Telefonszám: +36 30 163 6363 info@stopoverholiday.com

Beutazási feltételek

tájékozódjon mielőtt útnak indul!

Omán

  1. szeptember 1-től újra lehet turista vízumot vagy belépési engedélyt igényelni Ománba!

Beutazási feltételek:
– 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt (lehetőség van érkezéskor a repülőtéren is tesztelni, azonban ez esetben az eredmény megküldéséig, illetve, ha az eredmény pozitív, 10 napra karanténba kell vonulni)
– Az utazást megelőzően az utasnak kötelező regisztrálnia a Tarassud+ elnevezésű mobil alkalmazásban, feltöltenie a QR-kóddal ellátott oltási igazolását, valamint a PCR-teszt eredményét. (Amennyiben a belépési ponton végezteti el a PCR-tesztet, úgy a Tarassud+ alkalmazásban történő regisztráció során köteles befizetni a teszt díját)
– A 2021. szeptember 1-én megnyíló ománi és egyesült arab emírségi szárazföldi határon történő belépéshez előzetes, negatív PCR-teszttel kell rendelkezni (a szárazföldi határátkeléskor a teszt elvégeztetése nem lehetséges).
– A beutazáshoz kötelező rendelkezni az ománi egészségügyi hatóság által elismert COVID-19 elleni teljeskörű átoltottsággal (Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, AstraZeneca-Covishield, Johnson&Johnson, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac).

Dubai

A beutazáshoz a következő feltételeknek kell eleget tenni:

– Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

Amennyiben nem rendelkezik oltással az Emirates és Fly Dubai légitársaság budapesti járatának indulása előtt maximum 48 órával PCR tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie a negatív angol vagy arab nyelvű koronavírus teszteredményét.

Amennyiben teljes oltással rendelkezik a QR kóddal ellátott, jól olvasható oltási igazolást kell bemutatni induláskor a légitársaságnak, melyet az eeszt.gov.hu oldalról lehet letölteni ( a legújabb igazolást, ami elérhető)

Mit is jelent a WHO és UAE szerint teljes beoltottság? Az utas rendelkezik az alábbi oltásokkal:

  • 1 dózis a Jansen vakcinából
  • 2 dózis a Pfizer vakcinából
  • 2 dózis az Astrazeneca vakcinából
  • 2 dózis a Sinopharm vakcinából
  • 2 dózis a Sputnik vakcinából
  • 2 dózis a Moderna vakcinából

Az oltási igazolványnak QR kóddal ellátottnak kell lennie. Az oltás időpontja nincs meghatározva és szabályozva.

– Javasoljuk, hogy legyen Önnél a koronavírussal kapcsolatos költségeket fedező utasbiztosítást. (Amennyiben nem rendelkezik még biztosítással az info@dubaimagyarul.com címen vegye fel velünk a kapcsolatot).

Szíveskedjenek figyelembe, hogy a légitársaságoknak jogában áll megtagadni a beszállást a repülőgépre, ha koronavírus tüneteket észlelnek az utason.

Érkezés után:

-a repülőtéren jelenleg nem végeznek tesztet, a maszk használata zárt terekben, közösségi terekben kötelező. Utcán nem kell maszkot viselni.

Budapestre történő utazás esetén:

– Dubaiban nem kell tesztet csináltatni, sem az Emirates vagy FlyDubai utasainak. Érkezéskor Magyarországra, a magyar állampolgárokra, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak, érdemes  indulás előtt tájékozódni.

Azok az utasok akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek mentesülnek a karantén kötelezettség alól.

10 napos karantén vár minden hazaérkező magyar állampolgárra aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal. A karantén két 48 óra eltéréssel készült PCR teszttel a karantén kiváltható. Amennyiben üzleti úton vesznek részt és erről az Emirátusi partner a magyar hatóságok általi formanyomtatványt lepecsételi, nincs karantén kötelezettség. Budapest repterén az első tesztet meg lehet csináltatni hatósági árakon, ehhez előre online regisztráció szükséges az alábbi linkre klikkelve: https://bud.umedhub.com

Abu Dhabi

A beutazáshoz a következő feltételeknek kell eleget tenni:

– Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

Amennyiben nem rendelkezik oltással a Wizzair légitársaság budapesti járatának indulása előtt  maximum 48 órával PCR tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie a negatív angol vagy arab nyelvű koronavírus teszteredményét. Érkezéskor az Emirátusokban újabb tesztet kell csináltatni, melyet 6 naponként meg kell ismételni.

A látványosságoknál (Ferrari World, Sheikh Zayed nagymecset, Louvre Galéria) helyi, 48 órán belüli tesztet kell bemutatni minden esetben.

Amennyiben teljes oltással rendelkezik a QR kóddal ellátott, jól olvasható oltási igazolást kell bemutatni induláskor a légitársaságnak, melyet az eeszt.gov.hu oldalról lehet letölteni ( a legújabb igazolást, ami elérhető)

A látványosságoknál (Ferrari World, Sheikh Zayed nagymecset, Louvre Galéria) helyi vagy Magyarországon akkreditált laboratórium által elfogadott, 14 napon belüli tesztet kell bemutatni minden esetben.

Hivatkozások