Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Oroszország

érdekel

Oroszország lenyűgöző ország, tele lenyűgöző tájakkal, gazdag történelemmel és kultúrával, valamint vendégszerető emberekkel. Számos oka van annak, hogy Oroszországba látogasson, íme néhány kiemelkedő:

Oroszország a Föld legnagyobb országa, és tájai rendkívül változatosak. Túrázhat a Kaukázus hegységben, síelhet az Uralban, úszhat a Bajkál-tóban, vagy akár felfedezheti a Kamcsatka-félsziget vulkánjait.

Oroszországnak ezer éves történelme van, tele cárokkal, csatákkal és kulturális forradalmakkal. Meglátogathatja a Kremlt Moszkvában, sétálhat Szentpétervár csatornái mentén, vagy felfedezheti az Arany Gyűrű ősi városait.

Az oroszok híresek vendégszeretetükről és nyitottságukról. Mindig örömmel segítenek a látogatóknak, és büszkék arra, hogy megosztják kultúrájukat.

Oroszország meglehetősen megfizethető ország a látogatáshoz, különösen az európai országokhoz képest. Szállást, ételt és közlekedést megfizethető áron találhat.

Természetesen Oroszországba utazás előtt figyelembe kell venni néhány dolgot. Az országban hideg lehet a tél, a hőmérséklet akár -40 Celsius-fok alá is süllyedhet. Ezenkívül vízumra lehet szüksége ahhoz, hogy belépjen Oroszországba.

Összességében Oroszország egy gyönyörű ország, amely sok mindent kínál a turistáknak. Lenyűgöző tájaival, gazdag történelmével és kultúrával, vendégszerető embereivel és megfizethető áraival Oroszország garantáltan emlékezetes élményt nyújt.

Íme néhány további tipp Oroszországba utazáshoz:

A legjobb idő Oroszországba látogatni nyáron (június-augusztus), amikor az időjárás kellemes.

Oroszország hivatalos nyelve az orosz, de az angolt a nagyobb városokban és turisztikai helyeken beszélik.

Oroszország hivatalos valutája a rubel (RUB).

Oroszországban a konnektorok típusa C/F. Adapterre lesz szüksége, ha az Egyesült Királyságból, Írországból,Máltából, Ciprusból, Hongkongból, Szingapúrból, Malajziából vagy Dél-Afrikából utazik.

A borravaló nem kötelező Oroszországban, de általában elvárják a jó szolgáltatásért.

Fontos tiszteletben tartani az orosz kultúrát és szokásokat. Például öltözködjön szerényen, különösen vallási helyeken, és kerülje a nyilvános kihívásos öltözködést. Ne felejtsen el kialkudni a vásárlásokat a piacokon, és ne fényképezzen olyan embereket, akik nem adtak erre engedélyt.