Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Kirándulás Isztambulban! (3 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Isztambul nem csak látványosságokban és vásárlási lehetőségekben kínál különlegesebbnél, különlegesebb lehetőségeket, hanem a török gasztronómia is felsorakozik mellé. Kitűnő ízek, könnyű fogások és egzotikus fűszerezés jellemzi a török konyhát, bátran megkóstolhatjuk bármelyik megkívánt ételt, mert biztosan nem fogunk csalódni.

Miközben elmerülünk a különlegességek kóstolásában, a szemünknek és a lelkünknek is bőven adunk élményt, hiszen nem jöhetünk el a nélkül Isztambulból, hogy ne fedezzünk fel újabb érdekességeket és látnivalókat a már ismert ikonikus műemlékeken felül.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás

Turnusok Részvételi díj / fő
2024.09.12 – 2024.09.15
4 nap / 3 éj
470 000 Ft / fő – Betelt


2024.10.24 – 2024.10.27
4 nap / 3 éj
470 000 Ft / fő


Jelentkezését e-mail címünkön várjuk:      info@stopoverholiday.com

Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel, kézipoggyásszal és 23 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb.: 99.000 – 145.000 Ft – időponttól függően)
 • 3 éjszaka szállást 4*-os, jó minőségű, belvárosi szállodában, kétágyas szobákban
 • a félpanziós ellátást (reggeli a szállodában, vacsora válogatott éttermekben, italok nélkül)
 • a program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal és gyalogosan
 • a program szerinti kóstolók költségeit
 • a belépőket a program szerint
 • a magyar nyelvű szakértő vezetést Budapesttől Budapestig és a helyi idegenvezetés költségét

Az ár nem tartalmazza


 • a borravalót 20 EUR/fő
 • a fakultatív programokat
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 95 000 Ft/fő
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

Programleírás:

1. nap: Budapest – Isztambul

Utazás közvetlen repülőjárattal Isztambulba. Az érkezés napjának második felét Isztambul klasszikus belvárosában töltjük. Válogatott utcai és hagyományos ételeket-italokat kóstolunk, tetőteraszról csodáljuk a ceruzaszerű minareteket, átfogó képet kapva a város szerkezetéről és utánozhatatlan hangulatáról. Megtudjuk, mi a törökök válasza a pizzára. Az iszlám kultúrában a művészi írás fontos szerepet tölt be a mai napig – megismerkedünk egy kalligráfussal és műhelyével, illetve képet kapunk a török textilkultúra gazdagságáról is. Ismerkedő vacsora kedves, családi vendéglőben, majd menta- és hibiszkusztea egy helyiek által kedvelt, látványos, 300 éves dervisiskola árkádjai alatt. Szállás Isztambulban (4 éj)

Szállás: Radisson Blu President Hotel 4*

2. nap: Ottomán ízek és emlékek: mecsetek, bazárok és az Aranyszarv-öböl

Reggeli után újra útnak indulunk, és a város megismerése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a gasztronómiai kínálat megismerésére és felfedezésére. Mai programunkat a magasztos Szulejmán mecsetnél kezdjük. A környék olyan kézművesek hagyományos műhelyeitől hangos, melyek lassacskán kikopnak a modern Isztambulból –  így ez a 24. óra, hogy találkozzunk velük. Kóstolunk olyan italt, melyet csak itt lehet, és édességet, melyről szintén híres ez a negyed. Lesétálunk a Fűszerbazárhoz, ahol folytatjuk az ízekben való tobzódást. Olyan alapanyagokkal, ételekkel, fűszerekkel ismerkedünk meg, melyeket talán soha nem láttunk még. Bár Isztambulban mindenhol a tulipán formájú teáscsészékkel találkozunk, most sokat tudhatunk meg a hagyományos kávékultúráról is, melynek világhódító szerepét nagyrészt a törököknek köszönhetjük. A bazár azon részeibe is bejutunk, melyek őrzik titkukat a turisták előtt. Karavánszeráj, művészi csempék özöne, a Galata-hídon pecázók nyugalma keretezi nyüzsgő piaci óráinkat. Délután fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon. Vacsora egy jól kiválasztott helyen, mely évek óta stabilan tagja a Michelin-ajánlónak. Látványos nap, nagyon gazdag tartalommal, rengeteg ízzel és információval. Aki szeretné, elérheti egy török fürdőben a keyfet, vagyis „a relaxáció azon fokát, melyet a gondolkodás sem zavar meg”.

3. nap: Bohémek és pillangók

Igazán különleges napunk lesz: egy legendával, vagyis valódi, komótos török reggelivel kezdünk egy kávézóban. Majd Orhan Pamuk isztambuli világában kalandozunk a bohémek és pillangók negyedében. Elegáns sugárút, kis utcákban megbúvó, örmény templom, hipszter és hagyományos kávézók – és egymás mellett a város két leghíresebb cukrászdája. Teljesen más világ, mint a tegnap megismert ottomán belváros. Betérünk egy olyan bájos üzletbe, ahol nem csak a termékek különlegesek és tetszetősek, de esetleges vásárlásunkkal egy női civil szervezetet támogatunk. A Boszporuszon átkelve, az ázsiai parton újabb színekkel gazdagodnak élményeink: Kadiköy piaca, sétánya, lustán nyújtózó, becses macskái  – és kiváló ízei várnak. Nem hagyományos városnézésre indulunk: minden érzékszervünket bevetjük. Útközben időt szánunk a Sakirin mecset – egy olyan látványos és híres modern épület megtekintésére, mely az első nő által tervezett imatér a városban. Este a tegnapihoz hasonló, kiváló helyen vacsorázunk.

4. nap: Isztambul – Budapest

Délelőtt szabadidő: aki számára Isztambul új felfedezés, ekkor megnézheti a klasszikus látnivalókat: a  Kék Mecsetet és a Hagia Sophiát. Aki már korábban ezt megtette, ma különleges alkalom nyílik számára: elsajátíthatja az Ebru, vagyis a hagyományos török papírfestészet technikáját. A többiek megvásárolhatják még hiányzó gasztroajándékaikat, olivás szappanjaikat, selyem- és kasmírsáljaikat kézi szőttes hamamtörölközőiket és kitömhetik csomagjuk még üres sarkait Hafiz Mustafa utánozhatatlan pisztáciás süteményeivel – hogy hazatérve is felidézhetőek legyenek Isztambul egyébként feledhetetlen ízei. Hazautazás közvetlen repülőjárattal, esti érkezéssel.

UNESCO Világörökségi helyszín
 • Isztambul történelmi negyedei

Fakultatív programok:

Paloták, kegyvesztett háremhölgyek, Agatha Christie és Gábor ZsaZsa
Boszporusz hajókirándulás.
(Minimum 10 fő)
Ár: 27 000 Ft / fő

Histórikus török fürdő
Élvezze a keyfet egy gyönyörű, történelmi török fürdőben! A relaxáció azon foka, melyet a gondolkodás sem zavar meg. Másfél óra időtlen békesség, testi-lelki megújulás.
(Minimum: 5 fő; helyszínen fizetendő)
Ár: kb. 22 000 Ft / fő

Tea és vízipipa egy hagyományos ottomán épületben
(Minimum: 5 fő)
Ár: helyszínen fizetendő, fogyasztás szerint

Fontos információk:

Várható menetrend (változhat)

márciusban

Budapest – Isztambul 10:30 – 13:30
Isztambul – Budapest 18:35 – 19:30

májusban és szeptemberben

Budapest – Isztambul 09:05 – 12:15
Isztambul – Budapest 18:35 – 19:30

októberben

Budapest – Isztambul 09:05 – 12:15
Isztambul – Budapest 19:25 – 19:30

Utazási idő: kb. 2 óra, közvetlen repülőjárattal.
Az időpontok mindig a célország helyi ideje szerint vannak feltüntetve.

Utazás Turkish Airlines  járattal

Utasaink a repülőn ingyenesen személyenként 1 darab max. 23 kg bőröndöt (törökországi járatok esetén), illetve 1 darab max. 8 kg súlyú kézipoggyászt (mely maximálisan 23x40x55 cm nagyságú lehet) adhatnak fel.
Interkontinentális vonalakon 30 kg súlyhatár az általánosan megengedett.

Csoportos repülőjegy foglalásnál a légitársaság ülteti be a csoportot a járatokra.
Előzetes ültetés kérés felár ellenében lehetséges.

Forrás és további információ: https://www.turkishairlines.com/

Utazás hagyományos légitársasággal (általános információk)

Amennyiben rendelkezik az adott légitársaság(ok)ra érvényes törzskártyával, kérjük feltétlen jelezze felénk a foglalás során. A kártyaszámot a foglalásban rögzítjük és így nem vesznek el a mérföldek.

Kényelmi  szempontú ülőhelyválasztás esetén (ülőhelyek nagyobb lábtérrel / vészkijárat közelében) a  légitársaság előzetesen megszabhat feltételeket (mint például az angol nyelv ismerete, fizikai alkalmasság az ajtó kinyitására). vészkijárat közeli üléseket családosok részére (gyermekkel, babával utazók) nem tudunk biztosítani felár ellenében sem.
Ingyenes ültetés esetében a légitársaságok “standard” típusú ülőhelyeket biztosítanak.
Esetlegesen előforduló géptípus csere esetén nem garantálják az azonos jelzéssel/számmal ellátott ülőhelyet.
Egyes járatokon az ültetés csak felár ellenében kérhető (ilyen igényüket kérjük jelezzék előre)!

Olyan úticélok esetében, ahol az adott országban belföldi járaton is utazunk, az igénybevenni kívánt járatok/légitársaságok szabályzata egymástól eltérő lehet. (pl. poggyász méret/súlyhatár). Részeteket az aktuális utastájékoztató tartalmazni fogja.

Nehezen mozgó/mozgáskorlátozott utasaink részére a hagyományos légitársaságok tolószéket tudnak biztosítani, mellyel az utas repülőtéri közlekedését/átszállását segítik a jegykezeléstől a kapuig. Kérjük ilyen igényét szíveskedjen előre jelezni.

A fedélzeti ellátásban a légitársaságok között eltérés lehet. A standard ételkínálat mellett az alapvető érzékenységeknek illetve elterjedt étkezési szokásoknak megfelelő ételek közül tudunk választani. Különleges ételrendelés esetén (vegán, laktóz-,gluténérzékeny, diabetkus stb.) a menük nem keverhetők. Előfordulhat, hogy néhány úticél esetében különböző okokból korlátozott (pl vallási okok) ételkínálattal találkozhatunk. Egyes – jellemzően rövidtávú járatok – előfordulhat, hogy fedélzeti ellátás nincsen, vagy fizetős szolgáltatás.

Biztonsági okokból szúró-, vágóeszköz, manikűrkészlet valamint 1 dl-nél több folyadék szállítása csak a feladandó poggyászban lehetséges.

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással történik.