Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Köutazás Izlandon! (5 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Izland, a természetrajongók számára egy igazi különlegesség, a szebbnél szebb vízeséseivel, a vad tengerpartjaival, a gejzíreivel, hőforrásaival. Minden nap egy újabb csodát ad.
Töltsön el 5 felejthetetlen napot Izlandon!

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj


2023. 07.08 – 13. 1400 EUR /fő + repülőjegy


2023. 07.15 – 20. 1400 EUR /fő + repülőjegy


2023. 07.22 – 27. 1400 EUR /fő + repülőjegy


2022. 08.12 – 17. 1400 EUR /fő + repülőjegy


2022. 08.19 – 24. 1400 EUR /fő + repülőjegyAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 

 • 5 éjszakai szállást, helyi 4*+-os szállodákban, kétágyas szobákban
 • reggelit
 • megadott programokat
 • program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal
 • helyi magyar idegenvezetést
 

 • repülőjegyet
 • útlemondási biztosítás 2,2 % 
 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás (EUB)
 

 • fakultatív programok

Programleírás:

1. nap: Budapest – Reykjavík

Elutazás Budapestről, érkezés Keflavík nemzetközi repülőterére a menetrend szerint.

Már érkezésünket követően, úton Reykjavík felé ízelítőt kapunk e különleges világból, olyan érzésünk támad, mintha a Holdon járnánk. Izlandot a természeti látnivalók uralják, mesébe illő, kristálytiszta vizű vízesések, fortyogó vulkánok, forró vizet kilövellő gejzírek, hófehér színű gleccserek és festői táj teszi igazán különlegessé, ami miatt sokaknak bakancslistás úti cél. Vulkanikus szigetként számtalan hőforrással büszkélkedhet, melyeket nem csak gyógyító és relaxáló fürdőként, hanem a geotermikus energiának köszönhetően a házak és melegházak fűtéséhez is használnak, emellett a szükséges villamos energiát 100%-ig megújuló energiaforrásokból állítják elő. Hiába van közel az Északi-sarkkör, a szigetország különleges fekvésének és a Golf-áramlatnak köszönhetően enyhe éghajlattal rendelkezik, azonban számunkra szokatlan, hogy nyáron szinte le se megy a nap, télen viszont csak mindössze 4 órán át van világos. Érkezés után transzfer a szállodába.

2. nap: Reykjavik – Egész napos városnézés, látogatás a Perlanba

Noha Reykjavik Európa kisebb fővárosai közé tartozik, ami méreteiben hiányzik belőle, azt lélegzetelállító kilátással, különleges építészettel és egy bájos városközponttal pótolja. Egy napos reykjaviki útvonalunkban végig járjuk a város legfontosabb látnivalóit: (Hallgrimskirkja torony, kilátó, Reykjavik City Hall, Althingi Parliament House, Austvöllur park, Dómkirkja katedrális, Régi kikötő , Harpa Izlandi Operaház, Sun Voyager Nap utazó viking hajószobor, Laugavegur sétálóutca.

A kirándulás végén ellátogatunk a Perlan kilátó és látogatóközpontba ahol a két emeleten a látogató izgalmas dolgokat tanul meg a vulkánokról, földrengésekről, vízről és jégről.  Kilátóteraszáról csodálatos panoráma tárul elénk a környező hegyekre és a városra. Az épület egy hatalmas üvegkupolából áll, amely hat távfűtési tartály tetején nyugszik, amelyek mindegyike körülbelül 4 millió liter geotermikus vizet tud befogadni.

Emellett tippeket osztunk meg azzal kapcsolatban, hogy hol fogyasszon helyi ételeket, és mesélünk a helyi szokásokról.

3. nap: Déli parti túra

Reggeli után a sziget déli partjára kirándulunk: először az egyedülálló, díjnyertes interaktív múzeumba, a Lava Centerbe* látogatunk, ahol átfogó képet kaphatunk a vulkánok működéséről, a Katla vulkánról, a földrengésekről és Földünk szerkezetéről. Izlandon folyamatos a vulkáni aktivitás, az elmúlt évek legemlékezetesebb vulkánkitörése 2010-ben volt, amikor a vulkáni hamu a légiközlekedést is megbénította. A déli part fő látványosságai közé tartoznak a lélegzetállító vízesések, egyikük a 66 méter magasról lezúduló Seljalandfoss, ahol a vízesés alá is sétálhatunk, emiatt a fotósok egyik kedvence. Izland egyik legnagyobb vízesése a Skógafoss, amely 25 méter széles és 60 méter magas sziklafalról zuhan a mélységbe, napos időben több szivárványt is láthatunk. Következő látnivalónk a bazaltoszlopokkal szegélyezett Reynisfjara fekete homokos tengerpartja, melyet 2019-ben a National Geographics a világ 21 legszebb strandja közé választott. Ezután az Eyjafjallajökull jégmező egyik ágát, a Sólheimajökull gleccsert nézzük meg, ahol jól láthatóak a globális felmelegedés eredményeként bekövetkező olvadás jelei. A jégfalban újabb és újabb barlangok, mélyedések keletkeznek, folyamatosan változó formájú és színű alakzatokkal, melyek varázslatos látványt nyújtanak. Séta Vík halászfaluban, ahol ebédelésre is nyílik lehetőség. A szabadidő után utazás Reykjavikba, szállodai check in.

4. nap: „Arany-körút” és Fridheimar farm

Reggeli után a híres „Arany-körút” túraútvonal felfedezésére indulunk. Utunkat Izland egyik legnépszerűbb Nemzeti Parkjában, az UNESCO világörökségi listáján szereplő Pingvellir Nemzeti Parkban kezdjük, ahol a világ első parlamentjét, az Alþinget 930-ban megalapították. A modern látogatóközpontban számtalan érdekességet megtudhatunk a szigetről, és a park területén szintén megfigyelhetjük a kőzetlemezek távolodását jelző törésvonalat is. Ezután a nagy Geysir-t nézzük meg, amely a legrégebbi gejzír, melyet írásos emlékek rögzítettek. A kitörése az évszázadok alatt folyamatosan változó volt, előfordult, hogy egyáltalán nem működött. 2000-ben megdöntötte az összes addigi rekordját és az aktív vulkáni működésnek köszönhetően két napig közel 120 méter magasba lövellte ki a forró vizet, maga a gejzír elnevezés is innen származik. A másik nevezetes gejzír, amit itt láthatunk a Strokkur, amely sűrűbben, „menetrend szerint” 6-10 percenként szökőkútként tör a magasba, a vízoszlop akár 40 méter magas is lehet. Következő állomásunk a Gullfoss, azaz arany vízesés, Izland leglátogatottabb turistalátványossága. A Hvíta folyó legszebb része, ahol a széles mederben érkező hatalmas víztömeg először 11 métert, majd a következő lépcsőn 21 métert zuhan alá és folytatja útját a keskeny hasadékban. Ezután a Fridheimar Farm melegházait nézzük meg, ahol a geotermikus energiának köszönhetően igazi mediterrán környezetben termesztik a különféle paradicsomokat, megismerkedhetünk az izlandi kertészet rejtelmeivel. Az üvegházban, a palánták között berendezett különleges étteremben ízletes paradicsomos fogások közül választhatunk (fakultatív ebéd, fizetés a helyszínen). Kirándulásunk után visszautazás Reyjavíkba.

5. nap: Reykjanes-félsziget

Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk a Reykjanes-félszigeten, Izland legaktívabb részén, ahol egy valóságos földrajzórán veszünk részt az UNESCO listáján szereplő Geoparkban. Először a Kleifarvatn vulkanikus tóhoz látogatunk, mely közel 97 méteres mélységével az egyik legmélyebb tó Izlandon. Ezután a Krysuvik geotermikus terület látnivalóit nézzük meg, ahol érdekes színű „hegyeket”, gejzíreket és a Krisuvikurberg Cliffs sziklafalnál az itt fészkelő tengeri madarak világát is megfigyelhetjük. Ebédelési lehetőség és séta Grindavík halászfaluban, mely az ország egyik legforgalmasabb kikötőjével büszkélkedhet. Ezt követően a Katlahraun lávamezőre látogatunk, ahol a 2000 évvel ezelőtt tengerbe ömlő lávafolyam különleges képződményeit nézhetjük meg, majd a Gunnuhver Hot Springs erőmű megtekintésére kerül sor (kívülről). Idegenvezetőnk segítségével képet kapunk arról, hogyan használják fel a környezettudatos izlandiak Földünk energiáit. Végül az észak-amerikai és eurázsiai kőzetlemezek találkozásánál található, a két kontinenst összekötő hídon sétálhatunk. Megfigyelhetjük a szemmel is jól látható törésvonalat, ahol a tektonikus lemezek évente körülbelül 2 centimétert távolodnak egymástól.

A program végeztével visszautazás Reykjavíkba vagy fakultatív látogatás fürdőbelépővel a Sky Lagoon, nemrég nyílt, modern termálfürdőben, vize és iszapja jót tesz a bőrnek. A szabadidős, fürdőzési lehetőséget biztosító programra az idegenvezetőnél, a helyszínen lehet jelentkezni (kb. 70 EUR/fő + transzfer), lehetőség szerint az érkezést követő napon legkésőbb. Igény esetén a Kék Lagúnába (Blue Lagoon) is tudunk belépőt biztosítani, de az már egy régebbi, kevésbé modern fürdő. A programra vigyenek magukkal fürdőruhát és papucsot, esetleg fürdősapkát a zuhanyzáshoz. Törölközőt és öltözőszekrényt biztosítanak. A hazaúti transzfer ára a jelentkezők létszámától függően alakul, melyről helyi idegenvezetőnk tájékoztatja Önöket (kb. 25-30 EUR/fő/irány minimum). Amennyiben ezen a napon esetleg elhúzódna a napi program, akkor a fürdőzésre az 5. napon délelőtt kerülhet sor.

6. nap: Keflavik – Budapest

Reggeli után szabadidő Reykjavíkban. Kora délután transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre, hazaérkezés a menetrend szerint a hajnali órákban.

 

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Fakultatív program:

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Sky Lagoon fürdőbelépő:  kb. 75 EUR-tól + transzfer

A Sky Lagoon egy nemrég nyílt, modern termálfürdő, közel Reykjavík városához. A szabadidős, fürdőzési lehetőséget biztosító programra az idegenvezetőnél, a helyszínen lehet jelentkezni, lehetőség szerint az érkezést követő napon legkésőbb. A programra vigyenek magukkal fürdőruhát és papucsot, esetleg fürdősapkát a zuhanyzáshoz. Törölközőt és öltözőszekrényt biztosítanak.

 

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.
 • A csoport minimum 20 fő együttes részvétele esetén indul
 • Kisebb létszám esetén egyedi árajánlatot tudunk biztosítani