Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Krétán! (7 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Kréta sokkal többet tartogat számunkra, mint a csodás tengerpartok és ezt szeretnénk mindenkinek megmutatni: több ezer éves kultúra, páratlan nemzeti parkok, finom ételek és nyüzsgő hangulatú városkák várnak minket.

Szállásaink kiváló helyen, a városközpont és a kikötő közelében helyezkednek el, így a hotelből kilépve egyből a történelmi városrészbe és a mediterrán nyüzsgésbe csöppenhetünk.

A fő szigeten kívül, kisebb, a partok mellett található szigetecskékre is ellátogatunk hajóval.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.08.31 – 2024.09.07
8 nap / 7 éj
572 000 Ft / fő – Betelt


Az út tervezett időpontjai 2025-ben:

2025. 06.06 – 06.13., 

2025. 09.05 – 09.12.

Kérjük, előjelentkezését küldje el azinfo@stopoverholiday.com  email címre és amint a dátum elérhető lesz, ezt jelezzük Önnek.

Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

 

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel, személyenként 1 db kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg feladott poggyásszal (melynek értéke: kb. 113 000 – 142 000 Ft – időponttól függően)
 • 4 éjszakát Heraklionban, 3 éjszakát Chaniaban kétágyas szobákban
 • a reggelis ellátást
 • 1 ebédet
 • a kóstolókat
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a program szerinti autóbuszos közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 21 EUR / fő
 • a borravalót (helyszínen fizetendő) 20 EUR / fő
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 140.000 Ft
 • Fakultatív kirándulások
 • BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Athén – Chania

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal Chaniaba, átszállással. (A júniusi csoport esetén az hosszabb átszállási idő alatt panorámás buszos athéni városnézésen veszünk részt.) Érkezés az éjjeli órákban. Transzfer a szállodába, a szállás elfoglalása. Szállás Chaniaban (3 éj).

Szállás: Kriti Hotel 3*, belvárosi, medencés hotel

2. nap: Elafonissi – Chrissoskalitissa kolostor

Reggeli után Kréta egyik legismertebb és legkeresettebb természeti különlegességét, a karibi hangulatú partot, Elafonissit keressük fel. Elafonissi Kréta nyugati részének egyik leghíresebb lagúnája, és a Natura 2000 program keretében szigorú természetvédelmi oltalom alatt áll. A partszakasz különlegességét a helyenként rózsaszín homok, illetve a borókaerdő mellett a kristálytiszta, sekély víz adja. Igazi természeti csoda! Óriási területének köszönhetően választhatunk a kiépített, napozóágyakkal ellátott strandon való ejtőzés, vagy valamelyik kisebb sétával elérhető csendesebb öblök között. Elafonissitől nem messze, egy 35 m magas sziklán található a Chrissoskalitissa kolostor, mely határtalan kilátást nyújt a tengerre. A kolostor neve görögül annyit tesz: „Aranylépcsős”, 98 lépcsőjének egyik foka a legenda szerint aranyból készült. A kolostor más érdekességeket is tartalmaz, amelyekkel egy rövid látogatás során ismerkedünk meg. A csodálatos, pihenéssel töltött napot koraesti érkezéssel zárjuk, így akár még Chania városában is sétálhatnak egy kellemeset.

3. nap: Gramvousa – Balosi lagúna

Ezt a napot egy fakultatív kirándulás keretében egy mesés természeti csodával tesszük felejthetetlenné. Buszunkkal Kissamos-Kastelli kikötőjébe utazunk, hogy hajóra szállva felkeressük az egykor híres, hírhedt kalózszigetet, Gramvousát. A parányi sziget tetején egy hajdan kincsekkel és titkokkal teli velencei erőd falairól nyílik lélegzetelállító panoráma a kék számtalan árnyalatában pompázó Krétai-tengerre. A legendás elsüllyedt hajóroncs és a part mentén burjánzó agavérengeteg kiváló fotótémát nyújt két frissítő csobbanás között. Innen továbbhajózva a Balosi lagúnához érkezünk, mely a világ egyik legszebb strandjaként számon tartott tengerpart. Itt is úszhatunk a kristálytiszta tengerben, sétálhatunk a helyenként bokáig érő vízben és gyönyörködhetünk az itt-ott rózsaszínű homokban.

4. nap: Kournas-tó – Rethymno – Arkadi-kolostor – Heraklion

Szállodánkat elhagyva Kelet-Kréta felé vesszük az irányt. A városi élmények után egy természeti különlegesség következik: Kréta egyetlen természetes édesvízű tavánál, a lenyűgöző természeti környezetben fekvő Kournas-tónál állunk meg, majd a sziget egyik leghangulatosabb nagyvárosában, Rethymnoban időzünk. Érkezést követően először egy rövid közös sétát teszünk, hogy megismerjük a legfontosabb látnivalókat, majd szabadidő keretében lehet tovább ismerkedni a velencei idők hangulatát idéző bájos sikátorokkal, a mesés kikötővel, vagy akár egyénileg ebédelhetnek valamelyik hangulatos tavernában.

A nap második felében a Rethymnotól délkeletre található fennsíkon épült Arkadi-kolostorba látogatunk, amelynek udvarán álló templom ma Kréta legszebb épületei közé tartozik. A kolostor a sziget történelmének egyik legjelentősebb építménye, a 19. századi eseményeknek köszönhetően világszerte a hősiesség és a bátorság allegóriájává vált nemzeti emlékhely. A velencei időkben még virágzó tudományos és művészeti központ később a török elnyomás elleni krétai ellenállás helyszíne volt. Eseménydús napunk Heraklionban ér véget. Szállás Heraklionban (4 éj).

Szállás: Marin Hotel 3*, belvárosi hotel

5. nap: Knósszosz – Archanes (borkóstoló) – Heraklion

Ezt a napot Kréta legfontosabb és legismertebb régészeti emlékével, Minósz király hatalmas labirintusának megismerésével kezdjük, amelyet minden Krétára utazónak látnia kell. A knósszoszi palota a korszak politikai és vallási centruma volt, többszintes épületszerkezete, hatalmas oszlopai, a falakat borító festmények és óriási szobrok lenyűgöző látványt nyújtanak. Ezt követően Archanes faluba utazunk, ahol egy hangulatos borászatban elfogyasztjuk finom ebédünket, illetve egy kóstoló során megízlelhetjük a méltán híres krétai borokat. Miután éhségünket és szomjunkat csillapítottuk, Kréta legnagyobb régészeti múzeumát látogatjuk meg Heraklionban. Több, mint 15.000 darabból álló gyűjteménye bemutatja a minószi régészeti lelőhelyekről előkerült végtelenül gazdag tárgyi emlékeket (világhíres freskókat, használati tárgyakat, edényeket, csodálatos ékszereket), miközben izgalmas betekintést enged a kor emberének mindennapjaiba, művészetébe. A múzeumlátogatást követő közös városnéző séta utáni szabadidőben lehetőségük lesz egyénileg pihenni a heraklioni kikötőben, felkereshetik a velencei erődöt vagy a város számos múzeumának egyikét.

6. nap: Spinalonga – Agios Nikolaos

Délelőtt ellátogatunk egy helyi olívaolaj présüzembe, ahol egy rövid ismertető során bepillantást nyerhetünk a krétai „folyékony arany” készítésének folyamatába, majd meg is kóstolhatjuk a kiváló helyi termékeket. Utunkat a hegyek között kanyargó autópályán folytatva érünk el a csodálatos Mirabello-öböl egyik kikötőjéhez, ahol buszunkat hajóra cseréljük, és egy parányi szigetre, Spinalongára hajózunk.

Itt a krétai történelem egy teljesen új fejezetébe csöppenünk, abba a korszakba, amikor Kréta a velencei tengeri hatalom egyik fontos bázisa volt. A velenceiek egy masszív erőddel védve évszázadokig tudták biztosítani Kréta nyugalmát kelet felől, de végül ez a sziget sem úszta meg a török igát, Spinalongán pedig egy népes faluközösség alakult ki. A 20. század közepéig Görögország leprás betegeit különítették el az egykori török házakban, amelyek ma romos állapotban is különleges díszletet nyújtanak a kristálytiszta tenger és a szárazföld irányába nyúló csodálatos panoráma köré.

A kirándulást követően Kelet-Kréta hangulatos nagyvárosába, Agios Nikolaosba buszozunk. Bájos kikötője számtalan fagyizóval, kávézóval csábít egy kis pihenésre, míg sétálóutcáiban számtalan helyi szuvenír beszerezhető. Aki pedig szívesen megmártózna a tengerben, annak a város strandján erre is lesz lehetősége.

7. nap: Dzsip túra a Nida-fennsíkon

Ezen a napon Kréta vadregényes arcával, a Nida-fennsíkkal ismerkedhetünk meg egy látványos és élménydús fakultatív program keretében. 4 személyes dzsipekbe szállunk, és nekiindulunk az izgalmas utazásnak. A sziget hegyei között kanyargó utak hagyományos krétai falvak, fennsíkok, szőlőültetvények, almaföldek és bámulatos kilátóhelyek között vezetnek végig. Felkeressük Zeusz barlangját, krétai törkölypálinkát (raki) és olívaolajat kóstolunk, ámulunk a sziget legmagasabb pontjának látványában, találkozunk barátságos krétai kecskékkel, és megismerkedünk a hagyományos sajtkészítéssel egy hegyi mitato-ban. A gasztronómiai élmények természetesen nem merülnek ki a kóstolókban, Anogeia városkában barbeque ebéddel és korlátlan borfogyasztási lehetőséggel várnak bennünket (vegetáriánus ételek is választhatók). A nap végén a krétai születésű festőóriás, El Greco szülőfalujába, Fodelébe is ellátogatunk.

8. nap: Heraklion – Budapest

Kora reggel elhagyjuk a szállodát (hideg reggeli csomagot biztosítunk), transzfer a heraklioni repülőtérre, hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.

Fakultatív programok:

Fakultatív egész napos dzsip túra ebéddel a Nida-fennsíkra: 47 000 Ft / fő

Fakultatív Gramvousa és Balosi lagúna kirándulás, hajójeggyel: 39 000 Ft / fő

Fontos információk:

Várható menetrend  (változhat)

Június
Légitársaság: Aegean Airlines

Budapest – Athén          09:35-12:30
Athén – Chania              18:05-18:55

Heraklion – Athén           06:00-06:50
Athén – Budapest           07:50-08:50

Augusztus
Légitársaság: Austrian Airlines

Budapest – Bécs          07:00-17:45
Bécs – Chania              12:50-16:15

Heraklion – Bécs           17:10-18:40
Bécs – Budapest           21:40-22:25

Utazás Aegean Airlines járattal

Az Aegean Airlines járatain általánosságban 23 kg-os lehet a poggyász súlya, amely a kínált jegytípus függvénye. A fedélzetre egy, maximum 8 kg-os kézipoggyász vihető fel (56 cm x 45 cm x 25 cm méretben).  A fedélzeten a kézipoggyásznak be kell férnie a poggyásztartóba vagy az ülés alá.

Forrás/ további információ: https://en.aegeanair.com/#

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

 

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.