Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Grúziában! (5 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Grúzia egy hihetetlen hely, mivel nagyon érdekes és izgalmas. A kultúrája, a múltja, a jelene, a hangulata, az építészete és a természeti adottságai egyaránt. Ha természet, akkor bizony itt minden van: akár 5.000 méteres magasságokban síelhetünk, vagy sivatagban mászkálhatunk, de eltévedhetünk barlangokban, napozhatunk a tengerparton és sétálhatunk a lankákon, a szőlőtől duzzadó domboldalakon.
Megismerjük az ősi múlttal rendelkező ország világörökségi emlékeit.
Pár nap alatt nem csak kulturális és természeti, hanem gasztronómiai élményekkel gazdagodva térnek haza az utasaink.
Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

 

Turnusok Részvételi díj*


2024.04.26 – 2024.05.01
6 nap / 5 éj
475 000 Ft


2024.06.21 – 2024.06.26
6 nap / 5 éj
475 000 Ft


2024.07.26 – 2024.07.31
6 nap / 5 éj
475 000 Ft


2024.08.16 – 2024.08.21
6 nap / 5 éj
475 000 Ft


2024.09.13 – 2024.09.18
6 nap / 5 éj
475 000 FtAz ár tartalmazza


Az ár nem tartalmazza


Egyéb költségek
 • a repülőjegyet illetékkel, 40x30x20 cm-es, max 10 kg-os kis kézipoggyásszal, fix ülőhellyel (melynek értéke: kb. 80.000 Ft)
 • 4 éjszakát Tbilisziben
  1 éjszakát Kutaisziben
  3-4*-os központi szállodában reggelivel
 • 4 alkalommal ebédet, 1 alkalommal vacsora
  (folklór műsorral)
 • a program szerint borkóstolásokat
 • a belépődíjakat
 • az autóbuszos transzfereket a programok során
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 

 • Az ajánlott borravalót
  (a helyi idegenvezetőnek és buszsofőrnek; helyszínen fizetendő)
  kb. 30 USD/fő
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,2%
 

 • Egyágyas felár
  115.000 Ft
 • Max. 10 kg bőrönd feladás
  kb. 26.000 Ft/db
 • Max. 20 kg bőrönd feladás
  kb. 38.000 Ft/db
 • WizzPriority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm) 
  kb. 22.000 Ft/fő
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  Nívó: 640 Ft/fő/nap
  Top: 860 Ft/fő/nap
  Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Kutaiszi – Gori – Tbiliszi

Indulás Budapestról hajnali órákban, érkezés után Grúzia fővárosába, Tbiliszibe utazunk. Útközben közösen megreggelizünk, majd pihenő Goriban. A számos látnivaló ellenére a város a híres szülöttjéről, Sztálinról vált híressé. Megtekintjük Sztálin szülőházát, a múzeumot, és azt a vasúti kocsit, amelyet csak a Generális használt. Ezután a középkori fellegvárhoz sétálunk. Innen Uplistsikhebe utazunk, ahol az i.e. 6–11. században alapított sziklaszirt várost nézzük meg. Délutáni érkezünk Tbiliszibe, ebédelünk egy városi étteremben. Szállás Tbilisziben (4 éj).

2. nap: Tbiliszi

Reggeli után Tbiliszi felfedezésére indulunk. A városnézést az óvárosban kezdjük. A szűk kis utcákban lépten-nyomon ősi időkből származó látnivalókba botlunk. A Metekhi templom után elsétálunk a zsinagógához, a Szioni Székesegyházhoz, a Béke hídjához és az Ancsiszkáti templomhoz. Ezután – kedvező időjárási viszonyok esetén – libegővel érjük el a Grúzia Anyja szobrát, ahonnan leereszkedve a Narikala erődöt is érintjük, innen nyílik a legszebb kilátás a városra. Ezután a híres kénfürdőkhöz látogatunk el. Délután a modern városrészben sétálunk, este vacsora egy városi étteremben folklór műsorral.

3. nap: Ananuri – Stepantsmidna – Tbiliszi

Reggeli után a Kazbegi régióba utazunk. Pihenő Ananuriban, itt megtekintjük a Dukes erődöt, a grúz építészet szép példáját. Ananuriból egy színpompás völgyön keresztül érjük el a 2400 m magasan fekvő Stepantsmidna települést, majd Gergetit. Gergetiből már terepjárókkal megyünk tovább a csúcsra, ahol egy olyan kép tárul elénk, ami szavakkal leírhatatlan. A Gergeti Szentháromság templomból elénk táruló látvány Grúzia nemzeti jelképe. Miután lefotóztuk a káprázatos Kazbeki csúcsot (5047 m), visszatérünk Stepanstsmindába, ahol egy kellemes közös ebédet töltünk el. Visszautazunk Tbiliszibe.

4. nap: Tbiliszi vagy borkóstoló program

Szabad program Tbilisziben vagy fakultatív kirándulási lehetőség a fantasztikus grúz borok világába.

Ha szeretné egyénileg felfedezni a várost, akkor a szálloda környékén sok kiváló étterem található, ahol elfogyaszthatnak egy helyi ételkülönlegességekből álló ebédet. Felülmúlhatatlanok a friss grúz zöldségek és fűszerek, a különböző tésztaételek, házisajtok, saslikok és természetesen a grúz vörösborok. Néhány tipikus grúz étel: harcso (grúz marhahúsleves), hinkali (töltött főtt tésztabatyu), hacsapuri (sajtoslángos-féle), kazinaki (mézes, magvas édesség). Javasoljuk, hogy keressék fel a Grúz Nemzeti Múzeumot.

Délután fakultatív kirándulás során elutazunk Sighnaghi megerősített középkori városába. Ha kigyönyörködtük magunkat a környékben és a csodálatos épületekben, akkor lehetőségünk nyílik felkeresni Szt. Nino sírját, a IV. századi Bodbe kolostorban. Városnézésünk után látogatást teszünk egy helyi családi borászatban, ahol megkóstoljuk az ősi módon készült fehér-, illetve vörösbort. A grúz borok feltehetően a történelem leghosszabb előzményeire tekintenek vissza, állítólag a bortermelés is a mai Grúzia területén indult meg. Még az egészen különleges betűiket is a szőlőkacsokhoz hasonlítják. Az ősi borkészítési eljárás nagyjából az alábbi: a szőlőmustot méhviasszal lezárt agyagedényekben (grúzul kvevrikben) a földbe ásták, hogy ott állandó, alacsony hőmérsékleten végbemenjen az erjedés. Kvevri borkészítési módszer UNESCO kulturális örökség listáján szerepel. Megkóstoljuk a friss grúz kenyeret, majd saslik ebéddel és hagyományos grúz ételekkel zárjuk a napunkat. Késő délután visszautazás Tbiliszibe. Fakultatív vacsoralehetőség Tbilisziben. Szállás Tbilisziben.

5. nap: Mtskheta – Kutaiszi

Reggeli után Grúzia egyik legrégebbi településére, Mtskhetaba indulunk, melyet i.e. 5–6. században alapítottak. Megtekintjük a Svetitskhoveli katedrálist és a Jvari kolostort, melyek a grúz keresztény építészet legjelentősebb műemlékei közé tartoznak.

Látogatás egy falusi borászatban, ahol bio borokat állítanak elő. Kétféle bort, illetve chachát kóstolhatunk meg. A chacha egy szőlőből készült párlat, ami kísértetiesen hasonlít a mi törkölypálinkánkhoz. Este érkezünk Kutaiszibe. Szállás Kutaisziben (1 éj).

6. nap: Kutaiszi – Gelati – Budapest

Reggeli követően megtekintjük a Gelati kolostort, amely Grúzia legfontosabb vallási központja. A templom freskókkal gazdagon díszített. Ezután a szomszédos Bagrati katedrálist, illetve a Motsameta kolostort keressük fel. Folytatjuk napunkat a helyi termelői piacon, és marad idő arra is, hogy önállóan is felfedezhetjük Kutaiszi városát. Indulás előtt ebédre még jól lakunk csodálatos grúz ételekkel. Transzfer a repülőtérre az esti órákban. Indulás Kutaisziből 19:50-kor a Wizz Air járatával, érkezés Budapestre 20:55-kor.


A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!


UNESCO Világörökségi helyszínek
 • Mtskheta Svetitskhoveli katedrális és Jvari kolostor
 • Gelati kolostor és Bagrati katedrális

Fakultatív programok:

Ismerkedés a grúz borok világával: 45.000 Ft/fő (programmal, ebéddel és borkóstolókkal)
(Min.: 10 fő esetén)

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.