Telefonszám: +36 30 110 6060 info@stopoverholiday.com

Franciaország

érdekel

Franciaország népszerű turisztikai célpont, és jó okkal. Az ország gazdag történelemmel és kultúrával, gyönyörű tájakkal és ízletes konyhával büszkélkedhet. Íme néhány ok, amiért érdemes Franciaországba utazni:

Látványos látnivalók:Franciaország ad otthont a világ néhány leghíresebb látnivalónak, köztük a Eiffel-toronynak,a Louvre Múzeumnak és a Notre Dame székesegyháznak.

Gyönyörű tájak:Franciaország változatos tájakkal büszkélkedhet, a zöldellő domboktól és a lenyűgöző hegyektől a vad tengerpartokig és a festői falvakig.

Gazdag történelem és kultúra: Franciaországnak gazdag történelme és kultúrája van, amely több ezer évre nyúlik vissza. Fedezze fel az ország történelmét a sok kastély, katedrális és történelmi hely meglátogatásával.

Élénk városok: Franciaország számos pezsgő várossal büszkélkedhet, köztük Párizs, Lyon, Marseille és Bordeaux.Ezek a városok számos világszínvonalú éttermet, bárt, klubot és üzletet kínálnak.

Barátságos emberek: A franciák kedvesek és vendégszeretőek, örömmel segítenek a látogatóknak. Könnyen köt barátságot a helyiekkel, és megtapasztalhatja az igazi francia életmódot.

Összességében Franciaország olyan ország, amely minden utazónak kínál valamit. Lenyűgöző látnivalókkal, gyönyörű tájakkal, gazdag történelemmel és kultúrával, pezsgő városokkal és barátságos emberekkel Franciaország biztosan emlékezetes élményt nyújt.

Íme néhány további tipp Franciaországba utazáshoz:

A legjobb idő Franciaországba látogatni a nyári hónapokban (június-augusztus), amikor az időjárás kellemes.

Franciaország hivatalos valutája az euró (EUR).

Franciaország hivatalos nyelve a francia, de az angolt is széles körben beszélik a turisztikai területeken.

Franciaországban az elektromos aljzatok típusa C és E. Szüksége lesz adapterre, ha nem az Egyesült Királyságból,Írországból, Hongkongból, Szingapúrból vagy Malajziából utazik.

Franciaország tagja a Schengeni övezetnek, ezért nem kell vízumot kérnie, ha más schengeni övezeti országból utazik.