Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Vietnám

érdekel

Vietnám egy délkelet-ázsiai ország, lenyűgöző tájakkal, gazdag történelemmel és kultúrával, valamint kedves és vendégszerető emberekkel. Számos oka van annak, hogy Vietnámba érdemes utazni, íme néhány a kiemelkedők közül:

A táj:Vietnám tájai rendkívül változatosak, a havas Andoktól a buja esőerdőkön át a gyönyörű strandokig. Túrázhat a Chimborazo vulkánon, Ecuador legmagasabb hegyén, hajózhat a Galapagos-szigeteken, vagy pihenhet a tengerparton Salinasban.

A vadvilág:Vietnám vadvilága a világ egyik leggazdagabb és legváltozatosabb. Láthat óriás teknősöket a Galapagos-szigeteken, kondorokat az Andokban, sőt majmokat is az esőerdőkben.

A kultúra: Vietnám kultúrája gazdag és változatos. Megismerkedhet az ősi civilizációk hagyományaival, kézműves termékeket vásárolhat a helyi piacokon, vagy részt vehet egy hagyományos táncelőadáson.

A kalandok: Vietnám kiváló hely a kalandturizmushoz. Túrázhat, biciklizhet, raftingolhat, sziklamászhat, sőt ejtőernyős ugrást is tehet.

Az étel:A vietnami konyha ízletes és változatos. Kipróbálhatja a helyi specialitásokat, mint a pho, a banh mi és a goi cuon.

Természetesen fontos figyelembe venni a lehetséges kihívásokat is, mielőtt Vietnámba utazna. Az országban magas a szegénység és a korrupció szintje, és előfordulhatnak bűncselekmények is. Ezenkívül előfordulhat, hogy vízumra van szüksége ahhoz, hogy belépjen Vietnámba.

Összességében Vietnám gyönyörű ország, amely minden utazónak kínál valamit. Lenyűgöző tájaival, gazdag történelmével és kultúrával, kedves embereivel, ízletes ételeivel és izgalmas kalandjaival Vietnám biztosan emlékezetes élményt nyújt.

Íme néhány további tipp Vietnámba utazáshoz:

A legjobb idő Vietnámba látogatni a száraz évszakban, novembertől áprilisig.

Vietnám hivatalos nyelve a vietnami, de az angolt is beszélik a főbb turisztikai célpontokban.

Vietnám hivatalos valutája a vietnami dong (VND).

Vietnám konnektorai A és C típusúak. Adapterre lesz szüksége, ha nem az Egyesült Államokból, Kanadából,Mexikóból, Közép-Amerikából, Japánból vagy Északkelet-Ázsiából utazik.

A borravaló nem kötelező Vietnámban, de általában elvárják a jó szolgáltatásért.

Fontos tiszteletben tartani a vietnami kultúrát és szokásokat. Például vegye le a cipőjét, mielőtt belép egy templomba vagy házba, és kerülje a nyilvános kihívásos öltözködést.