Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Körutazás Albániában! (7 éj)

Magyar idegenvezetéssel
Lépj velem kapcsolatba

Albánia – Shqipëria, ahogy a helyiek hívják saját földjüket, drámaian szép ország. Kicsit kevesebb, mint 29.000 km2 területen, mégis „kontinensnyi” változatossággal.

Sokak szerint Európa egyetlen egzotikus országa. Hihetetlen tájakkal, pazar néprajzi sokféleséggel, és rendkívül gazdag históriával. Védett műemlék negyedeiben ókori görög-római, középkori velencei vagy török emlékekkel, nem is beszélve az elmúlt 200 év sokszínű hagyatékáról. Aki járt már itt, mindig visszavágyik – aki még nem, az jogosan próbál kutakodni a „balkáni titkok”nyomán.

Menetrend szerinti járaton jutunk el a minden ízében gyönyörű mediterrán országba. Mindkét tengerét (Adria-tenger, Jón-tenger) „megízleljük”, s eljutunk többek között a Földközi-tenger utolsó part-menti fenyveseibe (Llogara Nemzeti Park) vagy az egyedien vadregényes Gjipe-kanyon partvidékére is. S igen… a Drinit festői kanyonjaiban hajózva érjük el ismét az Albán-Alpok mélyét, a meseszép fekvésű Valbone-völgyet.

Amennyiben szeretné részletesen megnézni csomagajánlatunkat, kérjük görgessen az oldalon lefelé és minden információt megtalál.

Árak és programleírás


Turnusok


Részvételi díj*2024.06.18 – 2024.06.25
8 nap / 7 éj
485 000 Ft / fő helyett

470 000 Ft / fő2024.09.10 – 2024.09.17
8 nap / 7 éj
470 000 Ft / fő – Betelt


Jelentkezését e-mail címünkre várjuk:      info@stopoverholiday.com

 


Az ár tartalmazza


 • a repülőjegyet illetékkel és 40x30x20 cm-es, max 10 kg-os kis kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 85 000 Ft)
 • a szállást  minőségi, legalább 3*-os szállodákban (Valbonában komfortos szálláshelyen tőrténik az elhelyezés)
 • a félpanziós ellátást
 • a belépőket
 • a megadott programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza


 • borravalók kb.: 5 EUR/ fő/ nap 
 • az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Egyéb költségek


 • Egyágyas felár 85.000 Ft – Garantált társítás igénylehető
 • Max. 20 kg-os feladható poggyász (opcionális és az ára változhat) kb. 35.000 Ft/ darab
 • Wizz Priority (Elsőbbségi beszállás, kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult, 2 db fedélzetre felvihető kézipoggyász: 1 db 40x30x20 cm és 1 db max. 10 kg-os 55x40x23 cm)  kb. 30.000 Ft/ fő
 • BBP utasbiztosítás  (EUB Biztosító)
  – Air Nívó:  730 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Top:  1.030 Ft/fő/nap
  – Air & Cruise Extra:  1.590 Ft/fő/nap

 

Programleírás:

1. nap: Szkutari és magyar históriái

Találkozás a Liszt Ferenc reptéren és utazás menetrend szerinti közvetlen Wizzair járattal Tiranába. Érkezést követően megismerkedés albán helyi kísérőnkkel, majd utazás busszal Shkodra (magyarul Szkutari) városába.  Bejelentkezés hotelünkbe, közös vacsora, majd pihenő. Éj Szkutariban.

Tervezett szálloda: Hotel Rozafa

2. nap: A Rozafa erődtől a Kole Idromeno-ig

Reggelit követően  rövid buszozás a 3 folyóra (Drin, Buna, Kir) néző Rozafa erődhöz (albánul: Kalaja e Rozafës). A 130 m magas szikla-akropolisz tetején az emberi emlékezet kezdetei óta fellegvárak álltak. A rómaiak, majd bizánciak uralmát a velencei- később az oszmán-török időszak követte.A falakon belül ma is egymás mellett állnak az „itáliai” katolikus templom és az „anatóliai” szultáni mecset romjai. Séta az erődben, a nagyszerű panorámák élvezetével. Közös látogatás a Velencei Karnevál Álarckészítő Műhelyben. Shkodra  számos templomából a Santo Stefano katedrálist kívülről, míg a Ferences kolostortemplomot belülről tekintjük meg. Az „egyensúly megtartása” érdekében látogatási lehetőség az Abu Bekr mecsetben, majd szabadidő a Kole Idromeno bevásárló utcában. Délutáni látogatás Shiroka üdülővárosában, sétával a Shkodra-tó, a Balkán-félsziget legnagyobb tava partján. Koraesti visszaérkezés a hotelünkbe. Éj Szkutariban.

3. nap: A Drin- és az Albán-Alpok csodái

Korai reggeli után utazás a Drin folyó partjára, a Komani víztározóhoz.Hajózás a fjordszerűen meredek partvonalú szurdokvölgyek sokaságán át, az Albán-Alpok festői vidékére. Megérkezés a Valbona Völgy Nemzeti Parkba, fényképszünetekkel a legdrámaibb szépségű pontokon. A Valbona völgyéből egyszerre fotózhatóak a montenegrói, illetve a koszovói határvidék legmeredekebb mészkő és dolomit masszívumai. Itt találhatóak Európa legdélebbi gleccserei, s itt sorakoznak a határvonalon többek között Montenegró Koszovó legmagasabb csúcsai is. Bejelentkezés hotelünkbe, majd felkészülés délutáni túránkra. Kb. 3 órás túra terep-kisbuszokkal (Kb.4-5. €), és gyalog az Albán-Alpok legmagasabb csúcsa lábainál. Visszatérés a szállásunkra este, majd közös vacsora. Éj a Valbone völgyben.

Tervezett szálloda: Hotel Fusha e Gjes

4. nap: Kruje, Szkander bég fellegvára, Prizren (Koszovó) kitérővel

Reggeli indulással utazás az Albán-Alpok nyugati vonulatain át, rövid fotószünetekkel a legszebb pontokon.Látogatás Prizrenben (Koszovó kb. 1 órás program). Kora délutáni érkezés a Kruje-hegy lábaihoz települt ősi albán fővárosba, Krujébe. A 16.000 lakosú néhai hatalmi központ ma az albán (és török) kézművesség központja, bazárjában ma is rengeteg helyben (vagy Törökországban) készített csecsebecse kapható, különösen szépek és híresek az anatóliai stílusú kilim-ek. Látogatás a fellegvárban, és a Szkander bégről elnevezett múzeumban.  Rövid időzés a Dollma tege bektasi (szunnita) imaháznál, majd szabadprogram és vásárlási lehetőség a méltán híres bazárban. Közös vacsora. Éj Krujében.

Tervezett szálloda: Hotel Panorama

5. nap: Berat UNESCO kincsei; Vlora az Otrantói-szoros ablaka

Reggeli indulás az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Berat városába. A cseresznye és olajligetekből kiemelkedő, 3 óvárosi negyedből álló „élő skanzen” az ország legszebb műemléképületeinek kincsestára. 24 tornyos bizánci-oszmán erődromjáról nagyszerű kilátás nyílik az óváros(ok)ra. Séta a Mangalemben, a néhai török negyedben: Szultán mecset – Ólom mecset – Agglegény mecset. Séta és szabadidő a Gorica és Kalase negyedekben: Felkapaszkodás várfalakon belüli Kalase negyed zegzugos utcáiba.Rövid szabadidő és vásárlás.

Délutáni indulás az Otrantói-szoros avagy az Adriai-tenger és a Jón-tenger találkozásánál fekvő legrégebbi településére, Vlora városába.Bejelentkezés hotelünkbe, majd közös vacsora. Este fakultatív séta lehetőség a tenger(ek) partján. Éj Vlorában.

Tervezett szálloda: Hotel Partner

6. nap: A Llogara Nemzeti Park és Dhërmi

Reggeli után utazás a Llogara Nemzeti Park (albánul Parku Kombëtar i Llogarasë) tengerekből kiemelkedő hegyóriásaira. “Felkapaszkodás” busszal a Jón-tenger felett 1.027 m magasan “függő” Llogara-hágóra. Jó látási viszonyok esetén az “Olasz csizma sarkáig” is ellátni innen. (Llogara 2.000 m magasságig emelkedő hegyei a Földközi-tenger utolsó partmenti erdőfoltjait rejtik, montán fenyvesekkel, felhőkbe burkolódzó örökzöldekkel.) Ezt követően Dhërmi-be utazunk ahol a nap hátralévő részét töltjük el, kellemes környezetben.

7. nap: Hajózás a Karaburun-Sazan Tengeri Parkban

(Figyelem! Fürdőruha, naptej hozatala nyomatékosan javasolt.)

Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd rövid utazás a kikötőbe. Félnapos hajókirándulás a KaraburunSazan Tengeri Parkban (albánul: Parku Detar Karaburun-Sazan): Először a Sazan-szigetet látogatjuk meg, rövid sétával az elhagyott katonai objektumoknál, majd a festői Karaburun-félsziget körbehajózása következik. A hegykoszorúval ékesített, beépítetlen félsziget a barlangok, sziklák, kanyonszerű öblök  sokszinű, izgalmas vidéke. Élnek itt delfinek, levesteknősök, álcserepes teknősök, sőt mediterrán barátfókák is. A vízalatti világ hihetetlenül gazdag(búvárszemüveg hozatala ajánlott). Strandolás,hidegvizes zuhanyozási lehetőséggel, majd visszautazás Vlorába. Koraesti utazás Tiranába. Közös vacsora. Éj Tiranában.

Tervezett szálloda: Hotel Tirana International

8. nap: Tiranában Apponyi Géraldine királyné és I. Zogu király nyomán

Reggeli után kijelentkezés hotelünkből, majd városnézés busszal és gyalogosan, a gyorsan modernizálódó, folyamatos átépítés alatt álló fővárosban: Sheshi Szkanderbég főtér – Ethem bég mecset – Óratorony. Látogatás a Nemzeti Történeti Múzeumnál, majd városnézésünk folytatása: Régészeti Múzeum (kívülről) – Parlament – Nemzeti könyvtár és a néhai „Olasz negyed”.Ezt követően kiutazás a nemzetközi reptérre, majd közvetlen járattal elutazás Budapestre. Érkezés a menetrend függvényében, délutáni órákban.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségi helyszínek

Berat

 

Figyelem!

Zárt túracipő, fürdőruha, naptej, napszemüveg és fényvédő kalap hozatala hangsúlyozottan ajánlott. Az Albán-Alpokban eső előfordulhat – így esőkabát hozatala is javasolt.


Várható menetrend

Légitársaság: Wizz Air

Oda út: Budapest – Tirana 19:35 – 21:05 W6 2233 / Kb. 1ó 30p

Haza út: Tirana – Budapest 21:40 – 23:10 W6 2234 / Kb. 1ó 30p

A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

Repülőjegy – utazás Wizz Air járattal

Az utazáshoz a repülőjegyet a WizzAir légitársaságtól vásároljuk. A programoknál feltüntetett repülőjegy árak tájékoztató jellegűek, a pontos ár a csoport minimum létszámának elérésekor válik véglegessé. A repülőjegyek jegykiállítás után nem módosíthatók és nem visszatéríthetők.

Utasaink a fedélzetre ingyenesen személyenként 1 darab kézipoggyászt vihetnek fel, mely max. 10 kg súlyú lehet és max. 40 x 30 x 20 cm nagyságú. A kézipoggyászon felül feladható az előzetesen megrendelt és kifizetett max. 10 kg-os, 20 kg-os, 26 kg-os vagy max. 32 kg-os bőrönd is. A feladandó bőrönd mérete max. 149 × 119 × 171 cm nagyságú lehet.

Wizz Priority
Ha az utasok Wizz Priority szolgáltatást vásárolnak, akkor a fedélzetre magukkal vihetik az ingyenes kézipoggyászt (maximális mérete: 40 × 30 × 20 cm), illetve egy nagyméretű kézipoggyászt (maximális mérete: 55 × 40 × 23 cm) is. Mindkét táskát garantáltan felvihetik az utastérbe, amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy ha csak kézipoggyásszal kívánnak utazni, akkor a fedélzetre folyadékot (tusfürdő, víz, parfüm, stb.) csak az alábbiak szerint vihetnek magukkal. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Amennyiben az irodánknál előre megrendelt és kifizetett csomagok mérete vagy mennyisége meghaladja a Wizz Air poggyász szabályzatát, abban az esetben becsekkolásnál felár fizetendő.

Üléshely foglalás
A Wizz Air szabályzata szerint megfelelő díj ellenében az utasok előzetesen ülőhelyet választhatnak. Ha nem foglalunk előre ülőhelyet, akkor a Wizz Air véletlenszerűen osztja ki az üléshelyeket, ezáltal az együtt utazók nem biztos, hogy egymás mellé kerülnek. (Ez nem vonatkozik a hosszú lábhely ülőhelyre valamint az első sorokra! Annak külön, magasabb díja van.)

Tájékoztatjuk az utasainkat arról, hogy a Wizz Air járatain a fedélzeten ingyenes ellátás nincs, az italokért és ételekért fizetni szükséges.

Felhívjuk az utasaink figyelmét arra, hogy az előlegként befizetett WizzAir repülőjegy ára lemondás esetén nem téríthető vissza.

Forrás/ további információ: ITT

Társítási garancia

A társítási garancia logóval feltüntetett utak esetében nem kell egyágyas felárat fizetnie az utasnak, ha nem sikerül mellé utas társat találnunk.

Feltételek:
– Legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőző időpontig szükséges jelentkezni. (Az ettől eltérő esetek egyenként, külön elbírálás alá kerülnek.)
– A körutazáson TÖBB hely is legyen még szabadon. (Vagyis: az utolsó helyre társítási garanciával nem lehet jelentkezni.)
– Társítási garanciával való jelentkezés esetén a szobatárs személyével kapcsolatban az utasok nem határozhatnak meg feltételeket, ez esetben a társítási garanciánk érvényét veszíti.
– Továbbá az utastársra vonatkozó reklamációt sajnos nem tudunk elfogadni. A megértésüket megköszönjük!

Az oldal tetején, a „Miért ez az út?” felületen keresse a társítási garancia feliratot.
Kizárólag az adott felirattal feltüntetett utaknál vállalunk társítási garanciát.

Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,5%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
A BBP biztosítás további előnye, hogy esetleges járattörlés vagy repülőgép késése esetén 150 EUR összeghatárig fedezik a légitársasági kártérítés behajtásának ügyintézési költségét, amennyiben az arra specializálódó cégen keresztül történik az ügyintézés. (Utasbiztosítás szabályzat G pontja.) További részletekről érdeklődjön kollégáinknál.
Biztosításokra vonatkozóan 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.
A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

Foglalás és fizetés:

 • Kérjük részvételi szándékát írásban jelezze az info@stopoverholiday.com e-mail címre vagy klikkeljen a “lépj velem” kapcsolatba gombra az oldal tetején!
 • Fizetés banki átutalással vagy bankkártyával történik.