Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Indonézia - Bali szilveszterkor (12 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

A legtöbb ember úgy véli, ha Indonézia, akkor az egyenlő egy nyaralással Balin. Pedig ha valaki csak Balira utazik, akkor soha nem ismeri meg az országot teljes valójában. Programunkon az Indonéz-szigetvilág legszebbjeit látogatjuk meg, ezek közül természetesen Balit is!

Indonézia közel 18 000 vulkanikus szigetből áll, összesen 76 működő vulkán található a szigetvilágban, amivel elnyerte a Föld vulkánokban leggazdagabb területe címet. Ebből Jáva szigetén 27 aktív vulkánt tartanak számon, köztük a füstölgő Bromo vulkánt, amit körutunk során lehetőségünk lesz megnézni egészen közelről.

Aki szeret különleges hátterű képeket készíteni, annak igazán jó választás, hiszen a kirándulások során több egyedülálló természeti látnivaló felfedezésére is nyílik lehetőség, csodálatos vízeséseket, mészkőszikla képződményeket láthatunk – melyek ideálisak egyedi szelfik fotózásához is.

Az indonéz ételek messze földön híresek és különlegesek, árban pedig sok esetben a thai árak alatt vannak. Rengeteg hal, zöldségféle, és gyümölcs található az étlapokon, melyeket érdemes megkóstolni.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*
2023.12.27 – 2024.01.10
15 nap / 12 éj
1 495 000 Ft

helyett

1 445 000 Ft
Az ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 650 000 Ft)
 • 12 éjszakai szállást,
  helyi 3-4*-os szállodákban,
  a Bromo vulkánnál
  egyszerű vendégházban,
  Balin helyi 5*-os szállodában,
  kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • 5 alkalommal ebédet vagy vacsorát a program szerint (italok nélkül)
 • a szilveszteri gálavacsorát Balin, a szállodában
 • a megadott programokat
 • a szükséges belépőket
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 

 • a vízumdíjat
  (helyszínen fizetendő)
  500.000 IDR / fő (kb. 38 USD/34 Euro)
 • a borravalót
  kb. 90 USD / fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

 

 

 • Egyágyas felár
  370 000 Ft
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1-2. nap: Budapest – Denpasar

Utazás Budapestről átszállással Balira. Érkezés másnap, transzfer Ubudba a szállodába. Vacsora és szállás Ubudban (2 éj).

Tervezett szállás: Sri Aksata Ubud Resort vagy hasonló

3. nap: Bali

Reggeli után egész napos kirándulás Balin, ebéddel. ellátogatunk a Majom erdőbe, megnézzük a festői környezetben található Tegenungan vízesést, ahol fürdőzhetünk is, majd Kintamaniban megcsodáljuk a fenséges Batur vulkánt. Utunkat egy igazi spirituális állomással, a különleges hindu balinéz Tirta Empul (Szent Forrás) templommal zárjuk. Ez a helyiek egyik legszentebb temploma, ahol a megtisztulást keresik, rituális fürdőhely – mivel azt mondják, hogy az itt feltörő forrásvíz áldást hoz. Az élménydús nap végén visszatérünk a szállodába.

4. nap: Bali

Reggeli után meglátogatjuk Bali egyik legnépszerűbb látványosságát, a Taman Ayun templomot, majd a 157 hektáron elterülő varázslatos Botanikus kertet, a Candi kuning gyümölcs- és virágpiacot, ahol helyi különlegességeket kóstolhatunk és megcsodálhatjuk bali legszebb virágait, ezután Bedugulban, a sziget egyik jelképévé vált, tó közepén található Ulun Danu templomot nézzük meg. Végül a parti sziklán álló Tanah Lot templomnál gyönyörködhetünk a naplementében. Programunk végeztével utazás a tengerpartra. Készülődés szilveszter estére – fakultatív gálavacsora a szállodában. Szállás Tanjung Benoa tengerpartján (6 éj)

Tervezett szállás: Merusaka Nusa Dua  vagy hasonló

Elhelyezés: deluxe szobában – felár ellenében magasabb kategóriájú szoba kérhető

5. nap: Bali

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek. Este szilveszteri gálavacsora a szállodában.

6-9. nap: Bali

Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (minimum 10 főtől):

– Nusa Penida egész napos kirándulás ebéddel: egész napos kirándulás Bali szigetének dél-keleti csücskénél fekvő Nusa Penida szigetére, mely hihetetlen természeti adottságokkal rendelkezik. A különleges sziklaképződmények megihletik fantáziánkat. Transzfer Sanur kikötőjébe, ahonnan gyorshajóval utazunk a szigetre (kb. 45 perc). Első állomásunk az Angel’s Billabong természetes sziklamedencéje, majd elsétálunk a „Törött” partra (Broken Beach), ahol lenyűgöző mészkő képződményeket láthatunk. Ebéd után elautózunk Kelingking Beach-re. Ezt a hófehér homokos strandot egy a vízbe hajló dinoszaurusz formájú szikla védelmezi. Ezután folytatjuk utunkat a pálmákkal szegélyezett Crystal Bay felé, mely kristáytiszta vizéről kapta a nevét. Lenyűgöző felfedezőtúránk után transzfer vissza a kikötőbe, visszahajózás Balira, majd transzfer a hotelbe. (Fontos: a sziklaképződmények a legtöbb helyen lépcsőkön közelíthetők meg, így csak gyalogláshoz és lépcsőzéshez szokott utasoknak ajánljuk!)

– Lombok – Gili 3 nap/2 éjszakás fakultatív program (7-9. nap): A 7. napon reggeli után transzfer Padangbai kikötőjébe, elutazás Lombok szigetére, Bangsalba. Transzfer a szállodába. Délután szabadidő a tengerparton. Szállás Senggigi tengerpartján (2 éj). Másnap reggeli után hajókirándulás Gili Meno szigetére, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. Sznorkellezési lehetőség (felszerelés helyszínen bérelhető), mely során megcsodálhatjuk a csodálatos kék korallokat. Ezután továbbhajózunk Gili Trawangan szigetére, ahol a hófehér homokos tengerparton pihenhetünk és gyönyörködhetünk a lenyűgöző tengeri élővilágban. Naplemente előtt visszatérés Lombok szigetére, transzfer a szállodába. A 9. napon reggeli a szállodában, majd visszautazás Balira, csatlakozás a csoporthoz. Szállás Balin.

10. nap: Denpasar – Yogjakarta

Kora reggel kijelentkezés a hotelből, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan Yogjakartába repülünk, Jáva szigetének középső részére. Érkezés után a környék egyik világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű remekművét, a Prambanan templomegyüttest csodáljuk meg, majd a közép-jávai kortárs festészet egyik jeles képviselője, Affandi Múzeumába látogatunk és egy batik galériába, ahol a jellegzetes indonéz ruhafestési technikával készült alkotásokat nézhetjük meg. Szállás Yogjakartában (2 éj).

Tervezett szállás: Jambuluwuk Malioboro Hotel vagy hasonló

11. nap: Borobodur – Yogjakarta

A mai napon is egy világörökségi helyszínt keresünk fel, a legérdekesebb indonéz kulturális nevezetességet, Borobodurt. A monumentális templomegyüttes közel 40 méteres magasságával a világ legnagyobb buddhista temploma.  Ebéd egy helyi étteremben, majd városnézés Yogjakartában: megnézzük a Szultáni palotát, a Vízi palotát, madárpiacot, valamint egy batik műhelybe is ellátogatunk, ahol a jellegzetes balinéz mintákat és a batikolás művészetét ismerhetjük meg, végül Kotagedében az ezüstművességbe nyerhetünk betekintést.

12. nap: Yogjakarta – Bromo vulkán

Kora hajnalban a Bromo vulkán felé indulunk (reggeli csomag lesz). Elsőként vonattal Jombangig utazunk, miközben gyönyörködhetünk a csodálatos tájban, majd onnan autóúton folytatjuk utunkat (kb. 3,5 óra), míg a Bromo Tengger Semeru Nemzeti Parkba jutunk, ahol több vulkanikus képződmény is található. Közülük a legismertebb, egyben legaktívabb a Bromo vulkán. Szállás Bromoban, egyszerű vendégházban (1 éj).

Tervezett szállás: Lava View Lodge Hotel vagy hasonló

13. nap: Bromo vulkán

Hajnali ébresztő után a vulkanikus mezőre utazunk, hogy megnézzük a napfelkeltét. Ha az időjárás engedi, dzsippekkel, majd lóháton utazunk tovább a vulkánig, és felmászunk a Bromo kráterének peremére, ahonnan bepillanthatunk a „Föld gyomrába”. Visszatérve a szállodába megreggelizünk. Ezután folytatjuk utunkat Surabayába. Útközben megállunk a káprázatos Coban Talun vízesésnél, ahol meg is mártózhatunk. Megebédelünk, majd Surabayában repülőre szállunk, és visszarepülünk Bali szigetére. Szállás Balin, reptérközeli szállodában (1 éj).

Tervezett szállás: Novotel Airport Bali Hotel vagy hasonló

14-15. nap: Bali – Budapest

Reggeli után szabadidő. A szobák elutazásig rendelkezésre állnak. Késő este indulás a repülőtérre. Másnap hajnali hazarepülés, érkezés Budapestre a menetrend szerint a 15. napon.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

UNESCO világörökségi helyszínek
 • Prambanan templom
 • Borobodur templom együttes
 • Bali kultúrtáj – Taman Ayun templom és a környező rizsföldek (Subak öntözési rendszer)

Fakultatív programok:

Fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő


Nusa Penida egész napos kirándulás ebéddel:  44.000 Ft/fő

Egész napos kirándulás Bali szigetének dél-keleti csücskénél fekvő Nusa Penida szigetére, mely hihetetlen természeti adottságokkal rendelkezik. A különleges sziklaképződmények megihletik fantáziánkat. Transzfer Sanur kikötőjébe, ahonnan gyorshajóval utazunk a szigetre (kb. 45 perc). Első állomásunk az Angel’s Billabong természetes sziklamedencéje, majd elsétálunk a „Törött” partra (Broken Beach), ahol lenyűgöző mészkő képződményeket láthatunk. Ebéd után elautózunk Kelingking Beach-re. Ezt a hófehér homokos strandot egy a vízbe hajló dinoszaurusz formájú szikla védelmezi. Ezután folytatjuk utunkat a pálmákkal szegélyezett Crystal Bay felé, mely kristáytiszta vizéről kapta a nevét. Lenyűgöző felfedezőtúránk után transzfer vissza a kikötőbe, visszahajózás Balira, majd transzfer a hotelbe. (Fontos: a sziklaképződmények a legtöbb helyen lépcsőkön közelíthetők meg, így csak gyalogláshoz és lépcsőzéshez szokott utasoknak ajánljuk!)


Lombok – Gili 3 nap/2 éjszakás fakultatív program (7-9. nap):

Kétágyas szobában 179.000 Ft/fő

Egyágyas felár  47.000 Ft

 1. nap: Reggeli után transzfer Padangbai kikötőjébe, elutazás Lombok szigetére, Bangsalba. Transzfer a szállodába. Délután szabadidő a tengerparton. Szállás Senggigi tengerpartján (2 éj).

Szállás: Merumatta Senggigi Lombok 5*

 1. nap:Reggeli után hajókirándulás Gili Meno szigetére, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. Sznorkellezési lehetőség (felszerelés helyszínen bérelhető), mely során megcsodálhatjuk a csodálatos kék korallokat. Ezután továbbhajózunk Gili Trawangan szigetére, ahol a hófehér homokos tengerparton pihenhetünk és gyönyörködhetünk a lenyűgöző tengeri élővilágban. Naplemente előtt visszatérés Lombok szigetére, transzfer a szállodába.
 2. nap: Reggeli a szállodában, majd visszautazás Balira, csatlakozás a csoporthoz. Szállás Balin.

A program ára tartalmazza a szükséges transzfereket, hajójegyeket, 2 éj szállást reggelivel, 1 ebédet (italok nélkül), leírt programokat, helyi angolul beszélő idegenvezetőt, magyar csoportkísérő idegenvezető költségét minimum 10 főtől.

Fontos információk:

Tervezett menetrend (változhat):

December 27.   Budapest-Dubai                       15:10    23:20   EK112
December 28.   Dubai-Denpasar                       03:25   16:30   EK368

Január 10.        Denpasar-Dubai                       00:05    05:25  EK399
Január 10.        Dubai-Budapest                       10:35    13:35   EK111

Igény esetén business osztályú repülőjegyek is foglalhatók.

Utazás Emirates járattal

Az Emirates járatokon turista osztályon maximum 30 kg lehet a poggyász súlya. A fedélzetre egy, maximum 7 kg-os kézipoggyász vihető fel, személyenként.

Akinek van EMIRATES  (Skywards) törzskártyája, kérjük jelezze – szintén a fent megjelölt határidőig, mert a törzsszámot rögzíteni tudjuk a foglalásban. Akinek nincs és szeretné a mérföldeket gyűjteni (a mérföldgyűjtés számos előnnyel jár), a következő oldalon tud tájékozódni illetve regisztrálni.

https://www.emirates.com/hu/hungarian/skywards/registration/ 

Forrás/ további információ: https://www.emirates.com/hu/hungarian/

Beutazás és vízum

VOA-Visa On Arrival, (magyar állampolgároknak is) egyszeri belépésre jogosító, 30 nap tartózkodásra érvényes turista vízum, mely +30 nappal meghosszabbítható bármelyik bevándorlási hivatalban, az első  30 nap lejárta előtt egy héttel.

A VOA vízumot Indonézia bármely nemzetközi repterére érkezve, személyesen lehet kiváltani.

30 napos vízum ára: 500.000 IDR/fő (kb. 38 USD/34 Euro). A képen látható konvertibilis valutákban lehet fizetni a reptéren, készpénzben (csak papírpénzt fogadnak el) vagy kártyával. Szabadon lehet vele utazni Indonézián belül bárhova.


Covid információk

A hivatalos tájékoztatás szerint 2023.06.09. napjától a beutazásnak nem feltétele többé az oltottság, teszt bemutatására szintén nincs szükség az országba való belépéshez.

Vámnyilatkozat kitöltése online:

 • Ezt eddig is mindig ki kellett tölteni, csak eddig papírformában adták a gépen leszállás előtt, vagy már a denpasari reptéren leszállás után. Most már online lehet kitölteni (csak 48 órával indulás előtt engedi a rendszer): https://ecd.beacukai.go.id/ A kitöltéshez segédletet biztosítunk.

Fizetési határidők egzotikus körutak esetében

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
 • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
 • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A program szerinti belső repülőjegyeket és vonatjegyeket (ahol van ilyen) irodánk ennél korábban is kiállíthatja, amiről külön nem küldünk értesítést az utasainknak.

Vámnyilatkozat kitöltése online:
Ezt eddig is mindig ki kellett tölteni, csak eddig papírformában adták a gépen leszállás előtt, vagy már a denpasari reptéren leszállás után.
Most már online kell kitölteni (csak 48 órával érkezés előtt engedi a rendszer): https://ecd.beacukai.go.id/

 

Ismerje meg Balit és Jávát!

 

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!

Fizetés:

Egzotikus programjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

 – Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.

– 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.

– 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető egy rövid Biztosítási termékismertető