedést
 • a belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoz
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 

 • a borravalót
  kb. 120 USD/fő
  Galápagos-szigetek hosszabbítás borravalót
  kb. 40 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%
 

 • Egyágyas felár
  340 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • Hosszabbítás Galapagos-szigeteken
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Bogota

Elutazás Budapestről európai átszállással, menetrend szerinti járattal Bogotába, Kolumbia fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Bogotában (2 éj).

2. nap: Bogota

Reggeli, majd városnézés Bogotában. A történelmi belvárosban gyönyörű koloniális épületek között sétálva ismerkedünk a fővárossal. Felkeressük a La Candelaria negyedet, az Arany múzeumot, Simon Bolivar teret és a fantasztikus festő, Fernando Botero múzeumát. Délután felvonóval ellátogatunk a 3.152 m magas Monserrate hegyre (ami a spanyolországi Monserrate-ról kapta a nevét), ahonnan Bogota lélegzetelállító látványában gyönyörködhetünk, és megnézzük az 1657-ben elkészült Monserrate templomot. Vacsora és szállás Bogotában.

3. nap: Zipaquira só katedrális – Pereira

A reggelit követően kirándulás Zipayuira hatalmas, földalatti, sóból készült katedrálisába, melynek különlegessége, hogy egy sóbányában hozták létre. A délutáni órákban Pereirába repülünk. Vacsora és szállás Pereira környékén (2 éj).

4. nap: Kávé háromszög: Cocora völgy – Salento – Filandia

Reggeli, majd dzsipekkel kirándulás a csodálatos Cocora völgybe, az óriás viaszpálmák hazájába, ami az ország nemzeti fája. Ebéd útközben, majd Salentoba, egy csodálatos városkába látogatunk, majd Filandiában élvezzük az igazi kolumbiai hangulatot.

5. nap: Kávéültetvény

Reggeli után a kávétermesztés rejtelmeibe vezetnek be minket egy tradicionális birtokon, ahol saját magunk megtapasztalhatjuk a kávészedés nehézségeit, és megismerkedhetünk a kávépörkölés hagyományos módszerével is. Ebéd után transzfer a repülőtérre, utazás Bogotába és átszállással elrepülünk Cartagenába. Szállás Cartagenában (3 éj).

6. nap: Cartagena

Reggeli után Kolumbia 5. legnagyobb – egyben Földünk egyik leghangulatosabb – városában, Cartagenában megismerkedünk e szépséges várossal: először a XVII. században az Ágoston-rendiek által épített Convento de la Popát nézzük meg, amely a városon kívül egy hegyen áll, csodálatos kilátással Cartagenára. Felfedező sétát teszünk a Világörökség részét képező óvárosban: Inkvizíció palota, Aranymúzeum, Katedrális, városfal és a Castillo de San Felipe de Barajas felkeresése. (Ebben az erődítményben forgatták a „Smaragd románca” című film egyes jeleneteit.) Ebéd a városban.

7. nap: Cartagena – Rosario Korallszigetek Nemzeti Park – Cartagena – Bogota – Quito

Szabadidő Cartagenában vagy fakultatív programlehetőség: csodálatos karib-tengeri hajókirándulás aRosario Korallszigetek Nemzeti Parkba, a 27 szigetből álló Rosario-szigetek egyikére. Napozás, búvárkodás, ebéd, pihenés. Visszaérkezés után transzfer a repülőtérre, este Bogotán keresztül elrepülés Quitóba.

8. nap:  Quito – Egyenlítői Emlékmű

Éjszakai érkezés után transzfer a szállodába, pihenés. Reggeli után látogatás a Világ Közepéhez, az Egyenlítő Vonal Emlékműhöz. Itt lehetőségünk lesz egyszerre állni az északi és a déli félgömbön. Ezután Quito történelmi városrészébe látogatunk: Metropolitana katedrális, La Plaza Grande, elnöki palota, El Sagrario. A program végén az El Panecillo dombra látogatunk, 3.016 m-re a tenger szintje fölé, ahol a quitói Madonna szobra található. Vacsora és szállás Quitóban (1 éj).

9. nap: Quito – Otavalo – Banos

Reggeli után utazás a kézműves piacáról ismert Otavalon keresztül Banosba. Vacsora és szállás Banosban (1 éj).

10. nap: Banos – Pailon del Diablo  – Cuenca

Korai indulás a csodálatos Pailon del Diablo vízeséshez, majd továbbutazunk Dél-Amerika másik csodaszép, koloniális városába, Cuencába, ahol az esténket töltjük. Vacsora és szállás Cuencában (1 éj).

11. nap: Cuenca – Guayaquil

Reggeli után városnézés Cuencában: San Sebastian tér, kézműves piac, és egy kalapműhely, ahol a híres panamai kalapot készítik. Délután utazás Guayaquilba. Vacsora és szállás Guayaquilban (1 éj).

12-13. nap: Guayaquil – Budapest

Reggeli után hazautazás Budapestre átszállással, érkezés Budapestre a 13. napon.

Galápagos-szigetek hosszabbítás
12. nap: Baltra – Santa Cruz sziget

Hosszabbítás esetén reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Baltrába, a Galápagos-szigetekre. Érkezés után transzfer a kikötőbe, majd Santa Cruz szigetére. A szigetek leghíresebb állatai a galápagónak nevezett galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök és a szigetről szigetre költöző Darwin-pintyek, amelyek valójában nem is pinty-, hanem sármányfélék. Ayora kikötőjébe érve látogatás a Darwin kutatóállomáson, ahol equadori és külföldi tudósok a hüllők, madarak és növények fajtafennmaradása érdekében különböző tudományos munkát és kutatásokat végeznek. Ebéd és vacsora útközben. Szállás Santa Cruz szigetén (3 éj).

13. nap: Las Bachas part – North Seymour szigete

Reggeli után hajókirándulás Santa Cruz északi részén található Las Bachas partra, ahol szabadidő a tengeri iguánák és a vörös tarisznyarákok megfigyelésére. Ebéd, majd továbbhajózunk North Seymour szigetére: a szigetek rendkívül gazdag madárvilága az ornitológusok paradicsoma. Vörös mellényű fregattmadarakat és kéklábú szulákat is láthatunk. Santa Fe egyik különlegessége a varacskos fejű leguán, emellett a parti köveken nagy számban oroszlánfókákat is megfigyelhetünk. Vacsora és szállás Santa Cruz szigetén.

14. nap:Bartolome szigete

Reggeli, majd hajókirándulás a közeli Bartolome szigetére, ahol a szigetvilág különleges flórájában és faunájában gyönyörködhetünk. Ebéd és vacsora útközben. Szállás Santa Cruz szigetén.

15-16. nap: Baltra – Budapest

Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Guayaquil érintésével Budapestre, érkezés a 16. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Cartagena
 • Quito
 • Cuenca
 • Galápagos-szigetek (természeti)

Tervezett menetrend (változhat):

December 2. Budapest – Párizs                 12:15  14:40  AF 1395

December 2. Párizs – Bogota                    17:15  22:05  AF 422

December 13. Guayaquil – Amszterdam     20:05  13:20 (másnap) KL 755

December 14. Amszterdam – Budapest     14:20  16:15  KL 1977

Galápagos-szigetek hosszabbítás tervezett hazaúti menetrendje (változhat):

December 16. Guayaquil – Amszterdam     20:05  13:20 (másnap) KL 755

December 17. Amszterdam – Budapest     14:20  16:15  KL 1977

Hosszabbítás esetén a csoportos foglalást módosítani kell, a menetrend és az ár is változhat a szabad helyek függvényében! 

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.

Jelenlegi beutazási feltételek

A körutazáshoz az Ecuador-i belépéshez képest még legalább 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Kolumbia

A két vagy több covid-ellenes oltással rendelkező beutazók, akik második oltása óta min. 14 nap eltelt, védettségi igazolványuk felmutatásával léphetnek be az országba. Kolumbia minden Magyarországon használt vakcinatípust elfogad a belépéshez (beleértve a Kolumbiában nem alkalmazott Szputnyikot és Sinopharmot is), azonban a bemutatandó oltási igazolvány típusát és formátumát nem határozták meg. (A dokumentumon spanyol vagy angol nyelven is szerepelnie kell az adatoknak, és tartalmaznia kell az oltások típusát és időpontját.)

Csak egy 72 óránál nem régebbi, spanyol vagy angol nyelven kiállított negatív PCR-teszttel, vagy egy 48 óránál nem régebbi antigénteszttel lehetséges a belépés mindenki másnak, azaz:

 • a két oltással rendelkezőknek, akiknek második oltása óta nem telt el min. 14 nap,
 • az egy oltással rendelkezőknek,
 • az oltással nem rendelkezőknek.

Minden beutazónak kötelező a regisztráció a Check-Mig applikáción 24 órával a Kolumbiába tartó járata indulása előtt. (A regisztráció a kiutazás előtt is szükséges.) A kitöltendő digitális nyomtatvány a járatra, a szállásra és az útlevélre vonatkozó adatokra kérdez rá, valamint a coviddal összefüggő egészségi állapotra (oltások, esetleges tünetek).

Ecuador

2022. október 20-tól Ecuador eltörölt minden COVID-vonatkozású belépési feltételt, azaz sem oltási igazolványra, sem negatív tesztre nincsen szükség a belépéshez.

FIGYELEM! Regisztráció szükséges! Lehetőség szerint már az indulás előtt érdemes kitölteni elektronikusan a következő formanyomtatványt: https://declaracionsalud-viajero.msp.gob.ec (a gyakorlatban előfordul, hogy az elektronikus kitöltés ellenére papíron is kérik a kitöltött űrlapot). Amennyiben a honlap valamilyen okból nem érhető el on-line, a formanyomtatványt papír alapon kell bemutatni érkezéskor a repülőtéren. Az utazó ebben az esetben az ecuadori külügyminisztérum honlapjáról pdf-ben letöltheti a formanyomtatványt. https://www.cancilleria.gob.ec/wp-content/uploads/2020/06/formulario_de_salud_del_viajero_revisado.pdf.pdf_1-1.pdf

A Galápagos-szigetekre való beutazás esetén előzetesen ki kell tölteni a következő oldalon található elektronikus formanyomtatványt: https://www.gobiernogalapagos.gob.ec/pre-registro-tct-turistas/

Hazautazás Magyarországra

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt:  http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetés:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.
 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre.
 • Fizetés banki átutalással történik.