Telefonszám: +36 30 163 6363 info@stopoverholiday.com RO

Omán

beutazási feltételek

Tájékoztatás Ománba történő beutazásról

– 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt (lehetőség van érkezéskor a repülőtéren is tesztelni, azonban ez esetben az eredmény megküldéséig, illetve, ha az eredmény pozitív, 10 napra karanténba kell vonulni)

– Az utazást megelőzően az utasnak kötelező regisztrálnia a Tarassud+ elnevezésű mobil alkalmazásban, feltöltenie a QR-kóddal ellátott oltási igazolását, valamint a PCR-teszt eredményét. (Amennyiben a belépési ponton végezteti el a PCR-tesztet, úgy a Tarassud+ alkalmazásban történő regisztráció során köteles befizetni a teszt díját)

– A 2021. szeptember 1-én megnyíló ománi és egyesült arab emírségi szárazföldi határon történő belépéshez előzetes, negatív PCR-teszttel kell rendelkezni (a szárazföldi határátkeléskor a teszt elvégeztetése nem lehetséges).

– A beutazáshoz kötelező rendelkezni az ománi egészségügyi hatóság által elismert COVID-19 elleni teljeskörű átoltottsággal (Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, AstraZeneca-Covishield, Johnson&Johnson, Sputnik V, Sinopharm, Sinovac).

Tájékoztatás Abu Dhabiba történő beutazásról

A beutazáshoz a következő feltételeknek kell eleget tenni:

– Nincs életkorbeli utazási korlátozás érvényben.

Amennyiben nem rendelkezik oltással a Wizzair légitársaság budapesti járatának indulása előtt  maximum 48 órával PCR tesztet kell végeztetnie magán és utazáskor magával kell vinnie a negatív angol vagy arab nyelvű koronavírus teszteredményét. Érkezéskor az Emirátusokban újabb tesztet kell csináltatni, melyet 6 naponként meg kell ismételni.

A látványosságoknál (Ferrari World, Sheikh Zayed nagymecset, Louvre Galéria) helyi, 48 órán belüli tesztet kell bemutatni minden esetben.

Amennyiben teljes oltással rendelkezik a QR kóddal ellátott, jól olvasható oltási igazolást kell bemutatni induláskor a légitársaságnak, melyet az eeszt.gov.hu oldalról lehet letölteni ( a legújabb igazolást, ami elérhető)

A látványosságoknál (Ferrari World, Sheikh Zayed nagymecset, Louvre Galéria) helyi vagy Magyarországon akkreditált laboratórium által elfogadott, 14 napon belüli tesztet kell bemutatni minden esetben.