Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Kína
Peking - Shanghai - Makaó

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Velünk utazva az egyik legteljesebb programon kereszül ismerheti meg ezt a csodálatos országot, történelmét, kultúráját és természeti szépségeit. Programunk jelentősebb állomásai - mint pl: Peking, Kínai nagy fal, Xi’an (agyaghadsereg), Shanghai, Hongkong, Makaó – között aprónak tűnő, mégis nagy élményt nyújtó gyöngyszemek bújnak meg. Ilyen a hajózás a Li-folyón, a shaolin szerzetesek kolostora, a 97.306 db szobrot rejtő sziklatemplom vagy Zhujiajiao vízi városa.

Árak és programleírás:

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.10.10 – 2024.10.25
16 nap / 13 éj
1 645 000 Ft / fő – Betelt


Későbbi időpontok  érdekelnék?
Vedd fel velünk a  kapcsolatot ITT!

 

Az ár tartalmazza


 • a nemzetközi repülőjegyet és illetékeket (melynek értéke: kb. 360.000 Ft)
 • a belföldi repülőjegyeket
 • 13 éjszakai elhelyezést, helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli és kínai jellegű vacsora, 1 itallal)
 • a helyszíni közlekedést külön busszal, “puskagolyó” expresszel és hajóval
 • a belépődíjakat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • a vízumot kb. 40 000 Ft
 • a borravalókat kb. 120 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár  305 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1-2. nap: Budapest – Peking

Elutazás Budapestről repülővel menetrend szerinti járattal, átszállással Pekingbe. Másnapi érkezés után transzfer a szállodába, közben fotószünet a 2008-as Nyári Olimpiai Játkok helyszínén. Szállás Pekingben (3 éj).

3. nap: Peking

A reggelit követően az Ég templománál kezdődik az egész napos városnéző program. Előtte a templom melletti parkban a kínaiak reggeli elfoglaltságaiból egy kis ízelítőt kapunk, megnézzük a tai chi-t űző, tornázó vagy akár társas táncoló pekingieket. A templom megtekintése és a kínai hitvilágba történő betekintés után a Tian’anmen térre, a Mennyei béke kapujának a terére vezet az utunk. A tér nevezetes épületeinek a megtekintése (kívülről), majd belépünk az egykori császári palota, a Tiltott város területére. A 9999 és fél helyiségből álló palotaegyüttes legszebb és legérdekesebb részeit járjuk be. A napot egy pekingi kacsa vacsora zárja a főváros egyik legjobb pekingi kacsa éttermében.

4. nap: Kínai nagy fal – Nyári palota

A mai napon elsőként a világ leghosszabb ember alkotta építményét, a Kínai nagy fal Yuyongguan hegyszorosnál lévő részét keressük fel. Visszatérve a Pekingtől 15 km-re-keletre található, 290 hektáron fekvő Nyári Palotát látogatjuk meg, melynek legismertebb részei a Hosszú folyosó (729 m) a Császári színház és a Márványhajó. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show (jelentkezés és fizetés a helyszínen).

5. nap: Peking – Luoyang

Reggeli után kezdődik pekingi tartózkodásunk egyik legérdekesebb része. Elsőként a Béke és Harmónia Palotáját, a Láma templomot látogatjuk meg, amely az egyik legnagyobb tibeti buddhista kolostor a világon. Különlegessége a szantálfából faragott 29 méter magas buddha szobor. Majd riksára ülünk és megismerkedünk a régi Pekinggel, a Hutongok világával. Este a “puskagolyó” expressel Luoyangba utazunk. Szállás Luoyangban (2 éj).

6. nap: Luoyang – Denfeng

Reggeli után Denfengbe utazunk a világhíres Shaoshi-shani erdei templomba (Shao Lin Shi) a shaolin szerzetesek otthonába, ahol megismerkedünk történelmükkel és harcművészetükkel. Ezután felkeressük a Sárkánykapu-hegy oldalában húzódó sziklatemplomokat. A 750 szentélyben 97 306 db szobor található.

7. nap: Xi’an

Reggeli után a „puskagolyó expresszel” Xi’an-ba utazunk. Érkezés után városnézés, kívülről a várost körbevevő városi falat tekintjük meg, majd a város legkülönlegesebb részébe, a mohamedán negyedbe látogatunk el. Megnézzük a Nagymecsetet, valamint az azt körbevevő óvárost és bazárt. A napot a híres „töltött táska” vacsora zárja. Éjszaka Xi’an–ban (1 éj).

8. nap: Xi’an

Elsőként a város egyik legszebb pagodáját, a Vadludak Kis Pagodáját keressük fel, majd pedig a világ nyolcadik csodájának tartott agyaghadsereget és múzeumot látogatjuk meg. A program végeztével transzfer a repülőtérre és utazás Guillinba. Szállás Guillinban (1 éj).

9. nap: Li-folyó – Yangshuo

Varázslatos tájra érkezünk, ahol a Li-folyó karszthegyek között kanyarog. Hajóra szállunk és Yangshuo-ig hajózva gyönyörködünk a táj szépségében. A nap hátralévő részében szabadprogram. Fakultatív programlehetőség: fény és hangjáték (jelentkezés és fizetés a helyszínen). Szállás Yangshuoban (1 éj).

10. nap: Shanghai

Délelőtt transzfer a repülőtérre és utazás Shanghaiba. Érkezés után transzfer a szállodába, majd hajókázás a Huangpu folyón. Szállás Shanghaiban (3 éj)

11. nap: Shanghai

Reggeli után egész napos városnéző programra indulunk. Elsőként a Jade Buddha templomot keressük fel, majd a Gyönyörök kertje mellett található városrészt, ahol számtalan üzlet, étterem és teázó várja a turistákat. Következő megállónk a Kelet gyöngye tv-torony, mely a város idegenforgalmi és építészeti nevezetessége, a második gömbben lévő kilátóból az egész városra rálátni. Ezt követi a város üzleti főutcája a Nanjing utca és Bund, a folyóparti sétány, ahol 1,5 km hosszan európai stílusú épületek emlékeztetnek a félgyarmati időkre.

12. nap: Zhujiajiao – az “ősi” város

Reggeli után egész napos kirándulás a Shanghaitól mindössze 40 km-re található, több mint 1700 éves történelméről ismert Zhujiajiao vízi városba. Jellegzetes épületeivel, szűk utcáival és a csatornákon átívelő kőhidakkal visszaidézi az ősi Kína hangulatát. Hajókázás a csatornákon, majd szabadidő és vásárlási lehetőség. Késő délután térünk vissza Shanghaiba.

13. nap: Hongkong

Reggeli után transzfer a repülőtérre és utazás Hongkongba. Érkezés után félnapos városnézés, mely során felmegyünk a Viktória-csúcsra (552 m), megnézzük a Repulse-öblöt, és a Hírességek sugárútja sem maradhat ki a programból. Szállás Hongkongban (2 éj).

14. nap: Hongkong

Egész napos szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulás ebéddel Makaóba. Makaóban megnézzük az A-Ma buddhista templomot, a Szent Pál székesegyház romjait, a Taipa hidat, Kum lam emlékművét és a Venetian Resort kaszinójában betekintést nyerhetnek “Ázsia Las Vegas”-ába.

15-16. nap: Hongkong – Budapest

Szabadidő Hongkongban, majd transzfer a repülőtérre. Este elutazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés Budapestre másnap a reggeli órákban.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Peking – Nyári rezidencia és a Császári Kertek
 • Peking – Ming és Csing-dinasztia császári palotája
 • Peking – Mennyei béke Temploma: a császári áldozati oltás
 • Kínai Nagy Fal
 • Xi’an – Csin Shi Huang Ti síremléke az agyaghadsereggel
 • Makaó – óváros

Fakultatív programok:

Hajókirándulás ebéddel Makaóba: 90 000 Ft

A fakultatív program minimum 10 fő részvétele esetén indul, előzetes jelentkezés és fizetés szükséges.

Helyszínen foglalható programok:

Akrobata show, Peking vagy Shanghai: kb. 60 USD

Fény- és hangjáték, Yangshuo: kb. 60 USD

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

Emirates

március 21. Budapest-Dubai 15:10  23:20  EK 112
március 22. Dubai-Peking      03:20  14:45  EK 306

április 5.  Hongkong-Dubai  00:35   04:55  EK 381
április 5.  Dubai-Budapest  10:30   14:25  EK 111

 

Az indulási és érkezési időpontok helyi idő szerint értendők.     

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van Emirates (Skywards) törzskártyája, kérjük, legkésőbb 2 héttel az indulást megelőző időpontig ezt jelezze felénk, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni, illetve regisztrálni.
https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás és további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Kínai vízum információk 

Turista vízumhoz szükséges dokumentumok:
– Érvényes és aktuális útlevél. Az útlevél érvényességi idejére vonatkozó követelmény, hogy a vízum lejáratától (legrövidebb vízum 3 hónap) számított hat hónapon belül nem veszítheti el érvényességét. Tehát beadáskor legalább 9 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek! További követelmény, hogy az útlevél legalább egy üres oldalt tartalmazzon
– 1 db előzetesen hiánytalanul kitöltött vízumkérdőívet, amely alapján elkészítjük az ONLINE vízumigénylést
– JPEG formátumú telefonnal készített igazolványkép (szemből fotózva, fehér háttérrel, a fej tegye ki a kép 70-80%-át). Szemüveg, arcot eltakaró haj/frufru nem lehet a képen!

Magánvállalkozók esetében turista vízum igényléséhez az alábbi plusz dokumentumok szükségesek:
– Vállalkozói igazolvány vagy cégbejegyzés másolata
– Banki igazolás napi 100 USD összegről
– Utazási biztosítás

Munkanélküli/Tanuló esetében turista vízum igényléséhez az alábbi plusz dokumentumok szükségesek:
– Banki igazolás napi 100 USD összegről
– Utazási biztosítás

Fontos tudni!
Amennyiben kiskorú (18 év alatti) gyermek utazik az egyik szülőjével, úgy a másik szülőtől szükség van egy nyilatkozatra, amiben hozzájárul ahhoz, hogy külföldre engedje gyermekét. A Követség ebben az esetben kéri a szülői anyakönyvi kivonatot, illetve elvált felek esetén a bírósági végzést. Külföldi útlevéllel rendelkezők csak magyarországi lakcímkártya és érvényes tartózkodási engedély birtokában igényelhetnek vízumot.

A kínai vízumigénylés menete:
– Ki kell tölteni a vízumhoz szükséges kérdőívet, kinyomtatni és aláírni, ami alapján el tudunk járni Ön helyett.
Kitöltésnél fontos, hogy minden személyes adatot meg kell adni, ha valamelyik rokon meghalt (házastárs, szülők), akkor is a rá vonatkozó információkat fel kell tüntetni.
Az elmúlt 5 évben meglátogatott országokat mindet fel kell sorolni, ami az útlevélben benne van. Törökország esetében a látogatás pontos dátuma is szükséges.
– A szkennelt útlevél másolattal (fényképes és a mellette lévő, teljes két oldal kihajtva, nem ferdén fotózott, hanem jól olvasható, színes szkennelés szükséges) és szkennelt igazolvány képpel együtt (telefonnal készített, fehér hátterű, nagy felbontású, éles kép is megfelelő, vagy fehér hátterű rendes igazolványkép szükséges!) mielőbb juttassák el részünkre.
– Ez alapján mi kitöltjük az online vízumkérőlapot angolul, majd megkérjük az időpontot a követségre.
– Ujjlenyomatot már nem kell adni, így Önöknek nem kell személyesen megjelenni a Nagykövetségen, viszont a beadás előtt be kell juttatni irodánkba az útleveleket és a kollégák által elküldött, általunk kitöltött online vízumkérőlapot alá kell írni és színesben szkennelve (NEM telefonnal fotózva!) visszaküldeni részünkre. Amennyiben nem tudják megoldani a színes szkennelést, akkor irodánkban nyitvatartási időben alá tudják írni a papírokat (H-P 9:00-18:00).
– A dokumentumok beadását követően a vízum ügyintézési idő normál esetben 10 munkanap, sürgősséggel (feláras!) 3-5 munkanap
– A vízumbeadás és annak ügyintézési ideje a Nagykövetség által kiadott szabad-időpontok függvényében változhat. Kérem vegyék figyelembe, hogy a megjelölt ügyintézési időt a kérelem beadásától számítjuk! A vízummal kapcsolatban felmerülő esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Beutazási feltételek

A beutazás feltétele az érvényes útlevél és kínai vízum.
A Kínai Népköztársaság területére történő belépéshez 2023. augusztus 30-tól kezdődően nincs szükség PCR vagy antigén teszt bemutatására és COVID oltási igazolás sem szükséges, és már az előzetes egészségügyi nyilatkozat (regisztráció) sem kell.

 1. január 8. napjától főszabály szerint, a Kínai Népköztársaság területére karanténkötelezettség nélkül lehet beutazni. Azonban ha az utazó a Kínába tartó repülő fedélzetén vagy érkezéskor a koronavírus jellegzetes tüneteit produkálja, az érkezési repülőtéren antigén gyorstesztet végezhetnek az érintetten.

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!

 

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.